Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ακύρωση του διαγωνισμού του Πάτρα-Πύργος


dimitris GM

Recommended Posts

ακύρωση του διαγωνισμού του Πάτρα-Πύργος

εδω

https://www.b2green.gr/el/post/71322/antitheto-stin-akyrosi-tou-diagonismou-tou-patra-pyrgos-einai-to-tee-dytikis-elladas

και εδω

http://www.dealnews.gr/roi/item/266122#.XT7mPUdS_cs

 

και εδω

"Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει πληρώσει πολύ ακριβά ανάλογες ακυρώσεις έργων, όπως για παράδειγμα η υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης, όπου έχει επιδικαστεί ποσό άνω των 70 εκατ. ευρώ (η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει)."

https://www.b2green.gr/el/post/71328/ta-megala-riska-tis-akyrosis-symvaseon-sto-patra-pyrgos

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά μιλάμε για τρεις (υπο)εργολαβίες του όλου έργου. Και πιο συγκεκριμένα γι αυτή, για την οποία υπάρχει προσφυγή. Οι άλλες δυο (Καλογρ.) δεν έχουν πρόβλημα από τη στιγμή που δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις λόγω αδυναμίας προσκόμισης ε.ε. κ.ε.. Σε αυτή την περίπτωση καταπίπτουν υπέρ του δημοσίου οι ε.ε. συμμετοχής και, ανάλογα με τα διαλαμβανόμενα στη διακήρυξη και τη νομοθεσία, είτε το έργο επαναδημοπρατείται, είτε δίνεται στο δεύτερο κλπ μειοδότη. 

Συνεπώς, συνολική ακύρωση δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να γίνει, διότι θα στοιχίσει "ο κούκος αηδόνι". Λύσεις υπάρχουν. Μυαλό???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολύ σωστό θέμα συνάδελφε tetris, απορώ πώς δεν έχει σχολιασθεί καθόλου.

Η κοινή λογική λέει ότι σπρώχνεις όσο μπορείς τις 5 εργολαβίες που έχουν ξεκινήσει, πιέζοντας τους αναδόχους, και πατάς γκάζι στις άλλες 3 είτε ξεχωριστά είτε επαναδημοπρατώντας τες ως ένα έργο, άμεσα, για να προλάβεις την προθεσμία ολοκλήρωσης με εξασφάλιση των πόρων από το ΕΣΠΑ.

Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι απαγορευτική και εγκληματική, αν λάβει κανεις υπόψη την καθυστέρηση που συνεπάγεται (έως ολοκληρωτική ματαίωση), και τις ανθρώπινες απώλειες που θα προκαλέσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.