Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΝΟΚ-παραθυρο προς ακαλυπτο


macnick

Recommended Posts

καλησπέρα σας.

Έχω ένα οικόπεδο στο οποιο στις όμορες εφαπτονται κτήρια.στη πισω πλευρα υπαρχει οικοπεδο χωρις κτισμα.

λόγω έλειψης επαρκους βαθους, εχω δικαιωμα να φτιαξω οικοδομη που να εφάπτεται πισω.

Αν αφησω προς τα πισω ακάλυπτο διαστάσεων ΔxΔ(ουσιαστικα δηλαδη θα δημιουργησω ενα κλειστο τετραγωνο που στις πλευρες θα ειναι το οικοδομημα και η τεταρτη το πισω οριο), σε ποιες πλευρεσ του οικοδομηματος θα μπορω να εχω παραθυρο προς τον ακαλυπτο? και στις 3 η μονο στη πλευρα που ειναι απεναντι απο το οριο?

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι σε σχέδιο πόλεως και το οικόπεδο δεν είναι γωνιακό, δεν επιτρέπεται η επαφή στο πίσω όριο 

Επειδή το δεύτερο ερώτημα δεν είναι κατανοητό, αν μπορείς, ανέβασε σκαρίφημα

Link to comment
Share on other sites

στη περίπτωσή μου, επειδή αν αφήσω απόσταση Δ απο πίσω δεν εχω 9 μέτρα βάθος, εχω δικαίωμα να κολλήσω πίσω. ομως σ'αυτη τη περίπτωση δε μπορω να εχω παραθυρα πισω.

οπότε σκέφτομαι αν μπορώ να αφήσω στη πισω πλευρα εναν κλειστο ακαλυπτο διαστάσεων ΔxΔ. Ας πούμε το τετραγωνο ΑΒΓΔ οπου ΑΒ το οριο, ΓΔ η απεναντι απο το οριο, ΒΓ και ΑΔ οι δυο πλαινες

χωρίς τίτλο.JPG

Link to comment
Share on other sites

αντιγράφω από τη νομοθεσία

Σε περίπτωση που λόγω των υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μήκος πλευράς κτιρίου 9,00 μ. τότε το κτίριο τοποθετείται μέσα στην υποχρεωτική απόσταση Δ ή δ μέχρι την εξασφάλιση των 9,00 μ. και εάν το τμήμα της υποχρεωτικής απόστασης που απομένει είναι μικρότερο του ενός μέτρου, το κτίριο μπορεί να εφάπτεται του αντίστοιχου ορίου

Link to comment
Share on other sites

ok, αυτό το ξέρω. το ερωτημα ειναι αν αφήσω μικρό κλείστο ακάλυπτο ΔxΔ, μπορώ να βγάλω 3 παράθυρα σε καθε μια πλεύρα του σπιτιου που βλέπει ακάλυπτο? Ή επιτρέπεται παράθυρο μόνο στη πλευρά που είναι απέναντι απο το όριο(δες το σχήμα)?

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που καλύπτεται η ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση για φωτισμό-αερισμό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει όμως αυτός ο ακάλυπτος χώρος να είναι προσβάσιμος από τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (αν πρόκειται για πολυκατοικία), ή από κάποιον χώρο της μονοκατοικίας. Επίσης, ελέγχεται και η προς φύτευση απαιτούμενη επιφάνεια του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.