Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δεντρα σε μεσοτοιχια


mkamp

Recommended Posts

Καλημερα,

Υπαρχουν δυο μονοκατοικιες στην επαρχια σε δυο διαφορετικα οικοπεδα το ενα διπλα στο αλλο. Οπως βλεπουμε και τα δυο σπιτια ειναι χτισμενα (προκατ) στης αριστερες μεριες το εκαστου οικοπεδου. Σπιτι Α ειναι στο αριστερο οικοπεδο, σπιτι Β στο δεξη. Το προβλημα ξεκιναει μετα απο δεκαπεντε χρονια που συν υ[παρχουν τα δυο σπιτια. Ο ιδιοκτητης του Β εχει στησει τη βαση του σπιτιου συριζα με το φραχτη του Α,και κατα συνεπια ολο το πλαινω του σπιτιου ειναι κολημενο στο φραχτη του Α.Δεν εχει αφησει ουτε πιθαμι ουτε εβαλε ποτε δικο του φραχτη απο την μερια του (μηλαμε για μεσοτοιχια). Εκει λοιπον που εχει κολησει ο Β, Ο Α εχει βαλει σειρα απο δεντρα σαν φραχτη. Παντα στο οικοπεδο του! Κλαδια και τα λοιπα κουρεμενα δεν προεξεχει τιποτα ουτε εμποδιζουν τη χρηση του ακινητου (Β). Ερχομαστε στο σημερα 15 χρονια αργοτερα και ο Β υποστηριζει οτι τα δεντρα κρατουν υγρασια και εχει εσωτερικο προβλημα με υγρασια σε καποιο δωματιο. Τα δεντρα δεν ακουμπουν καθολου το σπιτι του. Υπαρχει κατι που να αναγραφει ο νομος σε τετοιες περιπτωσεις? Σασ ευχαριστω!

ΥΓ Η αριστερη πλευρα το σπιτιου Β ειχε κεραμυδο σκεπη οι οποια εξηχε στο οικοπεδο το Α .Σαν αποτελεσμα ολα τα νερα απο την οροφη του επεφταν στο διπλανο οικοπεδο. Μεχρι και σημερα το Σπιτι Β δεν εχει υδροροη σε εκεινο τον τοιχο να μαζευει τα νερα, και ετσι τρεχουν ολα στον τοιχο του!

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Εικόνα.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μενω σε αυτα που λες:

"...Κλαδια και τα λοιπα κουρεμενα δεν προεξεχει τιποτα ουτε εμποδιζουν τη χρηση του ακινητου (Β). "

και " ...Μεχρι και σημερα το Σπιτι Β δεν εχει υδροροη "

Με βαση αυτα, δεν βλεπω καμμια παραβιαση των διαταξεων περι γειτονικου δικαιου.

υγ

Υπαρχει  στις γενικες πολεοδομικες διαταξεις η υποχρεωση για την εμφυτευση   δενδρων σε αποσταση απο τα θεμελια του γειτονα...και εχει σημασια για την συζητηση πότε εχτισε καθε ενας  και πότε φυτευθηκαν τα δενδρα.

Αλλα εδω δεν μιλαμε για τετοια "παραβαση".

Οταν προκυψει "αντιδικια",  θα συμβουλευθεις τον μηχανικο και τον δικηγορο σου.

καλη συνεχεια

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.