Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβές μηχανικών - Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ


ellipena

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

Kαλημέρα σας, φίλτατοι,

δεν είμαι συναδέλφός σας, μηχανικός, είμαι ο πελάτης. Προσπάθησα μαζί με συγγενή μου, να μπω στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ' οίκον για μια διπλοκατοικία, και όταν έστειλα όλα τα δικαιολογητικά στον επιθεωρητή ο οποίος μου είπε ότι θα ήταν και ο σύμβουλος και ο μελετητής του προγράμματος, ο ίδιος μου έδωσε, πριν την υπαγωγή μου στο πρόγραμμα  αυτά τα ποσά για να μου κάνει την αίτηση. Τα παραθέτω :

Καλησπέρα,
Σχετικά με το κόστος για την κατάθεση του φακέλου αυτό έχει ως εξής ανά διαμέρισμα:
Κόστος φακέλου :250 € / ανά διαμέρισμα
Κόστος ΠΕΑ : 250€ / ανά διαμέρισμα από τα οποία θα πάρετε πίσω τα 216 €

Σε περίπτωση που συμφωνείτε πρέπει να γίνουν δύο καταθέσεις
-      216€ και στις παρατηρήσεις θα γράψετε : εξόφληση 1ου ΠΕΑ για ΕΚΟ-ΙΙ b και το όνομά σας
-      284€
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :   GRΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Στη διάθεσή σας

----------------------------------------------

Τι είναι αυτό το "κόστος φακέλλου" και πού αναφέρεται στο πρόγραμμα ? Να δώσω 500 ευρώ πριν ακόμη υπαχθώ ? Κι αν δεν υπαχθώ, τότε να χάσω μέσα σε δυο μέρες αυτά τα 500 ευρώ ? Για 250-310 ευρώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δώσω αυτά τα χρήματα σε αυτόν που μου παρουσιάστηκε ως μηχ/γος-επιθεωρητής-σύμβουλος-μελετητής-προμηθευτής, και να καταθέσω αίτηση. Τώρα όμως απογοητεύτηκα,  και δεν θα προβώ στην αίτηση, ώστε να γίνει ενεργειακό το σπίτι μου, που σημειωτέον έχει κτιστεί από το 1980 και οι παρεμβάσεις σε αυτό είναι αναγκαίες.

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν επικοινωνείτε με το μηχανικό που σας έκανε την έγγραφη προσφορά να σας λύσει τις απορίες ?

Εκτός βέβαια αν έχετε καταλήξει/αποφασίσει αφού αναφέρετε ότι

13 minutes ago, ellipena said:

Τώρα όμως απογοητεύτηκα,  και δεν θα προβώ στην αίτηση, ώστε να γίνει ενεργειακό το σπίτι μου, που σημειωτέον έχει κτιστεί από το 1980 και οι παρεμβάσεις σε αυτό είναι αναγκαίες.

οπότε δεν έχει και νόημα η όποια επικοινωνία με τον μηχανικό σας.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Γιατί θέλω να πληροφορηθώ και από άλλους μηχανικούς, στο ποιά είναι χρηματικά ποσά  τα οποία υπάγονται και αναφέρονται στο πρόγραμμα, ώστε πριν πάρω ένα ρίσκο να γνωρίζω τι θα χάσω και τι θα ωφεληθώ.

Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε δια της ερωτήσεώς σας.

 

Link to comment
Share on other sites

Τις όποιες απορίες στις προσφορές θα τις λύσετε με τον μηχανικό που σας έδωσε την εκάστοτε προσφορά.
Πέραν αυτού σε αυτό που αναφέρεστε, αν δεν έχει στα χέρια του ο μηχανικός στοιχεία που αφορούν το ακίνητό (και θα σας ζητήσει ο μηχανικός της επιλογής σας) και αν δεν υπάρξει επί τόπου επίσκεψη από τον μηχανικό, δεν μπορεί να αποφανθεί κάποιος σε αυτό που ρωτάτε:

18 minutes ago, ellipena said:

ώστε πριν πάρω ένα ρίσκο να γνωρίζω τι θα χάσω και τι θα ωφεληθώ

Αυτό θα απαντηθεί μόνο με συνεργασία με τον μηχανικό της επιλογή σας ο οποίος θα σας καθοδηγήσει ... θα σας προτείνει λύσεις ... και εσείς θα κρίνετε.
Τώρα το:

18 minutes ago, ellipena said:

