Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ράμπα για γκαράζ κατοικίας σε εκτός σχεδίου γήπεδο


Hlios

Recommended Posts

Καλησπέρα 

Σε καινούρια άδεια που πρόκειται να εκδόσω , σε εκτός σχεδίου οικοδομή , θέλω να κατασκευάσω ένα υπόγειο παρκινγκ, δημιουργώ λοιπόν μια ράμπα από το επίπεδο του δρόμου με κλίση 20% η οποία καταλήγει σε ένα πλάτωμα παράλληλα με την όψη του κτιρίου διαστάσεων 10 μέτρων μήκους επί 6 μέτρα πλάτους. Από το πλάτωμα αυτό τα αυτοκίνητα τα στρίβουν 90 μοίρες για να εισέλθουν στις θέσεις στάθμευσης . Το πλάτος των 6 μέτρων μου προέκυψε από την υπουργική απόφαση 98728/722/93 ΦΕΚ 167/Δ/93  όπου σε στάθμευση υπό γωνία 90 μοίρες χρειάζεται χώρος 5,40 μέτρων πίσω από την θέση προφανώς για μπορεί το αυτοκίνητο να κάνει τις απαραίτητες μανούβρες. Συζητώντας το θέμα με ένα συνάδερφο που είπε να προσέξω αν το πλάτωμα αυτό συντελεί σε υπέρβαση καθ ύψος , καθώς το μέγιστο επιτρεπόμενο είναι 7,50 μέτρα και εγώ είμαι στα 8,50 από την διαμορφωμένη στο πλάτωμα στάθμη του εδάφους . Μήπως μπορεί κάποιος συνάδερφος να με καθοδηγήσει ?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω δει την μελέτη θεωρώ πως ο συνάδελφος έχει δίκιο. Η ράμπα πρέπει να καταλήγει μέσα στο υπόγειο και όχι σε πλάτωμα διότι τότε το υπόγειο πλέον δεν θα είναι υπόγειο (δικαιούται να εξέχει 0,80 μ σε κάθε όψη από το διαμορφωμένο) και φυσικά θα έχει και υπέρβαση ύψους αλλά και ορόφων (επιτρέπονται μόνο 2 όροφοι).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αν και δεν είναι απόλυτα σχετικό, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Η ράμπα πρόσβασης στις υπόγειες θέσεις στάθμευσης μπορεί να ξεκινάει - βρίσκεται εντός της απόστασης 30μ από τον άξονα του δρόμου που ορίζεται ως οικοδομική γραμμή?

Στην "πρασιά" αυτή των 30μ μπορούν αν χωροθετηθούν ισόγειες θέσεις στάθμευσης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.