Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επανεξετάζεται η αρχιτεκτονική του διαγωνισμού του ΒΟΑΚ


Engineer

Recommended Posts

Στην επανεξέταση του διαγωνισμού του ΒΟΑΚ προχωρά το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Χρήστο Γκόκα για το θέμα, έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Στόχος είναι να διαπιστωθεί η αρχιτεκτονική του διαγωνισμού θα τρέξει και θα οδηγήσει το μεγάλο αυτό έργο σε υλοποίηση.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο έγγραφο, γίνεται γνωστό πως «σε ότι αφορά τον ΒΟΑΚ, παρέλαβε κατ`ουσίαν ένα διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον οποίο δεν υφίσταται καμία σχετική μελέτη». Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο, οι τρεις διαφορετικοί τρόποι δημοπράτησης του ΒΟΑΚ (παραχώρηση, ΣΔΙΤ και δημόσιο έργο) δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες.

Αναφερόμενος τέλος στους φορείς που θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του έργου σημειώνεται πως ο ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) θα συμβάλλει και θα ενισχυθεί σε ουσιαστικό και σε εκτελεστικό επίπεδο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται διάφορα σενάρια για τη χρηματοδότηση του έργου προκειμένου το έργο ναι είναι ελκυστικό για την αγορά.

ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Το μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Κρήτης, του λεγόμενου ΒΟΑΚ, έχει φτάσει σε επίπεδο ολοκλήρωσης της Α`φάσης, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές διαδικασιες. Η πρώτη αφορούσε το τμήμα Χανιά-Χερσονήσος που ξεκίνησε ως τμήμα προς παραχώρηση και η δεύτερη αφορούσε το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη που ξεκίνησε ως τμήμα ΣΔΙΤ.

Στις 18 Οκτωβρίου 2018 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος συγκεντρώθηκε ενδιαφέρον από τα παρακάτω σχήματα:
Για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο-Χερσόνησος: 1.ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 2.ΤΕΡΝΑ, 3.ΑΒΑΞ, 4.VINCI, 5.Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ACCIONA.

Αντίστοιχα τα σχήματα για το διαγωνισμό ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη είναι τα: 1.ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 2.ΤΕΡΝΑ, 3.ΑΒΑΞ (με το fund Marguerite), 4.Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ACCIONA-INTERTOLL 5. SHIKUN&BINUI.

Στα τέλη Μαρτίου 2019, είχε γίνει γνωστό ότι όλα τα σχήματα και στις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες, πέρασαν στην επόμενη φάση.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.