Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

κακοτεχνια σε μπαλκονια


AndreasBr

Recommended Posts

καλησπερα σας. Προ 5ετιας ξεκινησαμε μια οικοδομη 130 τετραγωνικων με 70τμ υπογειο. το ισογειο στο ενα μετρο υψος. τα μπροστινα μπαλκονια του ισογειου και του 1ου οροφου (το ενα ειναι πανω απο το αλο δλδη) ειναι περιπου 6μ. μηκος και 2.80μετρα πλατος. ο μηχανικος μας, μας λεει οτι δεν εχουν προβλημα,αλλα εχουν ερθει τρεις ακομα μηχανικοι,εκ των οποιων ο ενας ειδικευεται σε αυτα, και ειπαν ολοι πως θελουν στηριξη οπωσδηποτε. ο μηχανικος μας δεν αναλλαμβανει να τα επισκευασει,τη μια μας λεει να κανουμε μηνυση στον καλουπιτζη,την αλλη πως δεν υπαρχει προβλημα κανενα. και δεδομενου οτι δεν εχω 8-9 χιλιαδες που χρειαζονται για επισκευη ΚΑΙ οτι κανενας αλος μηχανικος δεν κανει τεχνικη εκθεση επειδη κανεις δε θελει να τρεχει στα δικαστηρια,θελω να ρωτησω: μια αιτηση πραγματογνωμοσυνης στο Τεχνικο Επιμελητηριο θα με βοηθησει ? ή τι αλο θα μπορουσανα κανω? ευχαριστω

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν έγινε κατανοητό το πρόβλημα

Διευκρίνισε

Το κτίριο έγινε με άδεια οικοδομής

Το μπαλκόνι κατασκευάστηκε σύμφωνα με την μελέτη της οικοδομικής άδειας

Έχει παρουσιάσει κάποια εμφανή βλάβη το μπαλκόνι. Τι είναι και πιο καλά ανέβασε φωτο

 

 

  • Γενική παρατήρησή. Εχε κατά νου ότι δύσκολα θα λυθεί ένα κατασκευαστικό σου πρόβλημα διαδικτυακά αν δεν  μπορείς να το λύσεις με μηχανικό που κάλεσες να το δει.
  • 2η παρατήρηση. Το ΤΕΕ για να σου ορίσει πραγματογνώμονα πρέπει να υπάρχουν ειδικές συνθήκες και σίγουρα δεν είναι δωρεάν αλλα θα χρεώσει ο πραγματογνώμονας σύμφωνα με τον κώδικα αμοιβών του ΤΕΕ.

 

Το θέμα σου μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σας,εννοειται πως εγινε με αδεια οικοδομης και τα μπαλκονια κατασκευαστηκαν συμφωνα με αυτη. ακριβως μετα το ξεκαλουπωμα εκατσαν λιγο πιο κατω απο τα διπλανα που ειναι μικροτερα αλλα απο τοτε( εδω και 3-4 χρονια) δεν εχουν κατσει αλο.

μετα απο αυτο οσοι εχουν ερθει λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του,ασχετοι κυριως, οποτε βρηκα εναν πολιτικο μηχανικο μεσω γνωστου ο οποιος ειναι πραγματογνωμονας σε Τ.Ε. και η ειδικευεται σε αυτα τα πραγματα αποτι μου ειπε και ο ιδιος,off the record,κοιτωντας το σχεδιο ο ανθρωπος και μετρωντας τα μπετα που εχουν πεσει στα μπαλκονια,μας ειπε πως τα μεταλλα που εχει το σχεδιο δεν ειναι ικανοποιητικα και οτι εχουν πεσει και 5 ποντοι μπετο λιγοτερο αποτι θα επρεπε. φωτο δε θελω να ανεβασω,αλλα δεν εχουν κανενα δοκαρι δεξια αριστερα. 

 

και εννοειται πως δε προσπαθω να λυσω το προβλημα διαδυκτιακα.. μια συμβουλη ψαχνω απο καποιον αμερολυπτο,γιατι οσοι ερχονται στο σπιτι μου για αυτο το θεμα αλλοι προσπαθουν να με χωσουν σε εξοδα,αλλοι προσπαθουν να ριξουν το φταιξιμο σε τριτους.. ευχαριστω για την απαντηση

 

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να μας πεις πόσο πάχος έχει περίπου η πλάκα του μπαλκονιού στην στήριξη (ακριβώς μετά την μπαλκονόπορτα όπως βγαίνεις) και πόσο στην άκρη ??

Link to comment
Share on other sites

Απο την εμπειρία μου, το πρόβλημα στους προβόλους (μπαλκόνια) είναι ότι κατα την κατασκεύη το πάχος τους αυξανεται (ο μπετατζης ρίχνει 2-3 πόντους πιο πολύ σκυρόδεμα) ενώ την ίδια στιγμή το στατικό ύψος μειωνεται,δηλαδη, οι άνω οπλισμοί (τα πανω σίδερα) δεν μπαίνουν στη σωστή θέση (όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά). Περίπτωση υποδιαστασιολόγησης (λίγα σίδερα) δεν μου έχει τύχει ποτε. 

Για πόσα εκατοστά κάμψη μιλάμε? 

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορω να σας πω αυτη την στιγμη την καμψη αλλα δε νομιζω πως αυτο ειναι προβλημα, εγω φοβαμαι μη μου ερθουν στο κεφαλι με 5 ριχτερ σεισμο.. περναω καθε μερα απο κατω..θελω να νιωθω ασφαλης..

Link to comment
Share on other sites

και ποιος ο λόγος να μπαίνουν ΠΑΝΤΑ κάτω σίδερα συν/φε-εκτός από ότι έτσι  φοβερίζουμε τον κόσμο-βγάζουμε και τους άλλους συν.φους (που δεν βάζουν πάντα οπλισμό στην κάτω παρειά) σκάρτους!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.