Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας


Recommended Posts

Τελικά διαβάζοντας προσεκτικά τους αντίστοιχους νόμους και την υπουργική απόφαση προκύπτει πως ακόμα απαιτείται γνωμοδότηση ΝΕΧΩΠ για ΓΓΥΠ...τζάμπα χαρήκαμε μου φαίνεται...

 

Εντωμεταξύ σε διάφορα άρθρα (διαδικτυακά και μη) υπήρχε η είδηση πως με παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελλοπονήσου και σε συνεργασία με τον ΣΚανδαλίδη θα καταργούνταν, μέχρι να βγουν οι χάρτες η βεβαίωση ΓΥΠ, λόγω του θέματος που είχε προκύψει στην Κορινθία η οποία ήταν όλη ΓΥΠ...ξέρουμε κάτι γι αυτό?

Link to comment
Share on other sites

 

Εντωμεταξύ σε διάφορα άρθρα (διαδικτυακά και μη) υπήρχε η είδηση πως με παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελλοπονήσου και σε συνεργασία με τον ΣΚανδαλίδη θα καταργούνταν, μέχρι να βγουν οι χάρτες η βεβαίωση ΓΥΠ, λόγω του θέματος που είχε προκύψει στην Κορινθία η οποία ήταν όλη ΓΥΠ...

 

 

Τελικά, φαίνεται πως η παραπληροφόρηση, κυρίως, από τα υπουργικά γραφεία, αποτελεί ένα εύκολο εργαλείο ικανοποίησης, στα λόγια, των κομματικών και άλλων ρουσφετιών.

Link to comment
Share on other sites

Εμαθα οτι εγιναν καποιες αλλαγες της τελευταιας στιγμης..

Ας αναμενουμε το ΦΕΚ, διοτι δεν μπορει να εγινε τοσος ντορος για το τιποτα...

 

Μην καταντησουμε και εδω λαικο δικαστηριο... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας τη συσχέτιση της νέας τροπολογίας, όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή, με το κείμενο της παρ. 6, όπως ισχύει, παραθέτω αυτούσια τη διάταξη του άρθρου 13 παρ. 11 του ν. 3147/2003:

Η διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 56του ν. 2637/1998, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν. 2945/2001, αρχίζει να ισχύει δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής απόφασης των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας, που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 56. Συμβολαιογραφικές πράξεις , που συντάχθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και αφορούν εκτάσεις του άρθρου 56 του ν. 2637/1998, είναι έγκυρες και ισχυρές, εφόσον δεν ακυρώθηκαν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

 

Συγκρίνοντας το κείμενο αυτό με το αντίστοιχο της νέας τροπολογίας, και πέρα από τις επικαιροποιήσεις ως προς α) την τροποποίηση της διάταξης με το άρθρο 9 παρ. 7 του ν. 3851/2010 και β) τις νέες ονομασίες των υπουργείων, διαπιστώνουμε ότι είναι ακριβώς ίδια με την εξαίρεση ότι στη νέα τροπολογία έχει προστεθεί η φράση "και μόνον για τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)".

 

Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρει, πραγματικά, η επαναφορά, σήμερα, ενός κειμένου που ψηφίστηκε το 2003 και του οποίου ακυρώθηκε το πρώτο εδάφιο τον ίδιο χρόνο και μάλιστα με την ίδια διατύπωση που αμφισβητεί την ισχύ της διάταξης από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ !!!.

Link to comment
Share on other sites

Για δείτε εδώ....

 

Αρθρο 21 από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη βουλή εχθές.

 

Οι διατάξις της παραγράφου 6 του άρθρου 56 του

ν. 2637/1998, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με την πα-

ράγραφο 37 του άρθρου 24 του ν. 2945/2001 και τροπο-

ποιήθηκαν με την παρ. 7 του άρθρου 9 του ν. 3851/2010

(Α΄ 85), αρχίζουν να ισχύουν δέκα ημέρες μετά τη δημο-

σίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της κοινής α-

πόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και

Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφί-

μων, που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2

του άρθρου 56. Συμβολαιογραφικές πράξεις που συντά-

χθηκαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και αφορούν

εκτάσεις του άρθρου 56 του ν. 2637/1998, είναι έγκυρες

και ισχυρές εφόσον δεν ακυρώθηκαν με αμετάκλητη δι-

καστική απόφαση.

15

Link to comment
Share on other sites

Οπότε μετά την απαλοιφή του "και μόνον για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ μέχρι την δημοσίευση της προβλεπόμενης ΚΥΑ που θα καθορίζει τα όρια των περιοχών ΓΓΥΠ η απαιτηση προσκόμισης βεβαίωσης από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης για άδειες, συμβόλαια κλπ....

Link to comment
Share on other sites

Επί της ουσίας γιατί έχω μπερδευτεί. Απαιτείται ή όχι τελικά βεβαίωση απ΄την Αγροτική ανάπτυξη για κατοικία εκτός σχεδίου;

Link to comment
Share on other sites

Στο post #180 ανέλυσα το ιστορικό της παρ. 6 του άρθρου 56 και, ειδικότερα, ότι η παρ. 6 προστέθηκε (και όχι αντικαταστάθηκε, όπως εσφαλμένα ψηφίστηκε τελικά) με το άρθρο 24 παρ. 37 του ν. 2945/2001 και η παρ. 6α αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 παρ 7 του ν. 3851/2010. Ενδιάμεσα, είχε ψηφιστεί η ρύθμιση του άρθρου 13 παρ. 11 του ν. 3147/2003, με την οποία ταυτίζεται, στην ουσία, πλέον, η διάταξη του άρθρου 21 που ψηφίστηκε προχθές.

 

Έτσι, λοιπόν, έχουμε την παρ. 6 (με εδάφια α, β, γ, δ και ε) να ισχύει από το 2001, την 6α να αντικαθίσταται το 2010 και το 2003 να ψηφίζεται ρύθμιση όμοια ακριβώς με αυτή που ψηφίστηκε προχθές, και η ο ποία ορίζει ότι η παρ. 6 (που ισχύει από το 2001 και η 6α από το 2010) ΘΑ ισχύει μετά 10 ημέρες από την έκδοση της ΚΥΑ (!!!).

 

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, πώς προκύπτουν τα συμπεράσματα που αναφέρονται πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.