Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ολοκληρώθηκε η έμφραξη για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου υδροδότησης της Πάτρας


Engineer

Recommended Posts

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα, σε ότι αφορά την υδροδότηση της Πάτρας και των υπολοίπων περιοχών της Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα Πείρου – Παράπειρου.

Μετά από πολυετή αναμονή ξεκίνησαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες έμφραξης για το τούνελ παράκαμψης του φράγματος, οι οποίες σηματοδοτούν την αντίστροφη μέτρηση για το γέμισμα του ταμιευτήρα με νερό.

Στο σημείο βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ερυμάνθου Αθανάσιος Καρπής, ο νύν Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής,, ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήταςκαθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων. 

Για την πλήρωση του ταμιευτήρα, η οποία θα σημάνει επί της ουσίας και την έναρξη της υδροδότησης από το φράγμα – εάν και εφόσον λυθούν τα θέματα διαχείρισης και σύστασης φορέα – θα απαιτηθούν περίπου 14 μήνες.

Πάτρα: Σημαντική μέρα για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου - Ξεκίνησε να γεμίζει με νερό (pics)

Κώστας Πελετίδης: «Διεκδικούμε τη λειτουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου, που θα παρέχει δωρεάν νερό καθαρό και υγιεινό για ύδρευση και άρδευση»

Ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Ένα μεγάλο έργο, που θα έπρεπε να είναι έτοιμο πριν από έξι χρόνια, επιτέλους, ολοκληρώνεται και ξεκινά η λειτουργία του.

Πρόκειται για έργο αναγκαίο που θα λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης των περιοχών μας. Το ζήτημα όμως που παραμένει άλυτο, είναι αυτό της διαχείρισης του Φράγματος Πείρου – Παράπειρου. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στα πλαίσια της πολιτικής που θεωρεί το νερό εμπόρευμα, θέλουν να μεταφέρουν την λειτουργία και τη διαχείριση του Φράγματος στην Περιφέρεια και τους Δήμους και να μετακυλήσουν το κόστος στις πλάτες του λαού. 
Εμείς από την πρώτη στιγμή, έχουμε διατυπώσει την άποψη, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο λαός φορολογείται άγρια και δεν του παρέχονται ούτε οι βασικές υπηρεσίες.

Δεν γίνεται εμείς ως Δήμος να τον ξαναφορολογήσουμε για ένα αγαθό αναγκαίο για τη ζωή του, όπως το νερό. Έτσι καταλήγουμε οι λαϊκές οικογένειες να στερούνται αυτού του βασικού αγαθού γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα τιμολόγια.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε αποφασίσει και διεκδικούμε τη λειτουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος που θα παρέχει δωρεάν νερό καθαρό και υγιεινό για ύδρευση και άρδευση».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.