Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΝ: Τελευταία παράταση από 1 έως 2 μήνες για το κτηματολόγιο


Engineer

Recommended Posts

3 ώρες πριν, Giorgos1987 said:

. Ή τελικά θα φτιάξουμε κτηματολόγιο κάποια στιγμή ή θα είμαστε μπ.... έναν αιώνα ακόμα.

Γιατί τόσα χρόνια χωρίς κτηματολόγιο πάθαμε τίποτα? 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάθαμε ..πολλά χρόνια για μια επένδυση και μερικούς φόνους για ιδιοκτησιακές διαφορές ... και κάποιους μεγαλο ιδιοκτήτες χωρίς φόρους με πρώτη την εκκλησία της Ελλάδος 

 

Ευτυχώς στην περιοχή μου όλα είναι σχεδόν ιδιόκτητα με συμβόλαια και οι χρησικτησίες ελάχιστες κα ικυρίως λόγο μη συνέχειας των συμβολαίων από κληρονομιές χωρίς διαθήκες από προ παπούδες Όλοι έχουν συμβόλαια από το 1870 και μερικοί από 1830 (εκεί χάθηκαν μερικά από πλημμύρα τότε  ) ΚΑι αυτό λόγο της συμφωνίας του Λονδίνου και του πρωτ. της Κω/πολης όπυο όλα αγοράστηκαν από τους Οθωμανούς πλην των Βακουφιων (αυτά και κάποια που παραχωρήθηκαν στο δημόσιο είναι μόνο δημόσια και είναι λίγα )  

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Είχε καμία ουσία η κτηματογραφηση του 2008 στο 99% της αττικης? Δεν μιλάμε για τα βουνά της Πάρνηθας της Πεντέλης κλπ. Εντός σχεδίου ότι πιο ανούσιο υπήρξε. Οι φόνοι για ιδιοκτησίακες διαφορές λύνονται με το κτηματολόγιο??!!

Ίσα ίσα τώρα ξεκινάνε λόγω κτηματολογιου

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

On 14/9/2019 at 6:35 ΠΜ, katrmp said:

Γιατί τόσα χρόνια χωρίς κτηματολόγιο πάθαμε τίποτα? 

Το κράτος δεν γνωρίζει ποιος έχει τι και πολλά άλλα και αυτό δεν βοηθάει για να κάνει έναν ορθό σχεδιασμό σε διάφορα θέματα, τα είπε και ο george michael, για αυτό απαιτείται το κτηματολόγιο, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη από το τι δηλώνει ο καθένας στα Ε9, από τα συμβόλαια στα υποθηκοφυλακεία ή από τις συνδέσεις ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ, μόνο προσεγγιστικές και γενικές πληροφορίες κατ' εκτίμηση για το τι συμβαίνει με το σύνολο της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Την στιγμή που η Αλβανία έχει φτιάξει κτηματολόγιο εδώ δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

Είχε καμία ουσία η κτηματογραφηση του 2008 στο 99% της αττικης? Δεν μιλάμε για τα βουνά της Πάρνηθας της Πεντέλης κλπ. Εντός σχεδίου ότι πιο ανούσιο υπήρξε. Οι φόνοι για ιδιοκτησίακες διαφορές λύνονται με το κτηματολόγιο??!!

Ίσα ίσα τώρα ξεκινάνε λόγω κτηματολογιου

Βεβαίως και έχει νόημα, και στο κέντρο της Αθήνας το κάθε κτίριο βρίσκεται εντός κάποιου οικοπέδου ασχέτως αν είναι όλο κτισμένο, ακόμα κι αν δεν πρόκειται σε εντός σχεδίου να τσακώνονται δύο πολυκατοικίες για το που φτάνουν τα οικόπεδά τους ούτε υπάρχουν οι ιδιαιτερότητες της επαρχίας και των εκτός σχεδίου, δεν ξέρεις τι συμβαίνει σε κάθε κτίριο, έχεις π.χ μια πολυκατοικία σε ποιον ανήκει τι εκεί πέρα; Με τα υπόγεια και τις αποθήκες τι γίνεται, με ιδιόκτητες θέσεις στάθμευσης και ένα σωρό, μην νομίζεις οτι μπορεί να τα βρει αυτά το κράτος από Ε9 και άλλες βάσεις δεδομένων, μόνο ένα μπάχαλο θα προκύψει. Το κτηματολόγιο δεν αποκλείεται να επιφέρει εντάσεις και διενέξεις με προβλήματα μεταξύ ιδιοκτητών ειδικά στην επαρχία, αλλά η γνώμη μου είναι οτι αν είσαι τέτοιος άνθρωπος και δεν μπορείς να βρεις λύσεις ψύχραιμα και θες να απειλήσεις τον άλλον να του προκαλέσεις φθορά στην περιουσία του ή να διαπράξεις ακόμα και φόνο, αυτά θα συμβούν με πολύ μεγάλη πιθανότητα είτε γίνει το κτηματολόγιο είτε οχι, και πιστεύω αλλιώς θα το πάρει κάποιος αν διαπιστώσει τι συμβαίνει μέσω μιας νόμιμης διαδικασίας με την οποία έχει δικαίωμα ένστασης και αλλιώς αν πάει μόνος του να κάνει μαγκιές τσαμπουκάδες στον άλλον ιδιοκτήτη, αν και πάλι δεν μπορεί να αποτελέσει το κτηματολόγιο μέσον αποφυγής τέτοιων καταστάσεων κακό του κεφαλιού τους για όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι προς την σωστή κατεύθυνση να λυθεί ένα θέμα τώρα ακόμα κι αν είναι να έχουμε φόνο παρά να το αφήνουμε και να το αναβάλλουμε για το μέλλον με αποτέλεσμα να τα βρουν μπροστά τους οι επόμενες γενιές και να έχουμε πάλι τα ίδια.

Αυτό που μένει να γίνει είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των μητρώων και να δέσει το γλυκό με την ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτων.

Και στο θέμα μας, άντε να πέφτουν τα πρόστιμα σιγά σιγά  https://www.sofokleousin.gr/efialtika-metra-fernei-i-apotyxia-tou-ktimatologiou

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Να ρωτήσω κάτι. Είδα ότι ξεκινά προαναρτηση στην Άρτα. Έχει τελειώσει από 09/2019 η κατάθεση. Ήθελε συγγενής μου να κάνει χρησικτησία σε ακίνητο που έχει . Αλλά το άφηνε λόγω Κορωνοιου.

Τώρα που θα γίνει η προαναρτηση μπορεί να κάνει μετά ένορκες κλπ για χρησικτησία.? Κάπου είχα διαβάσει δεν επιτρέπεται για να αποφευχθούν καταπατήσεις. Αυτό ισχύει από την προαναρτηση και μετά? Ή από την ανάρτηση?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.