Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα €17,448 δισ. τα δάνεια που έχουν παραχωρήσει οι τράπεζες προς διαχείριση


Engineer

Recommended Posts

Στα €17,448 δισ. τα δάνεια που έχουν παραχωρήσει οι τράπεζες προς διαχείριση σε τρίτους σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε για πρώτη φορά η Τράπεζα της Ελλάδας
 
Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό των δανείων υπό διαχείριση από τις εγχώριες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ) μειώθηκε κατά €122 εκατ. σε σχέση με το το α' τρίμηνο του 2019. 
 
Σημειώνεται ότι στα δάνεια υπό διαχείριση έχουν συμπεριληφθεί και δάνεια αρχικού ύψους €9.380 εκατ. που είχαν διαγραφεί από τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν καταγράφονταν στις λογιστικές τους καταστάσεις.
 
Αναλυτικότερα η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ανήλθε σε €5.027 εκατ. στο τέλος του β’ τρίμηνου του 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά €212 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Από τα δάνεια αυτά, ποσό €3.508 εκατ. αφορά δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).


Η ονομαστική αξία των δανείων προς ασφαλιστικές επιχειρήσεις και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαμορφώθηκε σε €38 εκατ. στο τέλος του β’ τριμήνου του 2019 έναντι €41 εκατ. στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου.
 
Η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά €116 εκατ. έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε €2.049 εκατ. στο τέλος του β’ τριμήνου του 2019.
 
Τέλος η ονομαστική αξία των υπό διαχείριση δανείων προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα παρουσίασε μείωση κατά 26 εκατ. ευρώ κατά το β’ τρίμηνο του 2019 και διαμορφώθηκε σε €10.372 εκατ.

Τα καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά €29 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2019 και διαμορφώθηκαν σε €9.994 εκατ., ενώ τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά €4 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2019 και διαμορφώθηκαν σε €361 εκατ.
 
tte.jpg

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ουδείς λόγος ανησυχίας υφίσταται

Δουλεύουμε (ανέκαθεν) για τις τράπεζες

Και οι τράπεζες δουλεύουν για μας (κοινώς, μας δουλεύουν)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.