Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ζημιά στην ιδιοκτησία μου από εκσκαφή θεμελίωσης όμορης νεοαναγειρόμενης οικοδομής


g.g7108

Recommended Posts

 

 

 

Για να μην σας χαλάσω το χατίρι την ανεβάζω μέτρα προστασίας 0 στο σημείο που υπάρχει η μεγάλη κατάρρευση βίδωσαν ένα οικοδομικό πλέγμα και του έριξαν επίχρισμα            ( σοβάντισμα) και μας το παρουσίασαν σκυρόδεμα .!!!

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και θα επανέλθω αύριο το βράδυ για μια άλλη υπόθεση μου σχετικά με έκδοση άδειας οικοδομικής. Βέβαια το θέμα το σημερινό παραμείνει ανοικτό περιμένω τα νέα στοιχεία αν υπάρχουν τη φωτογραφία την ανέβασα .περιμένω τα σχόλια σας  καλό βράδυ.spacer.png

IMG_20190406_175401.jpg

IMG_20190406_175401.jpg

Edited by Pavlos33
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατευθείαν σε δικηγόρο με ανάλογη εμπειρία σε τέτοια θέματα και σε μηχανικό για την ανάλογη τεκμηρίωση της νομικής διαδικασίας μέσω τεχνικής έκθεσης.

Ο "νομικός" δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος συνεπώς προσοχή ως προς ποιους θα διαλέξεις να συνεργαστείς διότι θα παρουσιαστούν δυνατά επιχειρήματα και από την άλλη πλευρά (και όχι αμιγώς τεχνικά..)

Έχω τύχει ως μηχανικός-τεχνικός σύμβουλος της άλλης πλευράς (εκείνου δηλαδή που ανοικοδομούσε) και η υπόθεση κερδήθηκε επειδή ο αντίστοιχος "εσείς"  δεν προσήλθε προετοιμασμένος με νομολογία και τεκμηρίωση για το αυτονόητο δίκιο που φαινομενικά είχε.

Ας πούμε αυτό το "κατασκευή του 70 χωρίς άδεια" που αναφέρετε στο πρώτο μήνυμα, καλύτερα να μην το κάνετε σημαία στην επιχειρηματολογία σας.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Giorgos Giatrakis said:

...όλο το χωριό έτσι ειναι χτισμένο τι να κάνω.

Δεν κάνεις τίποτα…. Απλά ο δικηγόρος σου (ειδικά αν είναι έμπειρος) δεν θα το διατυμπανίζει σε δικαστήρια αλλά θα αφήσει την άλλη πλευρά να το κάνει αυτό.

Άκουσε με προσοχή την συμβουλή που σου έγραψε ο συνάδερφος yian

Μη ξεχνάς ότι η δικαιοσύνη συχνά πυκνά δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και κουφή ….

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που κατέρρευσε είναι τοίχος αντιστήριξης. φαίνεται πολύ προχειροφτιαγμένος και χωρίς καν θεμελίωση. Το ύψος εκσκαφής δεν είναι 1,5 μέτρο , είναι περισσότερο. Εάν δεν έχει θιγεί κτίσμα ίσως θα ήταν προτιμότερο και για τους δυο σας να τα βρείτε και να "σου φτιάξει" έναν σωστό τοίχο στο όριο του οικοπέδου. Θα εξυπηρετήσει και τους δυο σας.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Τοίχος αντιστήριξης 50 ετών με κολώνες με  βάση 1+ κάτι μέσα στο έδαφος με οριζόντια Σεναζ  και κλίση εσωτερική που ποτέ δεν κούνησε πέτρα ούτε από σεισμό ούτε από καιρικά φαινόμενα αν έχει κάποιος να μας πει νόμους άρθρα που εμπίπτουν στην περίπτωσή  δεκτά.

Edited by Pavlos33
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ο τοίχος αυτός είναι απαράδεκτος κατασκευαστικά. Το ότι έχει σενάζ και κολώνες μην θεωρείς ότι του προσδίδει σε αντοχή. Θεμελίωση δεν φαίνεται να έχει. Τον τοίχο τον κάνανε "ξαπλωτά" πάνω στο έδαφος , το οποίο επίσης δεν του προσδίδει σε κάτι, για ευκολία το κάνανε και μέσα σε μία νεφελώδη αίσθηση εμπειρικότητας. Άλλο θέμα η κατασκευή και η αντοχή του τοίχου όμως και άλλο το ότι στον ρίξανε. Σαφέστατα και φταίνε και πράξτε τα δέοντα. Ήδη βοηθηθήκατε αρκετά από το φόρουμ. Εγώ θα επιμείνω στο ότι αυτός ο τοίχος πιθανώς θα έπεφτε από την αρχή στο παραμικρό σφάλμα κατά την εκσκαφή (ή με την παρουσία νερού...) και κακώς δεν σου είπανε κατά την εκσκαφή ότι "άσε μας να τον ρίξουμε και να στον φτιάξουμε καινούριο". Εγώ αυτό θα έκανα.

Τέλος επειδή ξύνεις πληγές: το ότι κάτι είναι παλιό και έχει "περάσει πολλούς σεισμούς" δεν είναι τεκμήριο αντοχής αλλά το ακριβώς αντίθετο, ότι έχει σιγά-σιγά αρχίσει να χάνει τα μηχανικά του χαρακτηριστικά. Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους και τις δυνάμεις τους.

Edited by pirsogiannis
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

νομίζω και εγώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί απο εξ αποστάσεως συμβουλευτική......

ο δικηγόρος και ο μηχανικός που πρέπει να αναθέσει ο Giorgos Giatrakis έχουν τον λόγο να τον κατευθύνουν τι να κάνει και τι να μη κάνει.

Σίγουρα πάντα μα πάντα η πιο καλή λύση είναι να τα βρουν με τον γείτονα. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα έχει σημαντικά κοστολόγια σε Τεχνικό Νομική υποστήριξη και διαδικασίες.

Αν δεν υπάρχει κάποιο νεότερο παρα μόνο επίκληση βρέστε μου νομους και άρθρα κλπ, το θέμα θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο και θα κλειδώσει.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστα

Το θεμα εχει καλυφθει πλήρως, και   απο τον παυλο με σαφεις αναφορες στο Πολεοδομικο Δικαιο αλλά και στον Αστικο Κώδικα

 και "τεχνικα"  απο τον πιρσογιαννη, 

  αλλά και τους υπολοιπους συναδελφους.

Τα υπολοιπα,  ειναι στην επιλογη του ερωτησαντα,  εάν θα προτιμησει την οδο του συμβιβασμού ή των δικαστηριων.

 

 

Link to comment
Share on other sites

κάποιος εδώ έχει μια  μύγα και θέλει να βγάλει  ξίγκι

Edited by ΚΑΝΑ
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.