Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

υποβολή δήλωσης στο κτηματολόγιο


NIKITAS87

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Αν έχετε χρόνο, θα ηθελα να μου λυσετε μια απορία σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή για το Κτηματολογιο. Δεν ειμαι μηχανικός, εχω μπερδευτει λιγο με την ορολογια και τα pdf στην ιστοσελιδα του ΚΤημ/ου με τις οδηγιες δεν καλυπτουν το θεμα.

Το θεμα: εχω ενα γεωτεμαχιο εντος οικισμου (δηλ ακινητο εντος σχεδιου) σε συνιδικτησια με τα αδερφια μου. Δηλ ο καθενας απο 33% ποσοστό. Ξερω οτι υποβαλουμε 3 αιτησεις για το γεωτεμαχιο αυτο και τα υπολοιπα 6 εκτος οικισμού. Εχω συμβολαιο αποδοχης κληρονομιας εδω και χρονια. Το σκαναρα. Βρηκα και τις συντεταγμενες στον χαρτη.

Πού σκοντάφτω; στο ανω οικοπεδο 500τμ) εχουμε την κατοικια μας (100τμ) στην οποια εχει ο καθενας ποσοστο 33%. Ισογειο κτισμα ειναι, χωρις υπογειο και λοιπους χώρους. Δεν ξερω τι συμπληρωνω στα βηματα για το ακινητο γεωτεμαχιο και μετα για το κτισμα. Διοτι διαβαζω για καθετη και οριζοντια ιδιοκτησια, αλλά αυτα καταλαβα οτι αφορούν δυοροφα κτηρια (και ανω οροφους).

Επαναλαμβανω οτι υπαρχει συμβολαιο στο οποιο εχει ο καθενας απο 33%.

Θα σας ημουν ευγνώμων, αν μου δινατε οδηγιες για το βημα αυτο.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Χ.

Link to comment
Share on other sites

για το οικοπεδο υποβαλετε τρεις δηλωσεις [μια ο καθε ενας = τρια δικαιωματα] με ποσοστο 1/3 ο καθε ενας.

προσοχη:

- αν γραφετε 33% ο καθενας σας

θα εχετε προβλημα με το ελλείπον 1%...το οποιο θα γραφει σαν "αγνωστος"

- κατα τα λοιπα εχετε, πλην του οικοπεδου, και γραφετε ενα κτισμα χωρις συσταση.

Συμπληρωνεις το  κελί  Β2

- Για τα αγροτικα, γινουν   6 δηλωσεις με  1/3 ο καθε ενας και καταβολη μονον δυο δικαιωματων.

-για την ηλεκτρονικη υποβολη... καποιος θα βοηθησει περισσοτερο

υγ

δες στα υποδειγματα πώς ειναι το "χειρογραφο"

http://www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Pages/Kgcwbcv5d1GNBJFO.aspx

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω (ως προς το ποσοστό) πως αν στο συμβόλαιο αναφέρεται το 1/3, αυτό ακριβώς θα δηλωθεί στο κτημ/γιο (κλάσμα), διότι η αναγωγή σε δεκαδικούς θα δημιουργήσει το πρόβλημα που αναφέρει ο Δημήτρης.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό. Στις κατά τόπους οδηγίες συμπλήρωσης των εντύπων αυτό ακριβώς αναφέρεται.

Ότι γράφει το συμβόλαιο. Αν γράφει κλάσμα, θα καταγραφεί κλάσμα. Αν γράφει ποσοστό θα καταγραφεί το ποσοστό. Στη δεύτερη περίπτωση, όπως ορθά επισημαίνει ο Δημήτρης (με τις καλησπέρες μου) πρέπει να κάνουμε και έναν έλεγχο για να κλείνει το ποσοστό στο 100% ώστε στη λήξη της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων να μην υπάρξει "κενό" ποσοστό και μεταφερθεί στο μέλλον ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι καλησπέρα.

Σάς ευχαριστώ για το άμεσο τής απάντησης. Αργησα να καταλάβω οτι μεταφέρθηκε το ερωτημα σε νεα κάρτα. Βασικά, είχα ψαξει στο φόρουμ και ειδα μόνο ένα νημα περι εναρξης συζητησης (απο Φεβρ.2019) για το Κτηματολόγιο, οποτε υπέθεσα οτι εκει γίνεται ο διάλογος και κατατίθενται απορίες/ερωτήσεις.

