Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Vector Works


Recommended Posts

Loipon egw anagkastika na asxoli8w me to Vectorworks giati OLES oi aggelies stin Agglia zitoun sxedon apokleistika auto kai Microstation. I ali8eia einai oti den exw lusei vasikes apories mou gia to programma auto opws ti to diaforetiko exoun sti sumperifora tous ta classes apo ta layers otan ena sxedio ginetai export se AUTOCAD.

 

@achristoforidis: Mou eluses polles apories sxetika me to ti parapanw prosferei auto to programma apo to ArchiCAD i to Google Sketch Up gia paradeigma, gegonos pou voi8ise sto na asxoli8w kapws pio sovara.

 

Exw omws alli mia ritoriki erwtisi na kanw. Pou didasketai auto to programma? De gnwrizw kanenan arxitektona pou na kserei estw kai tin onomasia tou programmatos autou kai omws ap'o,ti anagkastika na antilif8w, stin Agglia eidika oi xristes Mac douleuoun apokleistika me auto. Giati aporrif8ikan ta alla programmata kai protimi8ike to Vectorworks? :confused::confused::confused:

 

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish ΔΕΝ επιτρέπονται . Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, gvarth.

Link to comment
Share on other sites

Σε macintosh ποια αλλα σχεδιαστικά (χαμηλού κόστους) θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις;;; Το καημένο το ClarisCad μας άφησε χρόνους νωρίς αν και είχε απίστευτες ικανότητες για την εποχή του. Απο κει και πέρα (ειδικά για την ελληνική αγορά) το χάος και μετα το ArchiCad με διπλάσια τιμή απο το εν λόγω πρόγραμμα. Αν η αγορά δεν ειναι εθισμένη στην πειρατία τοτε το Vector ισως ειναι "μονόδρομος".

Link to comment
Share on other sites

Χίλια συγνώμη για τα greeklish :( μου ξέφυγε πραγματικά.

Ναι είχα ακούσει για το Clariscad όμως κατά πόσο είναι θεμιτό ολόκληρη αγορά να βασίζεται μόνο σε ένα πρόγραμμα? Αυτό μου κάνει εντύπωση με την έννοια ότι στην Αγγλία ζητούν ΜΟΝΟ αυτό χωρίς να αφήνεται κανένα περιθώριο και φτάνει ίσως κανείς σε ένα ψευδοδίλημμα από τη μια μεριά του κατά πόσο είναι ή όχι 'ανταγωνιστικός' από την άποψη της τεχνολογίας και από την άλλη κατά πόσο τελικά παίζει οποιοδήποτε ρόλο για τον εργοδότη η γνώση του κάθε μηχανικού στο αντικείμενό του, πέραν από τη γνώση του εκάστοτε προγράμματος. 8-)

 

Ευχαριστώ και πάλι πολύ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Μα το ιδιο δεν συμβαινει και στην Ελλάδα αντίστοιχα με το Autocad;; Γιατι ο προβληματισμός μόνο για την Αγγλία ; Ομως - θεωρητικά- καθενας μηχανικός είναι "επαρκής" στο αντικείμενό του και το επιπλέον ζητούμενο έιναι γνώσεις σε χειρισμό προγραμμάτων. Αυτό ισχύεί σε όλους τους τομείς της "αγορας" που μας αφορούν. Κανείς δεν είναι διατεθιμένος να έχει εναν μαθητευόμενο στη δουλειά του που θα τον πληρώνει κιολας !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

μήπως μπορείς να μου πείς σε ποια site βλέπεις αγγελίες για vectorworks, γιατι θέλω να πουλήσω το δικό μου(φεύγω εξωτερικό) και δεν βρίσκω κάπου που να αξίζει να καταχωρίσω αγγελία μου. ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@achristoforidis

 

μόλις απάντησες στην απορία μου αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το εν λόγω πρόγραμμα. Βλέπω οτι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις αγγελίες έξω για vectorworks και είχα ενδoιασμούς αν πρέπει να μπω στην διαδικασία να το μάθω ή όχι. Ευχαριστώ!

 

μήπως μπορείς να μου πείς που βρίσκεις αυτές τις αγγελίες γιατί θέλω να πουλήσω το δικό μου(φεύγω εξωτερικό) και δεν βρίσκω κάπου που να αξίζει να καταχωρίσω την αγγελία μου. ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

μήπως μπορείς να μου πείς που βρίσκεις αυτές τις αγγελίες γιατί θέλω να πουλήσω το δικό μου(φεύγω εξωτερικό) και δεν βρίσκω κάπου που να αξίζει να καταχωρίσω την αγγελία μου. ευχαριστώ!

 

μάλλον παρεξήγησες.. εννοούσα οτι υπάρχει ζήτηση για μηχανικούς που χειρίζονται το πρόγραμμα, όχι για το πρόγραμμα καθεαυτό!

 

Δεν έχω ιδέα αλλά ίσως μπορείς να προσπαθήσεις και μέσω του michanikos.gr / αγγελίες?

Link to comment
Share on other sites

Ορισμένα (όχι πολλά) αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα δουλεύουν με Vectorworks. Στα υπέρ του μετράει το γεγονός ότι παρέχει ένα user-friendly σχεδιαστικό περιβάλλον (αν και βέβαια σε όλες τις CAD εφαρμογές αυτό που κάνει τα πράγματα "εύκολα" είναι η τριβή. 'Οσο πιο πολλές ώρες πτήσης μετράει κανείς σχεδιαστικά, τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα). Στο Vectorworks σχεδιάζεις επιφάνειες (rectangles) αντί για γραμμές όπως πχ.στο Autocad. Ως αρχιτέκτονας, βρίσκω ότι βοηθάει πολύ στα πρώτα στάδια της σύνθεσης. Δίνει εικόνα οργανογράμματος (όπως πχ.το Illustrator). Επίσης, μπορείς πολύ ανώδυνα και γρήγορα να στήσεις οπτικά πλούσια σχέδια για παρουσίαση χωρίς hatch κλπ.ιστορίες για αγρίους. Τέλος, είναι πολύ συμβατό για import-export όλων των ειδών. Βέβαια, και το Autocad έχει πλεονεκτήματα και τελικά είναι θέμα προτίμησης τι δουλεύει καλύτερα για τον καθένα. Εργαλεία είναι που οδηγούν στο ίδιο ακριβώς παραγόμενο. Στα κατά: η περιορισμένη χρήση του στην Ελλάδα. Αν και αυτό ίσως αλλάξει στα επόμενα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καθυστερημένη απάντηση.....

Χρησιμοποιώ το Vectorworks πολλά χρόνια και έχω μεινει κατάπληκτος.Είναι εύκολο στη χρήση του, με γρήγορο τρόπο στήνεις στο χώρο τα σχέδια σου και αμέσως το φωτορεαλιστικό. Εχει πάρα πολλές μορφές εξαγωγής σε άλλα προγράμματα(dwg,pdf...) και μπορείς να εισάγεις ας πούμε μία εικόνα (jpg,tif,...) πχ απο ktimanet και να σχεδιάσεις πάνω σε αυτήν.Είναι πάρα πολλά για να τα

αναφέρω όλα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται[email protected]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.