Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια για οικοδομή σε ταράτσα


Recommended Posts

 

Γεια σας. Θα ήθελα να χτίσω σπίτι στην ταράτσα του ήδη υπάρχοντος σπιτιού. Το υπάρχον σπίτι ειναι 132 τ.μ. , κατασκευής 2002 και έχει θεμέλια για 2ο όροφο. Για 132 τ.μ. ζητάνε για άδεια (μελέτη πολ. μηχανικού , αρχιτεκτονική , μηχανολογική) και επίβλεψη περίπου 8000. Είναι φυσιολογική αυτή η τιμή;  Τι θα πρέπει να περιέχει το πακέτο "άδεια" σε αυτή τη περίπτωση μιας και ήδη υπάρχουν θεμέλια για 2ο όροφο; Ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο σωστός τίτλος είναι "προσθήκη καθ' ύψος υπάρχοντος ισογείου(?)". Το ότι "υπάρχουν θεμέλια" απαλλάσσει το μηχανικό μόνο από μελέτη θεμελίωσης (αλλά όχι από τον έλεγχο της υπάρχουσας). Επί πλέον θα πρέπει να ελέγξει τη νομιμότητα του υπάρχοντος, αλλά και την υπάρχουσα άδεια (έχουν δει πολλά τα μάτια μας). 

Συνεπώς, η δουλειά του (σε σχέση με οικοδομή εξ αρχής) είναι αυξημένη και, ως εκ τούτου, η αμοιβή του.  Μη περιμένεις όμως να πάρουμε θέση για το κόστος της άδειας, δεδομένου ότι οι αμοιβές έχουν απελευθερωθεί και ο καθένας κοστολογεί τη δουλειά του με διαφορετικά κριτήρια. Βρες έναν καλό μηχανικό και μην ψάχνεις τίποτε άλλο 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, gouv said:

 

....ζητάνε για άδεια (μελέτη πολ. μηχανικού , αρχιτεκτονική , μηχανολογική) και επίβλεψη ...

 

ότι σας ζητάνε είναι δικό σας ζήτημα και δεν είναι επιτρεπτό απο τους κανόνες του φόρουμ να δίνουμε τιμές υπηρεσίας Μηχανικών.

Το θέμα ολοκληρώθηκε και κλειδώνει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.