Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λάθη και παραλείψεις στην κάτοψη περαιωμένης δήλωσης Ν. 4495/17


gsf650

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, δεν βρήκα κάποιο άλλο σχετικό θέμα και ήθελα την γνώμη σας σε κάτι. Εχω ένα ακίνητο από κληρονομιά στο οποίο πρόκειται να τακτοποιήσω κάποιες αυθαιρεσίες με το ν.4495/17 ώστε μετά να μεταβιβαστεί πλήρως σε μένα. Επειδή έχω σκοπό να προχωρήσω μετα με ανακαίνιση, ο μηχανικός μου πρότεινε ότι άμα έχω καταληξει σε σχέδιο να το περάσω από την αρχή στην ρύθμιση-συμβόλαιο μια και καλή.θα υπάρξει κάποιο θέμα πιστεύετε; Σας ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Η διαδικασία έχει ως εξής. Πρώτα ολοκληρώνεται (μεταγράφεται) η πράξη αποδοχής κληρονομιάς, για την σύνταξη της οποίας εκπονούνται τα σχέδια της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να εκδοθούν τα σωστά-διορθωμένα ΕΝΦΙΑ του κληρονομούμενου με βάση τα οποία στη συνέχεια θα γίνει η τακτοποίηση. Από την στιγμή που δεν υπάρχει ανακαινισμένο κτίριο δεν δείχνεται η μελλοντική κατάσταση αλλά η υφιστάμενη. Για παράδειγμα, αν έστω παρουσιάζεται μια ψευδής κατάσταση μελλοντικής διαμόρφωσης και θελήσεις να πάρεις ένα δάνειο ανακαίνισης, ερχόμενος ο μηχανικός της τράπεζας θα σου ρίξει άκυρο καθώς άλλα θα δείχνονται στα σχέδια, άλλα θα βλέπει στην πράξη. Να μην το κάνεις λοιπόν και να πας με την σωστή και νόμιμη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Για την πρώτη φάση εννοείται έχω προχωρήσει έτσι, τώρα για το δεύτερο το φαντάστηκα ότι θα κολουσε το σύστημα σε περίπτωση δανεισμού.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω στο παραπάνω ότι αναλόγως των εργασιών ανακαίνισης και του προϋπολογισμού τους, είναι πιθανό, αφού περαιωθεί η υπαγωγή στο Ν. 4495, μια έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας να σε καλύπτει. Οπότε, δεν έχεις απολύτως κανένα λόγο να ρισκάρεις.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. τον ενημέρωσα και προχωράμε έτσι.

να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζετε εκ μέρους τρίτου, σε συμβόλαιο με περαιωμένη δήλωση 4495, αν για οποιοδήποτε λόγο πάει σε οριστική για να προσθέσει κάτι θα πρέπει να ενημερωθεί το συμβόλαιο κάπως; πρόκειται για συμβόλαιο συγγενή, στο οποίο δεν αναφέρεται ημερομηνία περαίωσης παρά μόνο ο αριθμός δήλωσης. δεν αλλάζει κάτι από κατόψεις πχ μου είπε. ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.