Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παραίτηση απο εργασία


atopos92

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Έχοντας σύμβαση αορίστου χρόνου και πριν κλείσω δωδεκάμηνο, ισχύει κάποιο στάνταρ χρονικό διάστημα προειδοποίσης απο μέρους μου στην μελετητική εταιρία την οποία εργάζομαι?

Έχω βρει καλύτερη θέση (προφανώς, για να θέλω να παραιτηθώ) και θέλουν να ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα. Απο το ψάξιμο που έκανα ο νόμος ορίζει πως το πρώτο 12μηνο είναι 'δοκιμαστική περίοδος' και όποτε θέλω φεύγω, όποτε θέλουν με απολύουν. 

Έχει κάποιος συνάδλεφος εμπειρία επι του πρακτέου σε τέτοιες καταστάσεις?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Edited by atopos92
Link to comment
Share on other sites

Ν.3899/2010

...

5. α. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/ 2010 προστίθεται εδάφιο ως εδάφιο Α' ως εξής:
 «Α. Η απασχόληση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου λογίζεται ως απασχόληση δοκιμαστικής περιόδου για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα ισχύος της και η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν άλλο συμφωνήσουν τα μέρη.»

 

Το γεγονός πως σηκώνεσαι και φεύγεις ξαφνικά δεν το βλέπει μόνο ο προηγούμενος εργοδότη αλλά και ο επόμενος.

Link to comment
Share on other sites

ο επόμενος είναι αυτός που ζητάει άμμεση αποχώρηση.

Και ανεξαρτήτως πόσο χρόνια εργάζεσαι φεύγεις όποτε θέλεις. Ανάλογα τις ευθύνες που έχεις στην εταιρεία είναι στη διακριτική σου ευκαιρία αν θα τους διαθέσεις περίοδο προετοιμασίας.  Υποχρεώσεις έχουν οι εταιρείες προς τους εργαζόμενους (σε αυτό το θέμα) και όχι το αντίστροφο. Μη φθάσουμε στο σημεί ονα τις λυπόμαστε κιόλας.

ΥΓ προσωπικώς με έχει απολύσει εταιρεία ενημερώνοντάς με ότι έχω απολυθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω νομικά να έχεις κανένα θέμα να φύγεις απροειδοπιητα αλλά δεν είναι κ πολύ επαγγελματικό.. Καλό είναι να δώσεις λίγο χρόνο μέχρι να βρεθεί κ να προετοιμάσει ο αντικατάστατης σου. Εκτός κ αν είναι κάποια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τις προειδοποιήσεις ισχύει για τις εταιρείες & έχει να κάνει με το ύψος των αποζημιώσεων. Από πλευράς εργαζομένου, δε γνωρίζω να υπάρχει κάποιο θέμα, φεύγει τυπικά όποτε επιθυμεί (το ουσιαστικά ενδέχεται να διαφέρει για διάφορους & ενίοτε ουσιαστικούς λόγους).

Γνώμη μου να ζητήσεις παραπάνω χρόνο για να «παραδώσεις» (αν έχεις βέβαια κάτι να παραδώσεις). Πες στη νέα εταιρεία πως «είναι θέμα αρχής» και «το ίδιο θα έκανα για οποιονδήποτε εργοδότη, δε νομίζω να άρεσε ούτε σε εσάς να σηκωθεί να φύγει ένας εργαζόμενός σας χθες». Μπορεί & να σε εκτιμήσουν κατάτι περισσότερο.

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.