Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οριοθετημένος οικισμός & Πρόβλημα με τα όρια


Recommended Posts

Γεια σας, σε έναν οικισμό μικρότερο των 2000 κατοίκων που εξετάζω η οριοθέτηση έγινε με απόφαση νομάρχη και δημοσίευση σε φεκ το 1991.

Η απόφαση συνοδεύεται από απόσπασμα χάρτη στο οποίο αποτυπώνεται το περίγραμμα με 30 κορυφές.

Υπάρχει υπόμνημα για κάθε κορυφή με αναφορά σταθερά στοιχεία εδάφους.

Γράφει στο υπόμνημα μεταξύ άλλων: " πλευρά 24-25 - ζώνη 50 μ από άξονα εθνικής οδού".  Στο χάρτη οριοθέτησης αποτυπώνεται η παλιά εθνική οδός ένα ρέμα, κτίρια του οικισμού, χωράφια και αγροτικές οδοί, μια επαρχιακή οδός καθώς και η εθνική οδός από τον άξονα της οποίας διαμορφώνεται σε απόσταση 50 μ από τον άξονα η πλευρά 24-25.

Όμως όταν κάνουμε overlay το σχέδιο εκείνο με ορθοφωτοχάρτη διαπιστώνουμε πως η υλοποίηση της εθνικής οδού δεν ταυτίζεται με το σχέδιο. Ενώ όλα τα άλλα στοιχεία "κουμπώνουν" (παλιά εθνική, επαρχιακή, ρέμα, κλπ). Επομένως καταλαβαίνω πως η εθνική υλοποιήθηκε διαφορετικά από αυτό που φαίνεται στο σχέδιο.

Τώρα όσον αφορά στο όριο του οικισμού θα λάβω υπόψιν το σχέδιο ή την πραγματική κατάσταση;.

Με άλλα λόγια υπερισχύει η λεκτική αναφορά για τον άξονα της εθνικής οδού όπως έχει υλοποιηθεί ή, η σχεδιαστική αναφορά με το απόσπασμα χάρτη;

Το απόσπασμα χάρτη που δείχνει την εθνική πιο "μέσα" ; Η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη (περίπου 150 μ).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. αν ήταν ένας μικρός δρόμος θα το καταλάβαινα. αλλά πρόκειται για εθνική οδό. Αν πάω να πάρω αποστάσεις ασφαλείας πχ θα πάρω από την υλοποιημένη ή από τη σχεδιασμένη ? αν πάρω από την υλοποιημένη αντιστοίχως δεν θα πρέπει να ισχύει το ίδιο για την οριοθέτηση ;

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε τσέκαρε προσεκτικά το ΦΕΚ του 1991 της οριοθέτησης του οικισμού για να δεις τι προβλέπει σε περίπτωση ασυμφωνίας χάρτη και περιγραφής των ορίων....Σε εμάς εδώ Εύβοια, σε όλες τις οριοθετήσεις που έχω δει το ΦΕΚ αναφέρει επί λέξει:

<<Σειρά ισχύος για περίπτωση ασυμφωνίας, πρώτον το σχέδιο και δεύτερον το κείμενο της περιγραφής των ορίων.>>

άρα πάμε με το γραφικό του χάρτη. Από παλαιότερη συζήτηση εδώ στο φόρουμ θυμάμαι ότι σε άλλα μέρη της χώρας η απόφαση οριοθέτησης αναφέρει το αντίθετο σε περίπτωση ασυμφωνίας δηλ. ότι υπερισχύει το λεκτικό.... Σε κάθε περίπτωση μπορείς να ρωτήσεις την αρμόδια ΥΔΟΜ ή την Τ.Υ. του Δήμου που ανήκει ο οικισμός....ίσως να έχουν εντοπίσει παλαιότερα το πρόβλημα και να σου δώσουν λύση....

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ. στο φεκ οριοθέτησης δεν αναφέρει κάτι παρόμοιο. Ωστόσο μίλησα με την ΥΔΟΜ και η απάντηση είναι πως ισχύει το σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.