Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κρήτη: Προς κατεδάφιση 370 αυθαίρετα στο νησί


Engineer

Recommended Posts

Εν αναμονή της πίστωσης χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, ποσού ύψους 1. 135.000 ευρώ βρίσκεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προκειμένου να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και στους 4 νομούς του νησιού.

Η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, δήλωσε ότι έχουν εκδοθεί 370 πρωτόκολλα κατεδάφισης τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με 50 από αυτά να έχουν μπει σε άμεση προτεραιότητα.

Πρόκειται ιεραρχικά για τις 50 πιο σημαντικές υποθέσεις καταπατήσεων και αυθαίρετων κατασκευών.
Όπως υπογράμμισε η κυρία Κοζυράκη, τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν από το Πράσινο Ταμείο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όμως δεν θα επαρκέσουν για να καλυφθούν και τος 370 εργολαβίες κατεδαφίσεων.

Η κ. Κοζυράκη εξέφρασε παράλληλα απαισιοδοξία, για το αν όλα τα πρωτόκολλα μπορούν να εκτελεστούν καθώς απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η καλύτερη λύση θα ήταν να υπάρξει ένας τρόπος να προβαίνουν στις κατεδαφίσεις οι ίδιοι οι παραβάτες, τόνισε.

Έκανε λόγο για μείζον θέμα πολιτικής προστασίας σε πολλές περιπτώσεις επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με τους δήμους.

Για τον παράνομο «οικισμό» στην περιοχή του Καρτερού, θέμα για το οποίο προέβαλε με ρεπορτάζ το ekriti, η κυρία Κοζυρακη δήλωσε ότι η απομάκρυνση τους θα γίνει στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Μάνος Τριγώνης


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.