Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφικό γεωτεμαχίου σε περιοχή υπό κτηματογράφηση


Recommended Posts

Καλησπέρα, 

ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση που δεν έχω τίτλους ιδιοκτησίας για αγροτεμάχιο,  παρά μόνο προφορική διαβεβαίωση των ιδιοκτητών για την δημιουργία του αγροτεμαχίου πως αποδεικνύω την περίοδο δημιουργίας του για να αποφανθώ για την οικοδομησιμότητα για το τοπογραφικό διάγραμμα. Το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου και ορίων οικισμού, δεν ανήκει σε νατουρα ούτε υπάρχει ΣΧΟΟΑΠ. Σκεφτόμουν να το κρίνω με βάση τον κανόνα του ΦΕΚ 270/Δ αφού δεν υπάρχουν συμβόλαια για να εξετάσω τις παρεκκλίσεις. Πως λειτουργούμε σε αυτές τις περιπτώσεις, πόσο μάλλον αν θέλουν να οικοδομήσουν οι ιδιοκτήτες και δεν έχουν τίτλο; Στη περίπτωση μου είναι ένα απλό τοπογραφικό διάγραμμα για δήλωση στο κτηματολόγιο, αλλά θέλω να φτιάξω ένα πλήρες τοπογραφικό.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

 

Αρτιοτητα σε εκτος σχεδιου χωρις καθολου συμβολαιο μπορεις να δηλωσεις μονο στον κανονα. Στην παρεκκλιση δεν μπορεις. Επισης, υπαρχουν αρκετοι κινδυνοι να δηλωνεις 651 χωρις τιτλο, π.χ. να προκαλεσεις κατα λαθος κατατμηση που δεν επιτρέπεται στην περιοχη καθως και αρκετα αλλα που δεν λεγονται φορ φρι πλεον, γιατι ειναι γραμμενα στο φορουμ αλλα οι περισσοτεροι θεωρουν οτι ο χρονος τους μπορει να αξιζει πιο πολυ απο αλλων, επομένως δεν ψαχνουν.

 

Εφοσον το scope που σου ανατέθηκε ειναι τοπογραφικο για κτηματολογιο, δεν απαιτείται καν δηλωση 651. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Απο κει κ περα ο,τι παραπάνω κανεις χωρις να σου εχει ανατεθει, ονομαζεται scope creep και μακροπροθεσμα θα σε κανει να μισησεις το επαγγελμα.

 

Αυτα

 

Καλη συνέχεια

Edited by [email protected]
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, [email protected] said:

.....Εφοσον το scope που σου ανατέθηκε ειναι τοπογραφικο για κτηματολογιο, δεν απαιτείται καν δηλωση 651.

Αυτη ειναι η γνωμη μου. Απο κει κ περα ο,τι παραπάνω κανεις χωρις να σου εχει ανατεθει, ονομαζεται scope creep και μακροπροθεσμα θα σε κανει να μισησεις το επαγγελμα.

Αυτα

Καλη συνέχεια

πολύ σωστά

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Dimitrios1991 said:

(...)

Στη περίπτωση μου είναι ένα απλό τοπογραφικό διάγραμμα για δήλωση στο κτηματολόγιο, αλλά θέλω να φτιάξω ένα πλήρες τοπογραφικό.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Θα ετοιμάσεις διάγραμμα αποτύπωσης γεωτεμαχίου και δεν θα αναγράψεις τοπογραφικό. Όπως ήδη αναφέρθηκε εξυπακούεται ότι δεν θα έχεις δήλωση ν. 651/77, εκτός και αν το γεωτεμάχιο πληροί την κατά κανόνα αρτιότητα σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Μεγάλη προσοχή γενικότερα μιας που τώρα έχεις πρωτοξεκινήσει τη δουλειά. Να συμβουλεύεσαι και να συνεργάζεσαι με έμπειρους συναδέλφους και ας χάνεις στην αρχή μέρος της αμοιβής σου. Μεσοπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένος.

