Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άλυτο πρόβλημα με 2 κτίρια επιβαρυμένα από το '99


 

Recommended Posts

On 29/7/2019 at 2:04 ΜΜ, md11-4 said:

... Tην καταγγελία μπορεί πχ να την κάνει η Δευτεροβάθμια επιτροπή ή ο Μηχανικός που θα απευθυνθώ;...

στο έχω ήδη απαντήσει αυτό.

Εσύ κάνεις γραπτή καταγγελία σε ΥΔΟΜ για επικινδυνότητα. Καλό όμως είναι και στο συνιστώ να συνοδευτεί η καταγγελία σου με μία καλή και οσο μπορεί πιο τεκμηριωμένη Τεχνική Έκθεση από ιδιαίτερα έμπειρο Πολιτικό Μηχανικό αυτή. (όχι άλλη ειδικότητα Μηχανικού)

 

Δες και την παρατήρηση που σου γράφει ο Αυγουστος .... 

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τόσο τεχνικής, όσο νομικής φύσεως. Θα συνιστούσα μια κουβέντα με κάποιον δικηγόρο, ο οποίος να έχει εμπειρία σε τεχνικά θέματα.
Σε αυτό ίσως βοηθήσει κάποιος έμπειρος μηχανικός, ή το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί ο μηχανικός σας.

Μια ιδέα, είναι να κινηθείτε νομικά κατά του συνιδιοκτήτη, ότι αρνείται να πράξει τα νόμιμα και σας δημιουργεί κινδύνους πρόκλησης ζημίας σε τρίτους από τυχόν κατάρρευση του κτιρίου κλπ, καθώς και οικονομική επιβάρυνση με το κόστος διατήρησης του κτιρίου σε ασφαλή κατάσταση τόσα χρόνια κλπ κλπ, και να ζητήσετε από το δικαστήριο να διατάξει τεχνική πραγματογνωμοσύνη από πραγματογνώμονα που θα ορίσει το Τεχνικό Επιμελητήριο. Αν υπάρχει εντολή δικαστηρίου, δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόσβαση και την εκτέλεση του ελέγχου και εσείς θα παραλάβετε μια πολύ ισχυρή νομικά και τεχνικά έγγραφη εκτίμηση της κατάστασης του ακινήτου, την οποία μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περαιτέρω νομικές διαδικασίες. Επίσης έχοντας κινηθεί νομικά και τηρώντας εσείς όσα μέτρα μπορείτε, θα είστε σε ευνοϊκή θέση έναντι του νόμου, σε τυχόν ατύχημα προκληθεί (πχ έχετε εξασφαλίσει ότι δεν θα πέσει κανένας σοφάς ή κανένα μάρμαρο στο κεφάλι κανενός περαστικού μεν...τώρα αν γίνει ολική κατάρρευση έχετε αποδείξεις ότι δεν φέρετε εσείς την ευθύνη).

Καλή συνέχεια!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.