Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή εγκαταστάσεων camping σε οικόπεδο τεμνόμενο από το όριο παραδοσιακού οικισμού


diafasj

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

Καλησπέρα,

Έχω μια περίπτωση η οποία, αν και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανήκουσα στην παρούσα θεματολογία (εντός-εκτός ορίων οικισμού) είναι μάλλον ιδιάζουσα και δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι σχετικό.

Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα κάμπινγκ σε αγροτεμάχιο σχεδόν 10 στρεμμάτων, το οποίο τέμνεται από παραδοσιακό οικισμό. Το εντός οικισμού κομμάτι είναι 7.5 στρέμματα και το υπόλοιπο κομμάτι (2.5 στρέμματα) είναι εκτός. Έχω λάβει βεβαίωση χρήσης γης από την τοπική πολεοδομία ότι στο εντός κομμάτι απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμπινγκ, καθότι οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης απ'το τοπικό ΣΧΟΟΑΠ περιλαμβάνουν μη κύρια τουριστικά καταlλύματα μόνο. Σύμφωνα με την ίδια βεβαίωση, στο εκτός οικισμού κομμάτι επιτρέπεται η εγκατάσταση κάμπινγκ.

Το αγροτεμάχιο στο σύνολό του είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, αλλά η νομοθεσία για κάμπινγκ λέει ότι "ότι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις κατα−
σκευάζονταις επί ενιαίου γηπέδου... επιφάνειας τουλάχιστον έξη (6) στρεμμάτων". Ως εκ τούτου, αμφιβάλλω ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση του κάμπινγκ στο εκτός σχεδίου κομμάτι των 2,5 στρεμμάτων.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει; Μπορώ πχ να αιτηθώ την τοποθέτηση του εγκαταστάσεων του κάμπινγκ μόνο στο κομμάτι των 2,5 στρεμμάτων; Εναλλακτικά, γίνεται να ζητήσω την αλλαγή χρήσης γης για 3.5 στρέμματα απ το εντός οικισμού κομμάτι, έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα απ'τον νόμο για τις κατασκηνώσεις 6 στρέμματα;

Ουσιαστικά κάτι τέτοιο συνεπάγεται την υπαγωγή σε δυσμενέστερους όρους δόμησης, δεδομένου ότι ο συντελεστής δόμησης για κάμπινγκ είναι μόνο 0,1. Αλλά στην δική μου περίπτωση αυτό είναι που αποζητώ.

Πιστεύετε ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,

ιάσων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.