Μετάβαση στο περιεχόμενο

θερμομόνωση δώματος με θερμομονωτικό πλακίδιο


Aggelos Karlis

Recommended Posts

σε πλάκα με υγρομόνωση απο ασφαλτόπανο αποφασίσαμε να κάνουμε θερμομόνωση και υγρομόνωση. Μετά απο την γνώμη πολλών "ειδικών" που στην περιοχή μας θεωρώ ότι είναι άσχετοι και αφού διαβάζω καιρό το φόρουμ θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με την λύση που κατέληξα.

1. αφαίρεση του ασφαλτόπανου, τρίψημο της ταράτσας με διαμαντόδισκο, καθαρισμός με πλυστικό μηχάνιμα.

2. εφαρμογή τσιμεντοειδούς ελαστικού και όπλιση του με υαλόπλεγμα , εφαρμογή δεύτερης στρώσης τσιμεντοειδούς ελαστικού

3. γεωύφασμα

4. θερμομονωτικό πλακίδιο

θα ήθελα συμβουλές για το θερμομονωτικό πλακίδιο καθώς διαβάζω ότι το χειμώνα χάνει ένα μέρος της θερμομονωτικής του ιδιότητας λόγω της κυκλοφορίας νερού απο κάτω άρα επιλέγω λύση με αύξηση του πάχους κατά 20% δηλαδή αντί για 5εκ. θα βάλω 6εκ.

τα πλακίδια βγαίνουν με διάφορες πλάκες απο επάνω. ποιά είναι η καλύτερη επιλογή γρανιτοπλακίδιο, κεραμικό πλακίδιο? στην επιλογή με τσιμεντοειδές απο πάνω σε δύο εκατοστά δεν πηγένω καθώς βγαίνει με βάρος 41 κιλά το τετραγωνικό, ενώ το γρανιτοπλακίδιο και το κεραμικό πλακίδιο βγαίνει περίπου στα 23 κιλά το τετραγωνικό. ενοείται ότι η επιλογή θα είναι σε λευκό χρώμα. ποιό θεωρείται καλύτερο για την αντανάκλαση της θερμότητας απο τα παραπάνω? τι πιστοποιητικά πρέπει να ζητήσω?

Σαν λύση η παραπάνω πως σας φαίνεται? υπάρχει διαπνοή στην ταράτσα?

Link to comment
Share on other sites

Η σωστός τρόπος υγρομόνωσης και θερμομόνωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται ανάλογα με την κατάσταση της πλάκας, τις υφιστάμενες κλίσεις, την αντοχή της πλάκας σε βάρος κα. Χωρίς να γίνει αυτοψία δεν μπορεί κανείς να σου δώσει τη σωστή λύση. Κακώς απευθύνθηκες σε άσχετους όπως λες. Θα πρέπει να βρεις κάποιον μηχανικό που θα τον εμπιστευτείς κ θα ακολουθήσεις υπό την επίβλεψή του την τεχνική που θα σου προτείνει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.