Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελαχιστο εμβαδο κτηριου για ΠΕΑ


GEOPETH

Recommended Posts

Καλημερα! Εχω ενα κτιμα 5 τμ με χρηση κουζινας (εναι σε αλλη θεση απο το κυριο κτηριο). Απαιτειται ΠΕΑ και γι'αυτο ή υπαρχει καποιο ελαχισμο εμβαδον οπου δεν απαιτειται;

Link to comment
Share on other sites

Πότε χρειάζεται το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης αυτό;

Σε περίπτωση νέας μίσθωσης ή μεταβίβασης του ακινήτου σας το ΠΕΑ είναι ένα απαραίτητο έγγραφο. Ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται να ενοικιάσετε το διαμέρισμα σας καλό είναι να έχετε εκδώσει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης πριν καταχωρήσετε την αγγελία σας καθώς πλέον αρκετοί ενοικιαστές το λαμβάνουν υπόψη είτε θετικά είτε αρνητικά.Αξίζει να σημειωθεί ότι καθώς σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο, είναι σημαντικό το ενεργειακό πιστοποιητικό να εκδοθεί είτε πριν την αναζήτηση νέου ενοικιαστή είτε πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στην περίπτωση της μεταβίβασης(πώλησης-αγοράς) ενιαίου ή τμήματος κτιρίου (διαμέρισμα, κατάστημα). Η εξαίρεση για ακίνητα κάτω των 50τ.μ. έπαψε να ισχύει από 1/1/2016. Τον τελευταίο καιρό η έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού ήταν απαραίτητη για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ Οίκον ΙΙ” . Επίσης, χρειάζεται για την 2η ενεργειακή επιθεώρηση για να αποδειχθεί η επίτευξη του στόχου ενεργειακής εξοικονόμησης .

πηγη

https://myconstructor.gr/blog/articles_and_tips/ti-einai-me-liga-logia-to-pea/

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σε μεμονωμένα κτήρια κάτω των 50τμ δεν απαιτείται πεα όπως και κενακ ... Αντίθετα στις κτηριακές μονάδες μετά το 2016 απαιτείται

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 172335/16-2-2016,  εξαιρούνται :

ζ) μεμονωμένα κτίρια με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια, ήτοι μικτή επιφάνεια δαπέδων των κλειστών στεγασμένων χώρων του κτιρίου που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κύριας χρήσης του, μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.).

edit

Συναδελφε @olga απο 1/1/2016 απαιτείται και για κτήρια ή κτηριακές μονάδες κάτω των 50τμ.

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εγκύκλιος 111748/705 / 19-11-2020, παράγραφος 6, πρώτο εδάφιο :

"Τα κτίρια που χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας και τα μεμονωμένα κτίρια, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.) εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ (περιπτώσεις β’ και ε’ της παρ. 7 του άρθρου 4 του σχετ. α’). Όμως, η έκδοση ΠΕΑ είναι δυνατή εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης."

https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/2020-111-19-Εγκ-4122-111748-ΨΛ424653Π8-Ρ77.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.