στο ποιά είναι χρηματικά ποσά  τα οποία υπάγονται και αναφέρονται στο πρόγραμμα,

μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από εδώ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η δια ζώσης συνεργασία με κάποιον μηχανικό είναι απαραίτητη, 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Για να σας περιγράψω την όλη διαδικασία: Βρήκα μιαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Επικοινώνησα και μίλησα τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη της, μου παρουσιάστηκε ως μηχανολόγος, σύμβουλος, μελετητής και προμηθευτής. Ο ίδιος, μου ανέφερε ότι  η αμοιβή του για το ΠΕΑ είναι μόνο 250 ευρώ και τα 216 θα τα πάρω πίσω. Συμφωνήσαμε σε αυτά τηλεφωνικά, και αφού σκάναρα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  του τα έστειλα με email με τους κωδικούς μου του ΤΑΧΙS . Την επόμενη μέρα, ο ίδιος έκαμε μια 15  λεπτη επίσκεψη στο ακίνητο, είδε τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν, και οι οποίες συμφωνούσαν με αυτές που επιθυμούσα, και μια μέρα πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα μου έστειλε τα παραπάνω ποσά. Δηλαδή, μου έδειξε την πηγή με το καθαρό νεράκι και την ώρα που πήγα να πιω, μου είπε : το νεράκι τώρα που διψάς δεν κοστίζει 250 ευρώ, όπως συμφωνήσαμε στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μας, τώρα κοστίζει 500 ευρώ. Και δεν είναι σίγουρο, αν θα το πιείς κιόλας, γιατί το θέμα  με το πρόγραμμα πάει  ως εξής : "όποιος πρόλαβε τον κύριον είδε". Αυτός ο φάκελλος είναι το ερώτημά μου, ο οποίος κοστίζει 250 ευρώ. Τι περιέχει αυτός ο φάκελλος ? Για ένα ΠΕΑ γνώριζα και γνωρίζω ακόμη ότι είναι η προϋπόθεση πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κανένας "φάκελλος" ! Υπάρχει πουθενά "φάκελλος"... το έχετε δει, το έχετε διαβάσει κάπου αυτό,  εσείς  οι μηχανικοί ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο πρώτο σας post, αναφερθήκατε με τον όρο "διπλοκατοικία", ήτοι κτίσμα που περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες κατοικίες.

Διευκρινίσατε στον μηχανικό που αναφέρετε το παραπάνω πριν την επίσκεψή του; Ή μήπως σε αυτό οφείλεται το νέο κόστος των 500€ (ή 2x 250€);

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Διπλοκατοικία εννοώ, δύο ξεχωριστά διαμερίσματα με ένα ισόγειο και έναν όροφο. Το ισόγειο ανήκει σε συγγενή μου και ο όροφος σε μένα. Η αμοιβή που ζητήθηκε αρχικά, για τα δυο ξεχωριστά ΠΕΑ ήταν 2Χ250 και αφού έστειλα μέσω email, τα σκαναρισμένα δικαιολογητικά, τους κωδικούς ΤΑΞΙΣ, η αμοιβή έγινε  2Χ500 = 1000. Δηλαδή, μπήκε ένα έξοδο φακέλλου 250 ευρώ για  κάθε διαμέρισμα, που ακόμη ψάχνω που το αναγράφεται αυτό το έξοδο, στους όρους και πριν την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

προφανώς η υπόλοιποη αμοιβή είναι οι υπηρεσίες συμβούλου. Οι υπηρεσίες συμβούλου ξεκινάνε με την κατάθεση και συμπλήρωση της αίτησης αφού έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι. Κατόπιν είναι η συλλογή των απαραίτητων εντύπων κλπ..

Η αμοιβή του συμβούλου είναι επιλέξιμη και εάν δεν κάνω λάθος κατατίθεται από το πρόγραμμα απ'ευθείας στον μηχανικό. Η αμοιβή για το πρώτο ΠΕΑ είναι και αυτή επιλέξιμη αλλά η πληρωμή γίνεται από τον ενδιαφερόμενο. Επίσης το μέγιστο επιδοτούμενο ποσό είναι 310€ (δεν γνωρίζω γιατι αναφέρει 216€).

Σχετικά με την πιθανότητα μη ένταξης στο πρόγραμμα άρα μη επιδότησης, σας επισημαίνω ότι οι υπηρεσίες δεν είναι αναιρέσιμες και άρα πρέπει να πληρωθούν. Ο Μηχανικός λοιπόν πρέπει να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του εκτός και είναι υπαίτιος για την μη υπαγωγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Την αμοιβή για το πρώτο ΠΕΑ η οποία φτάνει έως τα 310 ευρώ είμαι υποχρεωμένη να τη δώσω στον μηχανικό πριν υπαχθώ στο πρόγραμμα. Κι αν δεν υπαχθώ την χάνω, αυτό το κατάλαβα. Την αμοιβή του συμβούλου, η οποία είναι επιλέξιμη, όπως λέτε, την δίνω κι αυτήν εγώ η ίδια πριν υπαχθώ στο πρόγραμμα ? Δηλαδή, αν δεν υπαχθώ στο πρόγραμμα θα χάσω 500 ευρώ?

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κάνω λάθος, ο σύμβουλος πληρώνεται "από το πρόγραμμα" στο τέλος. Ωστόσο, αν δεν υπαχθήτε έχει δικαίωμα να αμοιφθεί για τις προσφερόμενες υπηρεσίες (δηλ έλεγχος και συγκε΄ντρωση εντύπων και συμπλήρωση αίτησης). Αν σας φάνηκαν πολλά μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλον. Θα πρέπει όμως να καταλάβαιτε ότι ο μηχανικός χάνει το χρόνο του και εσείς τα ευρώ σας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.