Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση Άδειας Οικοδομής- Παραίτηση Επιβλέποντα Μηχανικού


Recommended Posts

Καλησπέρα, 

στην περίπτωση αναθεώρησης έντυπης άδειας που είναι σε ισχύ, με παραίτηση του παλιού επιβλέποντα, θα πρέπει να καταθέσω στο ηλ σύστημα την υ/δ παραίτησης. Αυτή θα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του παλιού μηχανικού, εφόσον την υποβάλλω εγώ (νέος επιβλέπων) στην πολεοδομία; Θα πρέπει να έχει υποβάλλει ήδη την δήλωση παραίτησης ο παλιός; 

Link to comment
Share on other sites

Ο επιβλέπων που αποχωρεί θα κάνει την Τ.Ε. όπου θα αναφέρει τα σχετικά περί νομιμότητας των κατασκευασμένων έργων μέχρι την ημερομηνία της θεώρησης του γνήσιου της υπογραφής....

Εκτός αν κάτι άλλαξε....

 

Link to comment
Share on other sites

και γιατί τώρα για την παραίτηση να απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής του όταν αντίστοιχα γιατί την αρχική ανάληψη αρκεί μόνο η υπογραφή  και η σφραγίδα του?

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον  Βασίλη

[με τις καλησπερες μου]

Στον  ν. 4030 δεν γινεται καμμια αναφορα για θεωρηση γνησιου υπογραφης

[και να μου επιτρεψετε να υποθεσω οτι τωρα,  με τα ηλεκτρονικα μαραφετια καθε ενας διαθετει την δικη του ηλεκτρονικη υπογραφη...]

 

5. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται κατά το χρόνο ισχύος της αν αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός, με αίτηση που συνοδεύεται από:
α) λεπτομερή τεχνική έκθεση του νέου επιβλέποντος μηχανικού, στην οποία περιέχεται η περιγραφή του σταδίου των εργασιών και φωτογραφίες της κατασκευής και του περιβάλλοντος χώρου,
β) δήλωση του μηχανικού, που αντικαθίσταται για τη σύννομη περάτωση των εργασιών που έχει επιβλέψει, που συνοδεύεται από τεχνική έκθεση, φωτογραφίες της κατασκευής και του περιβάλλοντος χώρου.

6. Αν υποβληθεί δήλωση παραίτησης του επιβλέποντος μηχανικού, η οποία συνοδεύεται από τεχνική έκθεση με τις εκτελεσθείσες εργασίες, διακόπτονται αμέσως οι οικοδομικές εργασίες και η συνέχισή τους επιτρέπεται μόνο μετά την αναθεώρηση της αδείας.
 
 

7. Ο επιβλέπων θεωρείται ότι απέχει από την επίβλεψη των εργασιών δόμησης που ανέλαβε και απαλλάσσεται των ευθυνών του, μόνο εάν δηλώσει εγγράφως την αποχή από την επίβλεψη στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ..
Αν ο επιβλέπων μηχανικός απέχει χωρίς την παραπάνω δήλωση, η Υ.ΔΟΜ. μετά από αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάστασή του, ύστερα από έλεγχο που διενεργείται από Ελεγκτή Δόμησης για την πιστοποίηση του σταδίου των εργασιών και καταβολής της αμοιβής. Στο διάστημα μέχρι τη χορήγηση της αναθεώρησης δεν εκτελούνται οικοδομικές εργασίες. Όταν συντρέχει λόγος διακοπής των οικοδομικών εργασιών η αρμόδια υπηρεσία δόμησης εκδίδει σήμα διακοπής εργασιών, το οποίο γνωστοποιείται αμέσως στην αρμόδια αστυνομική αρχή, η οποία το κοινοποιεί.

8. Οι κρατήσεις και οι εισφορές που καταβλήθηκαν κατά την έκδοση των αδειών συμψηφίζονται κατά την έκδοση της αναθεώρησής τους.
 
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Να σας πω την αλήθεια, μια φορά το έκανα και επειδή ήθελα να φύγει από πάνω μου και δεν είχα όρεξη για αντιπαραθέσεις με την υπηρεσία για κάτι που δεν ήθελα να το έχω, την πήγα με γνήσιο και ηρέμησα...

Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα του e adeies μου ζητούν ως ο νέος επιβλέπων του έργου να βάλω στα συνημμένα αρχεία και την υ/δ παραίτησης του παλιού, για αυτό αναρωτιέμαι εφόσον την καταθέτω εγώ αντί γι αυτόν αν χρειάζεται το γνήσιο....οπότε μάλλον θα το κάνω έτσι για να είμαι καλυμμένη.

Edited by fs_panoliα
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.