Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικισμοί Δ.Ε Κορώνης


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος περί ύπαρξης απόφασης νομάρχη Μεσσηνίας για την οριοθέτηση των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και τον ορισμό ορίων αρτιότητας και περιορισμών οικοδομησιμότητας ή πάμε με τα άρθρα 5-6 του Π.Δ. 24-4-1985 για τους οικισμούς χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο; Επίσης, υπάρχουν και τα ΣΧΟΟΑΠ σε αυτή την περιοχή που δίνουν μέσο συντελεστή δόμησης για τους οριοθετημένους οικισμούς. Αυτοί οι συντελεστές δόμησης υπερισχύουν των κανόνων δόμησης του άρθρου 6 του 24-4-1985; Έχει κανένας δουλέψει αυτές τις περιοχές;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι την έγκριση πολεοδομικής μελέτης δεν επιτρέπεται έκδοση άδειας με συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο από τον Μ.Σ.Δ που ορίζει το ΓΠΣ. Αν έχεις πχ οικόπεδο 1000 τμ και επιτρεπόμενη δόμηση 400 τμ ενώ ο ΜΣΔ είναι 0,80 ή 0,90 που προτείνεται στους οικισμούς στην εν λόγω Δημοτική Ενότητα, όταν αυτοί πολεοδομηθούν, δεν έχεις καμία υπέρβαση καθώς 0,40<080 ή 0,90. Οπότε μέγιστη δόμηση παραμένουν τα 400 τμ για χρήση κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον μου είναι για οικόπεδο εντός ορίων οικισμού χωρίς σχέδιο. Ο προτεινόμενος συντελεστής στον οικισμό που εξετάζω είναι 0.8. (Γενική ερώτηση)Πριν την δημιουργία ΣΧΟΟΑΠ σε μια περιοχή αυτή μπορεί να έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο; Δηλαδή εγώ στο τοπογραφικό γραφω πως η περιοχή ανήκει εντός ΓΠΣ; (Ερώτηση που αφορά την περίπτωση μου) Ο οικισμός που εξετάζω είναι μικρότερος των 2000 κατοίκων και όπως είπα εκτός σχεδίου. Εξετάζω την αρτιότητα με βάση το Π.Δ 24-4-85 για οικισμούς κάτω των 2000 και οικοδομώ με τους μικρότερους από τους συντελεστές που καθορίζουν τα ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ για τον εν λόγω οικισμό; 

Link to comment
Share on other sites

Οι ισχύοντες όροι δόμησης καθορίζονται από το ΦΕΚ 181 Δ 85 ως τροποποιήθηκε και ισχύει μαζί με την σχετική απόφαση οριοθέτησης του οικισμού. ο Μ.Σ.Δ είναι το "ταβάνι" συντελεστή δόμησης μέχρι να γίνει η πολεοδομική μελέτη στο μέλλον.

Στις εκτός οικισμών περιοχές έχεις τις σχετικές ζώνες χρήσεων από το ΣΧΟΟΑΠ δημ. Εν. Κορώνης (π.χ ΤΑ, ΤΗ, ΑΓΡ κλπ) με τα ελάχιστα όρια αρτιότητας και κατάτμησης να είναι 4.000 τμ και αναφέρει μέσα το ΣΧΟΟΑΠ ότι για λοιπούς όρους δόμησης ισχύει το ΦΕΚ 270/Δ/85 χωρίς τις προβλεπόμενες παρεκκλίσεις και με την επιφύλαξη των διατάξεων περί δικτύου νατούρα 2000.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.