Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αφανής διαρροή ΕΥΔΑΠ - Μείωση λογαρισμού


Roy_Hobbs

Recommended Posts

καλησπέρα, είχα μια περίπτωση αφανούς διαρροής που διαπιστώθηκε όταν ήρθε ένας λογαριασμός 900 ευρώ. Κάνοντας τη σχετική αναζήτηση βρήκα έγγραφο της ΕΥΔΑΠ (συνημμένο 1) το οποίο σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάει για μείωση της χρέωσης βάσει της 3η κλίμακας (1,83ευρώ/κ.μ. και όχι 3,20 ευρώ/κ.μ. που είναι η 5η κλίμακα) αλλά και μείωση κατά 40% της τιμολογηθείσας κατανάλωσης.

Το ζήτημα είναι ότι πέραν της υπέρογκης χρέωσης για κατανάλωση νερού, ο λογαριασμός ως γνωστόν έχει μια επιπλέον χρέωση υπέρ αποχέτευσης που υπολογίζεται ως το 75% της κατανάλωσης. Είναι προφανές ότι τα επιπλέον κυβικά νερού δεν κατέληξαν στο αποχετευτικό δίκτυο αλλά στο υπέδαφος. Για το λόγο αυτό απ'ότι βρήκα ο Συνήγορος του καταναλωτή έχει κάνει επανειλημμένες συστάσεις προς την ΕΥΔΑΠ (συνημμένα 2 και 3) προκειμένου να μην προβαίνει σε χρέωση υπέρ αποχέτευσης σε περιπτώσεις αφανών διαρροών στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι η κατανάλωση νερού δεν είναι πραγματική (άνω των 90 κ.μ. αυξημένη άνω του 50% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση για να έχω μια εικόνα τι θα υποστηρίξει η ΕΥΔΑΠ για τις χρεώσεις νερού - αποχέτευσης?

ευχαριστώ

miosi_logariasmou.pdf 2014-09-12.Συσταση-ΕΥΔΑΠ.pdf 2015-06-02.Epistoli-EYDAP.pdf

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα είναι αφανής διαρροή; Έχει βρεθεί το πρόβλημα; Σε μένα είχαν να πάρουν μέτρηση πάνω από χρόνο και μου χρέωναν ένα ελάχιστο ποσό, μέχρι που πήραν μέτρηση και με χρέωσαν στις μεγάλες κλίμακες και έγραψαν για δήθεν διαρροή, που ήταν μούφα. 

Τελικά το μείωσα με υπαγωγή στις χαμηλές κλίμακες, όπως θα έπρεπε να είναι η φυσιολογική κατανάλωση για ένα μέσο νοικοκυριό, και αντίστοιχα μειώθηκε και το ποσό της αποχέτευσης.

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι σίγουρο, ξέχασα να αναφέρω ότι ήρθε υδραυλικός, εντόπισε και επισκεύασε τη βλάβη. Ελήφθησαν φωτογραφίες και γράφτηκε τεχνική έκθεση που μαζί με την απόδειξη του υδραυλικού θα κατατεθούν στην ΕΥΔΑΠ. Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τη χρέωση υπέρ αποχέτευσης? (η οποία σημειωτέον είναι μαζί με το ΦΠΑ της 24% γύρω στα 400 ευρώ - για νερό που αυτονόητα δεν κατέληξε στο δίκτυο αποχέτευσης)

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.