Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διερεύνηση διαρροής


little_george

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Με ειδοποίησε ο γείτονας που έχει μαγαζί από κάτω  μου ότι στάζει το ταβάνι του και η διαρροή προέρχεται από το σπίτι μου που είναι από πάνω. Φέρνω υδραυλικό και βρίσκει στο μπάνιο μου μια τρύπα που πιθανόν να προκαλεί το πρόβλημα. Κλείνει την τρύπα και μας λέει να περιμένουμε λίγες μέρες γιατί ρίξαμε μέσα νερό και πρέπει να στραγγίξει και βλέπουμε.

 Μετά από 1 μήνα η διαρροή συνεχίζεται. Ξαναφέρνω τον υδραυλικό και μου λέει ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι είναι από το σπίτι μου γιατί μπορεί να περνάνε και άλλες σωληνώσεις από τα διπλανά διαμερίσματα. Αναγκαστικά θα πρέπει να ανοίξουμε μια τρύπα στο ταβάνι του γείτονα και να δούμε από πού προέρχεται η διαρροή. Στη συνέχεια θα την κλείσουμε και αν είναι από εμένα πληρώνω εγώ.

Όμως ο γείτονας δε δέχεται με τίποτα να κάνουμε ζημιά στο μαγαζί του και λέει ότι η βλάβη είναι από μένα. Απαιτεί να σπάσουμε το μπάνιο μου.  Ο υδραυλικός λέει ότι αν δεν μας αφήσει να ανοίξουμε τρύπα στο μαγαζί του δεν μπορούμε να ψάξουμε και δεν είναι λύση να ανοίγεις αλλού χωρίς αποδείξεις. Άλλωστε αν δεν είναι από μένα η βλάβη,  ποιος θα με αποζημιώσει μετά;  Ο γείτονας δεν έχει φέρει ένα δικό του υδραυλικό, απλά λέει ότι είναι από το σπίτι μου.

Τι μπορώ να κάνω για να είμαι καλυμμένος  εφόσον με απειλεί; Τι μπορεί να μου κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ, ως πιο πιθανός "υπαίτιος", έφερες μάστορα - με δικά σου έξοδα- και υπέδειξε τη λύση. Αν δεν τη δέχεται, ας κάτσει με τη διαρροή στο κεφάλι του. Σίγουρα θα ενημερώσεις ένα δικηγόρο πάντως...

Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για παλιά οικοδομή? Υπάρχει περίπτωση να βρεις τον υδρυλικό που έκανε την εγκατάσταση και να τον φέρεις?

Άλλη λύση: Ενημέρωσε όλους τους ενοίκους να κλείσουν τα ρολόγια τους και άνοιξε τις βρύσες σου τέρμα. Μετά πήγαινε από κάτω να δεις. Αν έχει γίνει λίμνη λογικά είναι από σένα....Αν όχι, μπορεί να κάνει το ίδιο με ένα ένα τα διαμερίσματα ξεχωριστά μέχι να βρεθεί η λύση.

3ον (και σημαντικό): Πρόκειται για καθαρό νερό ή ακάθαρτα?? Αν είναι ακάθαρτα πάλι μπορεί να γίνει έλεγχος όπως παραπάνω χρησιμοποιώντας το καζανάκι... 

Link to comment
Share on other sites

άλλαξε υδραυλικό.

Δεν είναι δυνατόν να ανοίξετε τρύπα στο ταβάνι. Από πάνω θα το βρείτε. Ελεγξε την παροχή σου αν χάνει. Ελεγξε αν η διαρροή είναι συνεχής μερα- νύχτα ή αν για κάποια διαστήματα κόβει κλπ. Δεν είναι πολύ δύσκολο να βρείς αν τουλάχιστον φταίς εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομή είναι παλιά αλλά το ρολόι του  νερού μου άλλαξε πρόσφατα και έγινε ανεξάρτητο. Επίσης έγινε ανακαίνιση στο μπάνιο από τον υδραυλικό που κάλεσα.

Το νερό που τρέχει είναι καθαρό. Ο υδραυλικός άνοιξε βρύσες, καζανάκι, έριξε νερό απευθείας στο σιφόνι του ντους. Τίποτα από αυτά δεν δείχνει να επηρεάζει τη διαρροή η οποία είναι περίπου μια σταγόνα από το ταβάνι κάθε  μισή ώρα ή μια ώρα. Όταν το κοιτάς δεν το βλέπεις να τρέχει. Απλά βλέπεις μια σταγόνα να είναι υπό σχηματισμό στο ταβάνι. Το ρολόι δε δείχνει τίποτα. Μιλάμε για μια σταγόνα στο τόσο. Σαν να έχει ποτίσει ο τοίχος και να το βγάζει σιγά σιγά.

Η απόσταση ύψους ανάμεσα στο πάτωμα και στο ταβάνι του γείτονα είναι μεγάλη και δεν ξέρουμε σίγουρα αν είναι κάτω από το μπάνιο μου ή όχι. Στο περίπου τα υπολογίζουμε.

Το θέμα είναι ότι εκεί δίπλα (στο ίδιο κτήριο) υπάρχουν και άλλα 2 διαμερίσματα σαφώς πιο παλιά. Ο υδραυλικός λέει ότι παλιά τις σωληνώσεις τις πέρναγαν ΚΑΙ από πάνω όχι όπως τώρα.  Μπορεί να είναι κάποια παλιά σωλήνωση που στάζει. Δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε ποιον ανήκει η σωλήνωση. Θα μπορούσε να είναι και από το ίδιο το μαγαζί του γείτονα καθώς είναι το μπάνιο του εκεί δίπλα. Λέει ότι ο μόνος τρόπος είναι να ξεκινήσεις από εκεί που βλέπεις τη σταγόνα. Όχι από πάνω γιατί δεν ξέρεις ότι προέρχεται από το συγκεκριμένο σπίτι. Βασικά αυτό είπαν όσοι άκουσαν το περιστατικό με εξαίρεση τον katrmp και φυσικά το γείτονα.

Γι αυτό θα ήθελα να ρωτήσω: σε ποιο σημείο από πάνω πρέπει να ανοίξεις; Και τι θα γίνει αν η ζημιά δεν είναι από εκεί;

Link to comment
Share on other sites

Μιας και δεν είστε σίγουροι ούτε καν για το ποιός είναι από πάνω, πρέπει να το ψάξετε καλύτερα.

Τα νερά μπορεί να είναι από αποχέτευση, από υδρορροή, από το νερό χρήσης, από το δίκτυο θέρμανσης κτλ

Συνήθως βέβαια όταν η διαρροή είναι τόσο μικρή, οφείλεται σε κάποιο τμήμα της αποχέτευσης.
Δοκίμασε να βάλεις στο καζανάκι σου ένα από τα απολυμαντικά που βγάζουν και χρώμα.
Ρίξε στο σιφώνι δαπέδου χρώμα σε σκόνη.
Κοίτα το ταβάνι του μαγαζιού σε δυο - τρεις μέρες.


 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.