Υ.Γ Προσωπικά τον χαρακτηρισμό "απλό τοπογραφικό" δεν τον χρησιμοποιώ θεωρώντας τον  αδόκιμο. 

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, Dimitrios1991 said:

Καλησπέρα, 

....

Για να αποδειχθεί τόσο η κυριότητα όσο και ο χρόνος δημιουργίας του γεωτεμαχίου (αφού πρόκειται να οικοδομηθεί στο μέλλον), απαιτείται δικαστική απόφαση. Μόνο με αυτήν είσαι καλυμμένος. Το πώς γίνεται η διαδικασία, το έχουμε εξηγήσει πλειστάκις.

Αν και, για τη δήλωση στο κτηματολόγιο, δεν απαιτείται η ανωτέρω απόφαση (αλλά ένορκη βεβαίωση), καλό θα είναι μετά τη δήλωση στο κτηματολόγιο, να βάλουν μπρος την άλλη διαδικασία, διότι κάποια στιγμή θα απαιτηθεί. 

Link to comment
Share on other sites

...... Έτσι απλά και ωραία, οι συνάδελφοι παραπάνω, σου τα είπαν όλα. Μα όλα!! 

Μπράβο!

Αν έγραφες και το εμβαδόν του αγροτεμαχίου θα ήταν ίσως καλύτερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις συμβουλές

1 ώρα πριν, nbr said:

...... Έτσι απλά και ωραία, οι συνάδελφοι παραπάνω, σου τα είπαν όλα. Μα όλα!! 

Μπράβο!

Αν έγραφες και το εμβαδόν του αγροτεμαχίου θα ήταν ίσως καλύτερα.

 

το γεωτεμάχιο είναι ελαιώνας 1500τ.μ, έχει πρόσωπο σε έναν χωματόδρομο, αλλά δεν νομίζω να είναι κοινόχρηστος. Μάλλον διανοίχτηκε από τους γείτονες πιο παλιά, αλλά και αυτό δεν μπορώ να το εξακριβώσω γιατί ο ιδιοκτήτης δεν το δουλεύει και δεν γνωρίζει τους γείτονες από την πλευρά του δρόμου. Εγώ θα το έβαζα κατευθείαν μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Άρα έχεις ξεκάθαρα ένα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο ανεξαρτήτως χρονολογίας ύπαρξής του, καθώς ακόμη και ΦΕΚ αναγνώρισης αγροτικής οδού προυφιστάμενης του 1923 να υπάρχει πάλι το γήπεδο δεν μπορεί να εμπίπτει σε καμία παρέκκλιση αρτιότητας (υπό την προυπόθεση ότι ισχύουν ακόμη οι παρεκκλίσεις αρτιότητας για παρόδια γήπεδα προ 78 με επιφάνεια μικρότερη των 4.000 τμ)

Link to comment
Share on other sites

σωστα.... ξεκαθάρισε  με το αρτιο και οικοδομησιμο...

..και....

Dimitrios1991 ".....γιατί ο ιδιοκτήτης δεν το δουλεύει και δεν γνωρίζει τους γείτονες από την πλευρά του δρόμου. "

Εάν δεν το δουλευει...

Τι  "χρησικτησία" [κτήση δια χρήσεως]  θα  δηλώσει???

Τι αποδεικτικά έχει?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σωστά Δημήτρη . Ενδεχομένως να το είχε στο Ε9 και κάποια στιγμή να σταμάτησε να το καλλιεργεί. Θα μας πει ο ερωτών. Το ζήτημα του πελάτη είναι πρωτίστως να καταφέρει να το δηλώσει δια χρησικτησίας στο Κτηματολόγιο. Το τοπογραφικό ζητείται σίγουρα. Απομένει ο ιδιοκτήτης να βρει τουλάχιστον ένα ακόμη αποδεικτικό πέραν της ένορκης βεβαίωσης. Αν έχει Ε9 από το 97 "καθάρισε". Αλλιώς τα γνωστά δικαιολογητικά που έχει αναρτήσει το κτηματολόγιο σ αυτές τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.