Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι σχεδιαζόμενες τρεις παρεμβάσεις για την οικοδομή


Engineer

Recommended Posts

προφανως ο ορος λειτουργικη η αισθητικη αναβαθμιση ειναι μια προσπαθεια περιγραφης του συνολου εργασιων ανακαινισης , ακομα και αν προκειται για απλως για βαψιμο με επιδιωξη να κοπει οπωσδηποτε αποδειξη. 

το δημοσιο δεν θα μπει μεσα γιατι η εισπραξη ΦΠΑ ειναι οπωσδηποτε μεγαλυτερη απο την οποια εκπτωση εχει ο εργοδοτης στον φορο εισοδηματος (ακομα και αν ολο το ποσο αφαιρει εισοδημα απο τον μεγαλο συντελεστη ειναι με το ζορι 16% εκπτωση για εναν μισθωτο και θα ειναι μια σπανια περιπτωση) ωστοσο το ποσοστο 40% ακουγεται εντυπωσιακο (μεχρι να μπεις στον κοπο να κανεις τον υπολογισμο). 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το "πόθεν έσχες" για αγορά κατοικίας να το αφήσουν ή να το βγάλουν για 2-3 (και παραπάνω αν θέλουν) χρόνια; Μήπως αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που πριν 10-15 χρόνια έγινε ο καλός χαμός στην κατασκευή και αγορά κατοικίας;

Φυσικά συμφωνώ να παύσει ο ΦΠΑ για τις μεταβιβάσεις οικοδομών κατασκευασμένες από το 2006 και μετά. 24% ΦΠΑ δεν είναι φόρος, είναι ληστεία. Λες και ο ΦΠΑ δεν θα μεταβιβαστεί στον αγοραστή. Είπαμε να υπάρξουν φόροι από τα ακίνητα, αλλά κάποτε το παράκαναν και σήμερα ακόμη το βρίσκουμε μπροστά μας. Καλά για τον φόρο υπεραξίας βαρεθήκαμε κάθε χρόνο να λέμε τα ίδια. Θα πω κάτι μήπως και διαβάζει κανένα λεβεντόπαιδο από του Υπουργείο. "Παιδιά σταματήστε αυτή την κωμωδία με το φόρο υπεραξίας.Τα λέμε κάθε χρόνο. Έσοδα από αυτή την χαζομάρα δεν πρόκειται να υπάρξουν. Τα έχουν αποδείξει οι προηγούμενες αναστολές ισχύος του νόμου" (και παρεμπιπτόντως μην τον παρουσιάζετε ως νέο μέτρο. Δεν είναι).

Τώρα για τις αναβαθμίσεις και τα λοιπά ευφάνταστα, τι νέο είναι; Έχουμε κάποιες ήδη εφαρμοσμένες εκπτώσεις μέσω προστίμων ν 4495 και το πρόγραμμα εξοικονομώ που επιδοτεί ενεργειακή αναβάθμιση. Ας πάρουν συγκεκριμένη υπόσταση όλα αυτά και να το δούμε ξανά.

Να καθίσουν και να σκεφτούν τι θα γίνει με τα χιλιάδες διατηρητέα και πως μπορούν να δοθούν σοβαρά οικονομικά κίνητρα επισκευής ή και ανακατασκευής (στα ήδη γκρεμισμένα) της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με απλές και συνοπτικές διαδικασίες γιατί σε λίγο ούτε οι ποντικοί θα καταδέχονται να μένουν σε αυτά τα ερείπια. Δεν μπορεί να περπατάς στους δρόμους και να βλέπεις αυτό το χάλι, εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων προς κατάρρευση κτιρίων. Πρέπει κάποια στιγμή να παύσει να αποτελεί αντί για ευχή, κατάρα, στον Έλληνα ιδιοκτήτη το να έχει στην κυριότητά του διατηρητέο. Να το δουν και αυτό με καλή διάθεση.

Link to comment
Share on other sites

Οσο δεν "εκτελούνται" με συνοπτικές διαδικασίες όσοι ηλίθιοι υπηρεσιακοί παράγοντες , προτείνουν στους πολιτικούς τέτοιους νόμους , το πρόβλημα παραμένει .

Εδώ υπάρχει νόμος που αν πωλήσεις πάνω από δύο ακίνητα σε τρία χρόνια είσαι έμπορος , λες και δεν μπορεί να έχεις ανάγκες .

Ας έβαζαν την υποχρέωση να μην μπορείς να πουλήσεις ακίνητα που αγόρασες τα τελευταία 5 χρόνια , περισσότερα από 2 για να μην θεωρηθείς έμπορος .

Όχι για κάποιον που τα έχει χρόνια ή τα κληρονόμησε .

Σκεφτείτε κάποιους που κληρονομούν 5 ακίνητα εξ αδιαιρέτου με άλλους 5-6 και αποφασίζουν όλοι να τα πουλήσουν .

Θα θεωρηθούν ότι κάνουν εμπορία .

Ισως για τέτοια μυαλά θα έπρεπε να βγούν τα εισαγωγικά...

Link to comment
Share on other sites

- Τον νομο  4172/13 για την υπεραξια τον υπογραφουν οι εξης:

[τα κεφαλαια οφειλονται στην αντιγραφη απο το ΦΕΚ]

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΓΕΙΑΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ−ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ−ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2013

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
XAΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

-  την  ΠΟΛ 1122/14 Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

και εδω

https://www.michanikos.gr/forums/topic/37551-έρχεται-ο-φόρος-υπεραξίας-σε-όλες-τις-μεταβιβάσεις-ακινήτων/

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτούς που έβαλαν φόρο 10 % στα λεφτά που δίνει ο γονιός στο παιδί , ενώ έχει αφορολόγητο 300.000 στην μεταβίβαση ακινήτου να βάλεις Δημήτρη .

Κομπίνα από τα λαμόγια τους φορομπήχτες που εμπόδιζαν ακόμα και την κάλυψη κάποιων τεκμηρίων , επειδή κάποιος μπορεί να ήταν άνεργος , αλλά να του είχε μείνει το αμάξι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.