Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαμερισμάτωση (?) από βοηθητικούς χώρους


Recommended Posts

Γειά χαρά και καλώς σας βρήκα! (Μόλις εγγράφηκα)

 

Λοιπόν, δεν ξέρω αν το ρωτάω σωστά στον τίτλο του θέματος αλλά: Θέλω σε μονοκατοικία που ανεγέρθηκε το 2007 όπου έχει επιφάνεια κυρίων χώρων 150 τμ και βοηθητικούς χώρους 110 τμ να πάρω 49τμ από τους βοηθητικούς χώρους (που βρίσκονται στο υπόγειο) για να τα κάνω αντίστοιχα μια γκαρσονιέρα(34τμ) και κοινόχρηστους χώρους(15τμ). Τα νούμερα είναι στο περίπου αλλά χωρίς μεγάλη απόκλιση. Οι αλλαγές που θέλω να κάνω είναι στο υπόγειο. Οι κοινόχρηστοι χώροι θα υπάρχουν για να γίνεται να μπαίνουμε στην γκαρσονιέρα (το νέο διαμέρισμα που θέλω) και στην αποθήκη του υπάρχοντος σπιτιού (αυτή τη στιγμή απλά μπαίνουμε σε μιά μεγάλη αποθήκη). Από χτισίματα / υλικές αλλαγές μόνο μιά πόρτα θα χτιστεί και θα ανοίξει μία άλλη κάπου αλλού για να πραγματοποιηθεί το παραπάνω. Αν θεωρήσουμε ότι ηλεκτροδότηση και λοιπές διαδικασίες για το διαμέρισμα δεν θα μου κοστίσουν, ποιό θα είναι το κόστος αυτής της μετατροπής; Δηλαδή το κόστος για να είμαι οκ με το κράτος (νομικά δλδ να μην είμαι σε κάτι παράνομος) + σχετικοί φόροι της μελέτης του πολιτικού μηχανικού (έστω ότι είναι συγγενής και δεν θα με χρεώσει - δεν επιδιώκω αμισθί εργασία, αλλά θέλω την πληροφορία αυτή).

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

υποθετω οτι προκειται για μονοκατοικια σε ιδιοκτητο οικοπεδο.

Επομενως θα πρεπει να εχετε ηδη κανει συσταση ΟΙ.

Ολα αυτα που ζητάς, εάν τα ειχες κανει πριν το 2011, θα τα τακτοποιουσες με τον 3843 ή τους νεωτερους νομους.

Και, επειδη τα εξοδα εξαρτωνται απο την "δυνατότητα" να κανεις οσα σκεφτεσαι,

 θα πρεπει να σου πει ο μηχανικος σου αν εχεις υπολοιπα σδ για να εκδοσεις την σχετικη αδεια.

Τα υπολοιπα, έπονται

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

θεωρητικα η διαδικασία φαίνεται απλή. όπως το να δοθεί μια απάντηση στο internet φαίνεται απλό, εργασία όμως υπευθηνου Μηχανικου δεν ειναι κάτι απλό. Και ουτε μπορει να ειπωθει τωρα αυτο που ζητας

Link to comment
Share on other sites

On 7/9/2019 at 7:33 ΜΜ, οπορτουνιστορεφόρμας said:

....ποιό θα είναι το κόστος αυτής της μετατροπής; Δηλαδή το κόστος για να είμαι οκ με το κράτος (νομικά δλδ να μην είμαι σε κάτι παράνομος) + σχετικοί φόροι της μελέτης του πολιτικού μηχανικού (έστω ότι είναι συγγενής και δεν θα με χρεώσει - ..

 

Παρατήρηση: Από τους Κανόνες Συμμετοχής:  Η αναζήτηση αμοιβών μηχανικών, τεχνικών γραφείων ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λπ. απαγορεύεται."

Στον βαθμό που δεν υπάρχει άλλο ερώτημα το θέμα κλειδώνει.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Didonis.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.