Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

παραταση για τα αυθαιρετα


dimitris GM

Recommended Posts

 Μετα απο 9 ολοκληρα χρονια εφαρμογης διαφορων νομων-χρησμών,  αποφασισαν να συζητησουν σοβαρα για την αναγκη βελτιωσης των διαταξεων του νομου.

" Η συζήτηση, κατά τη συνάντηση του κ. Μπακογιάννη με την αντιπροσωπεία των συμβολαιογράφων (Γεώργιο Ρούσκα, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ιωάννη Κόνσουλα, πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Λάρισας και τη συμβολαιογράφο Αθηνών κυρία Μαρία Τρούσα), επικεντρώθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των διατάξεων του νόμου. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως έγραψε και το Βήμα της Κυριακής, το υπουργείο επεξεργάζεται ένα νέο πλαίσιο, με βασικό πυλώνα την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου."

Κατα τα λοιπα, συζητανε, μετα σοβαροτητος.... για  το αυτονόητο....για το αν δοθει  "παραταση".

υγ

αν κανουν την ΗΤ σαν τους νομους περι αυθαιρετων

καλυτερα να μην ασχολουνται αλλο.

εδω

https://www.b2green.gr/el/post/73093/ixeis-afixeis-apo-ypen-gia-tis-nees-parataseis-sta-afthaireta

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα, χα ..... θα λύσει το "πρόβλημα" ο Μπακογιάννης και οι συμβολαιογράφοι!!! :P :P :P

 

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα δεν λύνεται, εγω απορώ πως μπορεί ακόμα να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυθαίρετα. Δηλαδή κάναν κατά τα τελευταία 5 χρόνια, γιατί τώρα τελευταία δεν ξέρω να έχει κάνει κανείς...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

επιστολη του ΤΕΕ/ΤΔΜ για παραταση

 https://www.b2green.gr/el/post/73688/aitima-gia-paratasi-tis-prothesmias-ypovolis-gia-taktopoiisi-afthaireton-apo-to-tee-tdm

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Για μια ακόμα φορά "...οι ίδιοι ροκανίζουμε τα πόδια μας"!!! Με δικαιολογίες του κ@λου!!! Κρίμα.... 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

"Οσον αφορά στα αυθαίρετα δεν προβλέπεται τελικά η περαιτέρω μείωση του ύψους του συνολικού προστίμου σε περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής (από 20% στο 30%) ή καταβολής του 30% του προστίμου (έκπτωση 20% από 10% που ισχύει) δεδομένου ότι η ρύθμιση θα γεννούσε αδικίες για όσους είχαν ήδη υπαχθεί στο νόμο."

 

Με την ιδια λογικη, δεν θα επρεπε να κανουν την διαμερισματωση απο 500 σε 250....ή να μην θυμηθω άλλες ευεργετικες διαταξεις.

 Ενας νομος -καθε νομος-  εγινε για να τροποποιειται/αλλαζει/διορθωνεται.

Αντι να λενε και να ξελενε,  θα μπορουσαν να ορισουν οτι

"για οσους τακτοποιησουν στους επομενους 6 μηνες, ισχυει το 30%"

απλο 

 

και, καποια στιγμη θα πρεπει να ξεκαθαρισουν οι αυθαιρετες κατασκευες κτισματων

απο τις απλες παραβασεις για παραθυρα/πορτες/μπαλκονια/τοιχοποιίες κλπκλπ

δλδ αυθαιρεσιες που ακομα δεν γνωριζουν οτι υπαρχουν στις ΟΙ  καποιες πολλές χιλιαδες ιδιοκτητων και να ειναι  χωρις προθεσμια.

.

 

 

ethnos.gr

Building Green Open Space 2019
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σωστά! Και όσοι τακτοποίησαν με Μπιρμπίλη πλήρωσαν πανάκριβα και δεν τακτοποιήθηκαν και όλες οι αυθαιρεσίες. Πρέπει να υπάρξει περαιτέρω εκπτωση

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σκέψεις εν μέσω ιού: Καθώς φαίνεται οτι η στήριξη που θα έχουμε απο το κράτος θα ειναι απειροελάχιστη (και βασικά μας έχουν γραμμένους), κάποτε θα πρεπει να ξαναδουλεψουμε για τα προς το ζην, σε ενα νεο πλέον κόσμο και μια νεα κρίση.

Θα χρειαστεί παράταση 4495; Μάλλον ναι. Εκτός αν εφαρμοστεί η ηλεκτρονική ταυτότητα και κουμπώσει τόσο καλά με όλα τα υπόλοιπα, ώστε να είναι φυσική συνέχεια τους (δε νομίζω να γίνει έτσι - μπάχαλο θα γίνει). Όμως θα πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν, καθώς οι συνθήκες και οι οικονομικές δυνατότητες του κόσμου πλέον θα αλλάξουν και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως θα ζητάμε πχ να μπαίνουμε στα σπίτια του κόσμου (και ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία) για λεπτομερείς κατόψεις και αποτυπώσεις;; Από τη στιγμή που υπάρχει τόσος δικαιολογημένος φόβος για υγειονομικά θέματα, δε μπορούμε να «αλωνίζουμε» μεσα, και για δικιά μας και για δικιά τους προστασία. Πρέπει η δουλειά μας να γίνεται «απ' 'εξω». Και για να γίνει αυτό πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά απόκλισης που δίνει ο νόμος και να μειωθούν και τα στοιχεία που εξετάζουμε. Έτσι ίσως πρέπει να καταργηθούν από τις απαιτήσεις του νόμου η κάτοψη (και οι τομες) και να πάμε σε μία λογική «περιγράμματος», σχεδόν σαν 3843.

Επίσης, αν και εκτός θέματος εδώ, χρειαζόμαστε άμεσα ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα του εθνικού κτηματολογίου και δυνατότητα έκδοσης διαγραμμάτων

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.