Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας


Recommended Posts

H ΥΔΟΜ μου ζήτησε  χαρακτηρισμό της γης για τον προσδιορισμό των χρήσεων γης στο ακίνητο  και στην περίπτωση που είναι ΓΥΠ να αναφερθεί η παρέκκλιση των 200μ στο τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης. Δεν έγινε κάποια αναφορά  στο συμβόλαιο.   Εγώ το διερευνώ μην τυχόν το έχει ο ιδιοκτήτης και δεν μπω στη διαδικασία αυτή.   

Με το ΠΔ 59/18 τι ισχύει?                                                                                             

Παράθεση

Σήμερα απο την ΥΔΟΜ η υπάλληλος σε μια έγκριση δόμησης μου επέστρεψε τον φάκελο ( σωστά γιατι είχε παρέλθει η προθεσμία ) αλλα μου είπε οτι δεν μπορώ να την καταθέσω ξανά γιατί δεν εκδίδεται βάση της εγκυκλίου που βγήκε στις 07/04/2014 με ΑΠ: ΟΙΚ 1889  που διευκρινίζει οτι όλες οι περιοχές γεωργικής γής είναι και υψηλής παραγωγικότητας.

Αυτό ήταν το πιο ωραίο!!!.    Του γύρισαν το φάκελο και όχι άδικα.

 

Μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσει-παραθέσεις. Οι δημοσιεύσεις σου έχουν συγχωνευτεί. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γνωρίζει κανείς εάν σε γήπεδο υψηλής παραγωγικοτητας θέλουμε να κάνουμε βιοτεχνική εγκατάσταση μεγαλύτερη των 80 kw, τι γίνεται? 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 12/1/2018 at 1:08 ΜΜ, kostas bogiatzis said:

Δυστυχώς ήττα ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί κοινοτικός μετά τον Καποδίστρια και επειδή έχει ΓΠΣ επιτρέπεται μόνο 200μ από επαρχιακό και όχι 150 μ από κοινοτικό οπότε η ΥΔΟΜ μου είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί το άρθρο 51 του 4178

 

PAVLA με συγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα πως θα μου δώσουν από την περιφέρεια έγκριση χωροταξίας εφόσον δεν το επιτρέπει η χρήση γης?

Καλημέρα σε όλους,

Σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Προστασία Γεωργικής Γης με ΓΠΣ οι διατάξεις του αρ.51 ισχύουν μόνο στα ακίνητα που έχουν πρόσωπο ή απόσταση 200μ. από εθνική ή επαρχιακή οδό; Σύμφωνα με την ΥΔΟΜ ακίνητα που έχουν πρόσωπο ή απόσταση 150μ. από δημοτική οδό δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ.51(όταν ο χαρακτηρισμός έχει επέλθει από ΓΠΣ). Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι διαφορετικό; 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Kαλημέρα σας γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να μας πει το εξής, για να αποφύγουμε να χαρακτηριστεί ένα γεωτεμάχιο ως  υψηλής παραγωγικότητας έχει σημασία η κλίση του γεωτεμαχίου που είναι άνω του 20-30% ?

Edited by JOHNYMAL
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει κατανοήσει το ερώτημά σου. Προσωπικά δεν το κατάλαβα. Αν θέλεις επαναδιατύπωσέ το με περισσότερες λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ο συνάδελφος ρωτάει ότι αν είναι ένας τρόπος να μην χαρακτηρισθεί ως ΓΥΠ ένα γεωτεμάχιο επειδή έχει μεγάλη κλίση (20-30%)

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν αυτό ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 9/8/2013 at 6:00 ΜΜ, terry said:

 

11α) μιλαει γενικα και εξαιρει αυτες που ειναι στα 150μ ή 200μ κτλ. επισης στο δευτερο σκελος μιλαει για περιοχες ΖΟΕ ή ΓΠΣ (αρα για νεες κατασκευες)

11β) μιλαει για υφισταμενες κατασκευες ή περιπτωσεις που εχει ηδη εκδοθει ΟΑ (ίσως θα μπορουσε να επεκταθει και σε περιπτωσεις που εχεις εκδοθει αδεια εγκαταστασης και οχι ΟΑ). Για τα υφισταμενα δεν υπαρχει περιορισμος στην αποσταση απο δρομο κτλ.

Καλησπέρα σε όλους, με απασχολεί το θέμα έκδοσης  ο.α. προσθήκης και αλλαγής χρήσης καταστημάτων σε βιομηχανική χρήση. Το γήπεδο είναι εντός ζώνης γεωργικής γής Α' προτεραιότητας με εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ (Ζαλόγγου). Το γήπεδο έχει πρόσωπο σε Εθνική οδό οπότε θα γίνει χρήση της περίπτωσης β) της Παρ 11 Αρθρου 51 Ν.4178/2013

Προβληματίζομαι για τα εξής:
1) για το αν η προσθήκη απαιτείται να είναι εντός ζώνης 200μ.
Έτσι όπως διατυπώνεται στον Νόμο * δε προκύπτει σαφώς ότι η επέκταση των υφιστάμενων πρέπει να τηρεί τους περιορισμούς της περίπτωσης α) της ίδιας παραγράφου.
*"επιτρέπεται η χορήγηση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης για επέκταση, "

2) για το αν απαιτείται έγκριση για την αλλαγή χρήσης από την ΠΕΧΩΠ της περιφέρειας. Απότι διάβασα εδώ, σε κάποιες ΥΔΟΜ μέχρι πριν λίγα χρόνια το ζητούσαν.
 


 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα, να ρωτήσω το εξής.

Έχω αγροτεμάχιο, εκτός αναδασμού, εκτός ΖΟΕ περίπου στα 9 στρ. εξ αδιαιρέτου (70-30). Επιτρέπεται η διανομή ή πρέπει να εξετάσω αν είναι ΓΥΠ? Δεν με ενδιαφέρει αν θα προκύψουν άρτια και οικοδομήσιμα τα δύο νέα κομμάτια.  Απλά να γίνει η κατάτμηση θέλουν οι 2 ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.