Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Και άλλο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα Galileo


Engineer

Recommended Posts

Το εγχείρημα των 10 δισεκατομμυρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού GNSS και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) αντιμετωπίζει καθυστερήσεις και προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Το πλέον σύγχρονο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Galileo, που πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ για την χρήση του από smartphones στις ΗΠΑ, βρίσκεται εδώ και τέσσερις ημέρες εκτός λειτουργίας, εξαιτίας ενός προβλήματος που περιγράφεται από την ομάδα διαχείρισης του GSA [ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός GNSS που ιδρύθηκε το 2004, διαχειρίζεται τα δημόσια συμφέροντα που συνδέονται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πλοήγησης με Υπέρθεση Γεωστατικών Δορυφόρων (EGNOS) και το Galileo] ως «ένα τεχνικής φύσεως περιστατικό που σχετίζεται με τις επίγειες υποδομές του». Αυτό σημαίνει, ότι οι χρήστες με σύγχρονα smartphones που υποστηρίζουν το Galileo θα βασίζονται στο GPS, στο Ρωσικό GLONASS ή στα Κινέζικα δίκτυα Beidu για πλοήγηση.

Ο GSA δήλωσε ότι «ειδικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό. Συστάθηκε άμεσα ένα συμβούλιο αξιολόγησης της ανωμαλίας για να αναλύσει την ακριβή αιτία του προβλήματος και να εφαρμόσει ενέργειες αποκατάστασης». Οι δυνατότητες δορυφορικής πλοήγησης δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι νεωτέρας κοινοποίησης. Παρόλα αυτά, η ικανότητα του Galileo να συλλέγει μηνύματα κινδύνου για περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Το πρόβλημα στο Galileo, δεν πρόκειται να δημιουργήσει "θέματα αξιοπιστίας" της πλοήγησης με το κινητό σας, ωστόσο είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα σχετικά νέο, και εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά σύστημα μπορεί να μείνει εκτός λειτουργίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ιστοσελίδα inside GNSS, το πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Precise Timing Facility (PTF) στην Ιταλία, όπου όλα τα ρολόγια του συστήματος Galileo ελέγχονται και βαθμονομούνται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατασκεύασε το Galileo ώστε οι στρατοί και οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην εξαρτώνται από το Αμερικάνικο σύστημα GPS ή από το Ρωσικό σύστημα GLONASS. Ο GSA εκτόξευσε τον πρώτο δορυφόρο του συστήματος το 2005 και τώρα βρίσκονται σε λειτουργία 26 από τους 30 δορυφόρους. Η υπηρεσία έχει τεθεί σε λειτουργία από το 2016, ωστόσο βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, και για την ώρα, δεν προορίζεται για χρήση σε κρίσιμης σημασίας καταστάσεις.

Engadget


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Και δεν είναι μόνον ο Γαλιλαίος που χάλασε 11.07,  Arianespace έχασε payload-δορυφόρο.
λινκ Γαλιλαίος, 1, 2, 3, 4.

 

edit: το έφτιαξαν https://twitter.com/EU_GNSS/status/1151769800231792640.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.