Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές των ακινήτων – Αύξηση 30,9% στο κέντρο της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

Ο καθένας λέει αυτό που νομίζει για το τι γίνεται στην αγορά, τα πιο αντικειμενικά στοιχεία μπορούν να τα δώσουν μεσίτες και εργολάβοι, οι μεσίτες βέβαια αν και γνωρίζουν τι παίζει στην αγορά, δεν τους έχω σε εκτίμηση και γενικά ανακοινώνουν τα δικά τους για προσωπικό όφελος. 

Για μένα πάντως, δεν υπάρχει καλό και κακό στο κομμάτι των τιμών ενός προϊόντος, είτε μιλάμε για ακίνητο είτε για κάτι άλλο, ο καθένας ερμηνεύει τα τεκταινόμενα από την δική του οπτική γωνία και το δικό του συμφέρον. Για εμάς που νοικιάζουμε δύο ακίνητα και μελλοντικά σκοπεύουμε να πουλήσουμε κάποιο δεν εργάζεται κανένας μας λόγω θεμάτων υγείας και επιβιώνουμε απ' την περιουσία μας, οι αυξήσεις στις τιμές είναι ευχάριστο και θετικό φαινόμενο, για όσους αναζητούν στέγη είτε μέσω αγοράς είτε ενοικίασης, δεν είναι θετικό σε καμιά περίπτωση.

Η αλήθεια είναι οτι τα τελευταία 10 χρόνια η αγορά ακινήτων καταβαραθρώθηκε, αλλά και εκατομμύρια ιδιοκτήτες βρέθηκαν καταχρεωμένοι με φόρους και χαράτσια αφού επιφορτίστηκαν τεράστιο φορολογικό βάρος, σε ορισμένες λίγες και ακραίες περιπτώσεις, ιδιοκτήτες έδιναν τζάμπα ακίνητα που δεν μπορούσαν να νοικιάσουν με όρο να πληρώνει ο ενοικιαστής τον φόρο και τα έξοδα συντήρησης. Κάποια στιγμή λοιπόν ήταν θέμα κοινής λογικής οτι θα υπήρχαν αυξήσεις στις τιμές, παρόλα αυτά οι αυξήσεις είναι αρκετά υψηλότερες από την αύξηση των μισθών και των εισοδημάτων, αυτό αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα για όσους αναζητούν κατοικία.

Για το τι θα συμβεί μελλοντικά δεν το ξέρει κανένας, θα το δούμε. Πιστεύω πάντως οτι κάποια στιγμή ο ρυθμός αύξησης των τιμών θα μειωθεί και οι αυξήσεις θα μετριαστούν, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει γυρισμός στα επίπεδα τιμών 2009-2015.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.