Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Effispray: Διαδραστικός χάρτης υπολογισμού καιρικών συνθηκών για ψεκασμούς


Engineer

Recommended Posts

Το EffiSpray είναι ένα εργαλείο το οποίο υπολογίζει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κτλ), την ιδανική ημέρα και ώρα για τον ψεκασμό, για τις επόμενες πέντε ημέρες. Με την βοήθεια του EffiSpray, μειώνεται το ρίσκο αποτυχίας του ψεκασμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των αριθμών ψεκασμών ανά καλλιεργητική περίοδο.

Με την χρήση του διαδραστικού χάρτη του EffiSpray, μπορείτε να βρείτε εύκολα τη περιοχή που σας ενδιαφέρει, και κάνοντας κλικ στη περιοχή αυτή να δείτε το ημερολόγιο με τις ημερομηνίες που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για ψεκασμό.

Δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.effispray.gr/


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

από ότι βλέπω οι φωτεινές ώρες της ημέρας γενικά βγαίνουν ακατάλληλες για ψεκασμό. μήπως το έχουν λάβει υπόψη; 

γιατί δε τους στέλνεις ένα mail να μάθουμε;

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, georgios_m said:

από ότι βλέπω οι φωτεινές ώρες της ημέρας γενικά βγαίνουν ακατάλληλες για ψεκασμό. μήπως το έχουν λάβει υπόψη; 

γιατί δε τους στέλνεις ένα mail να μάθουμε;

τότε έχουμε υψηλές  θερμοκρασίες και κάποια φυτοφάρμακα απενεργοποιούντε , οι σωστές ώρες είναι πολύ πρωί και αργά το απόγευμα η ακόμα και τις βραδυνές  ωρες

Link to comment
Share on other sites

ε άρα είναι οκ και για τις μέλισσες.. άσε που δε θα είναι και όλα τα φάρμακα βλαβερά για τα έντομα. υπάρχουν κι άλλα, για μύκητες κλπ.

καλή παρατήρηση πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Σε περιόδους ανθοφορίας επικονίασης από μέλισσες δεν ψεκάζουμε ή αν απαιτείται μόνο με εγκεκριμένα σκευάσματα που δεν είναι επικίνδυνα για τις μέλισσες και έχουν σήμανση χρήσης στη βιολογική γεωργία. Τα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα έχουν στην ετικέτα οδηγίες στα ελληνικά, αριθμό έγκρισης κλπ και αναγράφουν δε προφυλάξεις, δοσολογία και αν είναι τοξικά για μέλισσες και υδρόβιους οργανισμούς. Οι ψεκασμοί δεν πρέπει να θεωρούνται παιχνίδι στα χέρια όποιου ερασιτέχνη. Το Υπουργείο Γεωργίας όρισε ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων και επιβλήθηκε (αν και στην πράξη καταστρατηγείται ακόμα) η αγορά φυτοφαρμάκων που προορίζονται για επαγγελματίες να μπορούν να χορηγούνται και να αγοράζονται μόνο από αυτούς που  έχουν την πιστοποίηση διάρκειας 5 ετών για ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων. Οι σωστή ώρα για τον ψεκασμό δεν έχει να κάνει μόνο με τον ήλιο (πολύ σωστά το αναφέρει συνάδελφος παραπάνω ότι με τον ήλιο δεν ψεκάζουμε και προτιμούμε πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα), αλλά και με τον αέρα, διότι ο ψεκασμός πρέπει να αναβάλλεται όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι, για να μη γίνεται αλόγιστη διασπορά ψεκαστικού υγρού στο έδαφος και μόλυνση αυτού (δηλαδή εκτός στόχου) και φυσικά και για την υγεία του χρήστη όπου βεβαίως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο (και εδώ στην πράξη έχουμε δει δυστυχώς ανεπαρκή έως και καθόλου μέσων ατομικής προστασίας) η χρήση μέσων ατομικής προστασίας τηρώντας τόσο τις οδηγίες χρήσης και επιλέγοντας κατάλληλα μέσα (με σωστή σήμανση σύμφωνα με τα ΕΝ) για κάθε μέσο που χρησιμοποιείται (γάντια, μάσκα με κατάλληλα φίλτρα, φόρμα ψεκασμού, μπότες κλπ). Μιας και διαβάζει κόσμος στο φόρουμ να πούμε ότι η μεγαλύτερη απορρόφηση (άρα και κίνδυνος δηλητηρίασης για τον χρήστη) φυτοφαρμάκου γίνεται πρωτίστως από το δέρμα όχι ότι θα πρέπει για το λόγο αυτό να μην φοράμε μάσκες. Απαραιτήτως από τη στιγμή που κάποιος ξεκινάει την διαδικασία παρασκευής του ψεκαστικού υγρού ήδη θα έχει φορέσει τα μέσα ατομικής προστασίας του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.