Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πρόταση των Zaha-Hadid Architects στο διαγωνισμό για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης


Engineer

Recommended Posts

theagpar

για το που λες:

"Πολύ φτηνός και εντελώς ανούσιος ο συμβολισμός. Αν ισχύει σαν συμβολισμός. Εσωτερικά δεν βλέπω που και πώς ειναι τοσο αντιληπτός, ενω εξωτερικα δεν αφορά το κτήριο, παρα τον περιβάλλοντα χώρο."

Χρειάζεσαι γνωστικό υπόβαθρο για να αντιληφθείς την αποκωδικοποίηση των συμβολισμών και παρατηρητικότητα για να την εντοπίζεις σε κάθε λεπτομέρεια.

Όσο για την κατεύθυνση =>Ζενέτος  δεν ήταν βασικά πρωτοβουλία των μελετητών αλλά την έδωσαν οι ίδιοι της επιτροπής του διαγωνισμού, με τα  "αξιολογητικά κριτήρια τους"  .   Το "παιχνίδι " ήταν δοσμένο ήδη από τον πάγκο της παράγκας ιδεοληπτικών που ανήγαγαν το κτίσμα ΧΥΜΟΦΙΞ σε αρχιτεκτονικό μεγαλούργημα και που αμφιβάλλω αν θα περνούσε παλιότερα από την ΕΠΑΕ.

Διάβασε εδώ που αναφέρεται  μαζί με τις μ@λ@κ!e$ των γραικύλων περί πολιπολιτισμικού πόλου........

Κυρίαρχα πάντως να ξέρεις ότι βήμα στην κριτική έχουν αυτοί που διαθέτουν θέσεις με επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση και όχι αυτοί που απλά φτύνουν  θέσεις άλλων.......

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.pdf

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση, αυτο το κυβιστικό έργο το ενέκρινα έλληνες Μηχανικοί , κατα κύριο λόγο και Αρχιτέκτονες;, 

  Αν και 42 χρόνια στο επάγγελμα , σαν τοπογράφος , προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου  κάτι που να ταιριάζει από την πολιτιστική μας κληρονομιά με το έκτρωμα (για τον χώρο και την Ελλάδα γενικότερα), που εγκρίθηκε.  Μήπως όμως αυτό το αποτέλεσμα ΕΊΝΑΙ η απάντηση στην πηγή έμπνευσης ελλήνων μηχανικών που σπούδασαν χωρίς γνώση του πολιτισμού μας στην Ελλάδα , αλλά σε άλλες χώρες που ο πολιτισμός τους και η αντίληψη που έχουν είναι σε διαφορετική κατεύθυνση απο την δική μας πολιτισμική ανάπτυξη. 

  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.