Το σφάλμα μου έγκειται στο ότι αμέλησα καιρό να διαβασω τις οδηγιες για την συμπλήρωση και να ψαξω βιντεο στο youtube. Αν και πάλι δεν ειναι 100% όσα παραθέτουν [πχ στη συμπληρωση για το ποσοστό δικαιωματος δεν λενε "σημειωστε ό,τι αποτυπώνει το συμβόλαιο", αλλά γραψτε κλάσμα ή ποσοστό./ Εγω θα έγραφα 33,3% οπως εινα στο Ε9].

Το συμβόλαιό μου γράφει 1/3, δηλαδη κλάσμα κι όχι ποσοστό. Αυτο θα ακολουθήσω.

Εχω δει τι οδηγιες για το έντυπο σε χειρόγραφη μορφη, το οποίο ανέφερε ο κ.Δημητρης. Ηλεκτρονικά θα το καταθεσω διοτι δεν εχω χρονο να τρεχω στο γραφειο κτηματο/σης. Εχω σκαναρει σε pdf ταυτοτητες, συμβολαια, βεβαιωση μεταγγραφής, σημεια εντοπισμού μεσω ΕΣΓΑ87 (αν κι αυτο το ζητα πριν την υποβολη δικαιολογητικών]. Οπως διαβασα, 3 αιτησεις θα καταθεσουμε. Υπαρχει παραθυρο στο οποιο δηλωνεις νεο ακινητο. Τα υπολοιπα που εχουμε ειναι απλά γεωτεμάχια, εντός του δημοτικού διαμερίσματος [αν ηταν αλλού χρειαζόταν άλλη αίτηση].

Τελος, αν κάποιος γνωρίζει περισσοτερα για την ηλεκτρονική υποβολή, θα ήταν ωφέλιμη η γνώμη του.

Υποθετω στο παραθυρο "Δικαίωμα", συμπληρωνω ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ [εχει επιλογες]. και απο κατω στο "Ειδος Δικαιώματος" το Συνιδιοκτησία ή Εξ αδιαρετου [εχει κι εδω επιλογες]. Απο κατω εχει το ποσοστό ή το κλάσμα. Εδω βαζω το 1/3 [οπως οριζει το συμβολαιο. Σε αλλους ισως εχει ποσοστό]. Σε καποιο σημειο, ειδα οτι συμπληρωνουμε και τα ονοματα των συνιδιοκτητων.

ΥΓ Στα συνημμενα εχω τα δυο γνωστά εντυπα περί ηλεκτρονικης δηλωσης, τα οποια υπαρχουν στο κτηματολογιο.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ_ΕΦΑΡΜΟΓΗ__ΤΗΣ_ΔΗΛΩΣΗΣ_ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.pdf citizenGuide.pdf

Link to comment
Share on other sites

SOSOSOS

Αν καποιος ειναι online και μπορει να βοηθησει. Εχω ξεκινησει την ηλεκτρονικη δηλωση. Το μονο σημειο στο οποιο εχω σκοντάψει ειναι το εξης για την συμπληρωση στοιχειων του ακινητου κτισματος χωρις συσταση. Ισογειος κατοικια ειναι. Ζητά εμβαδο οροφων και υπογειων. Βαζω 0 στον οροφο ή λογιζεται ως 1ος οροφος η ισογειος μονοκατοικια;

Εχω την φορμα στο συνημμενο

OIKOPEDO.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ntanos said:

Βάζεις άσσο, καθώς πρόκειται για κτίσμα "ενός ορόφου".

Ευχαριστώ. Το βρηκα μετά σε ενα αλλο υποδειγμα pdf με υποδειξεις για συμπληρωση αιτησης.

Να προσθεσω οτι στο τελος, στην επισυναψη εγγραφων, πρεπει η ταυτοτητα και το αποδεικτικό ΑΦΜ να τις εχουμε σκαναρει στο ιδιο αρχειο pdf. Το ιδιο και τα συμβολαια με το πιστοποιητικο μετεγγραφης στο υποθηκοφυλακείο. (Σε καποιες περιοχες θυμαμαι την ανοιξη δεν ειχαν στα παλια συμβολαια πολλοι πιστοποιητικο μετεγγραφης και στηνονταν εξω απο τα υποθηκοφυλακεία να παρουν)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.