Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας


Recommended Posts

Προσωπικά βλέπω ότι λόγω του άρθρου 51 ν. 4178 και της ερμηνευτικής εγκυκλίου 472/14,μπορείς να εκδόσεις άδεια δόμησης με χρήσης προ ΓΠΣ αφού το γήπεδο εμπίπτει στην απόσταση των 150 μ.

Η εκεί Υ.ΔΟΜ ποια γνώμη έχει για την εφαρμογή του Ν. 4178;

Τον αγνοεί;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω πιστεύω είναι στην άδεια λειτουργίας γιατί η χρήση γης δεν επιτρέπει την χρήση τυποποιητηρίου αλλά επιτρέπει την έκδοση άδειας δόμησης για τυποποιητήριο βάση του άρθρου 51 του νόμου 4178 , μήπως να χρησιμοποιήσω και στην διεύθυνση βιομηχανίας το άρθρο 51 του 4178 γιατί αναφέρει ¨λοιπές εγκρίσεις και άδειες δόμησης¨ ή να πιέσω να αναφέρεται στην βεβαίωση χρήσης γης αυτή η υποπερίπτωση για να μην έχω πρόβλημα με τους άλλους φορείς?

Link to comment
Share on other sites

Αφού το Α 51 και η εγκύκλιος το λένε καθαρά. Όταν η ΓΓΥΠ θεσπίστηκε μέσω ΓΠΣ και το ακίνητο είναι εντός 150 μ από το δημοτικό δρόμο, πας με τις προ ΓΠΣ χρήσεις. Φυσικά και θα το ψάξεις πολύ πριν ξεκινήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

@kostas bogiatzis...

 

καλημερα......δε θα αντιμετωπίσεις κανενα πρόβλημα

 

 

αν είναι για τυποποιητηριο ελαιολάδου και εγκατάσταση σες γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας θα κάνεις το εξής:

 

θα απευθυνθείς στην υπηρεσία χωροταξίας της περιφέρεια σου και θα κάνεις αίτηση για τυποποιήτήτριο ελαιολάδου στο αγροτεμάχιο που λές. αυτή θα σου δώσουν εγκριση χωροταξίας για το τυποποιητήριο το οποίο θα χρησιμοποιησεις στν υπηρεσία δόμησης

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ήττα ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί κοινοτικός μετά τον Καποδίστρια και επειδή έχει ΓΠΣ επιτρέπεται μόνο 200μ από επαρχιακό και όχι 150 μ από κοινοτικό οπότε η ΥΔΟΜ μου είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί το άρθρο 51 του 4178

 

PAVLA με συγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα πως θα μου δώσουν από την περιφέρεια έγκριση χωροταξίας εφόσον δεν το επιτρέπει η χρήση γης?

Edited by kostas bogiatzis
Link to comment
Share on other sites

η διαδικασια είναι ως εξής:

 

Τυπώνεις ένα τοπογραφικό του τεμαχίου και πηγαίνεις πρωτα στην διεύθυνση γεωργικής ανάπτυξης (το ελαιόλαδο είναι αγροτικό προιόν) της περιφέρειας. εκεί κάνεις αίτηση χωροθέτησης της επένδυσης (τυποποιητηριο ελαιολάδου) σε γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας. από τη στιγμή που πρόκειται για αγροτικό προιόν θα σου εγκρίνουν την επένδυση ( επικαλείσαι ευαισθησία ημερομηνία λήξης - μεταφοράς αγροτικών προιόντων). δεν έχει να κάνει με το πόσο κοντά υπάρχει δημοτικός δρόμος. ο δημοτικός δρόμος ισχύει στην περίπρωση που θέλεις να χτίσεις κάποιο σπίτι. εσύ θέλεις να κάνεις μονάδα τυποποίησης αγροτικού προϊόντος. το έχω κάνει αρκετές φορές.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΠΛΗ.....ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ;

ΚΑΛΟ ΣΚ

Link to comment
Share on other sites

Η εγκύκλιος 472 παρ.7 αναγραφει:

 

Σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί με διοικητικές πράξεις Αγροτική γη 
υψηλής παραγωγικότητας, μπορούν να χορηγηθούν εγκρίσεις και άδειες δόμησης σύμφωνα 
με τις προγενέστερες του ανωτέρω χαρακτηρισμού διατάξεις, στα ακίνητα ή στα τμήματα 
των ακινήτων που είναι άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον αυτά εμπίπτουν εντός ζώνης 200μ 
από τον άξονα εθνικών ή επαρχιακών οδών ή εντός ζώνης 150μ από τον άξονα δημοτικών 
οδών
Στις περιπτώσεις που ο χαρακτηρισμός της γεωργικής γης – γης υψηλής παραγωγικότητας 
έχει επέλθει με την έγκριση ΓΠΣ ή ΖΟΕ, τα άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα των ακινήτων 
που εμπίπτουν σε ζώνη 200μ από τον άξονα εθνικών και επαρχιακών οδών, μπορούν να 
οικοδομηθούν με τις προγενέστερες των ΓΠΣ – ΖΟΕ πολεοδομικές διατάξεις. 

 

Όταν αναγράφει οτι θα εγκριθεί με τις προγενέστερες της ΖΟΕ πολεοδομικές διατάξεις, εννοεί ο νομοθέτης και σύμφωνα με την προγενέστερη ισχύουσα αρτιότητα και σύμφωνα με τις προγενέστερες χρήσεις γης, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Analysis σωστά 

 

Pavla μιλάς προφανώς για την περίπτωση να ειναι ΓΓΥΠ   εγκεκριμένη από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης .Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω ΓΓΥΠ εγκεκριμένη απο ΓΠΣ με χρήσεις γης που δεν επιτρέπουν την μεταποιητική δραστηριότητα .Αυτό πως θα το υπερκεράσω?

Edited by kostas bogiatzis
Link to comment
Share on other sites

προσπαθησε να καταλαβεις ή να ενεργήσεις όπως σου λέω........δεν υπάρχει γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας όπου να επιτρέπεται μονάδα μεταποίησης..........επιτρέπεται μόνο μεταποιηση αγροτικων ή κτηνοτροφικών προιόντων............μίλησε με το γραφειο της περιφέρειας σου που σου εξηγώ και θα σε ενημερωσουν.......τη γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας δε τη χωροθετεί ο δήμος τη χωροθετεί η περιφέρεια....δε μπορώ να στα εξηγησω πιο απλα........αν ακομη αμφιβάλεις να σου στείλω το τηλέφωνο μου........

Link to comment
Share on other sites

Πήγα στην Διεύθυνση αγροτικής Οικονομίας και μου είπαν να περάσω ΝΕΧΩΠ για να μου εγκρίνουν την επένδυση αλλά για την άδεια λειτουργίας και την άδεια δόμησης χρειάζομαι χρήση γης την οποία δεν μου δίνει ο δήμος γιατί λόγω χρήσης δεν επιτρέπεται η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων αλλά μόνο υποδομές αγροτικής παραγωγής (ειλικρινά όποιος βρεθεί να μου πει τι εγκαταστάσεις καλύπτουν οι υποδομές αγροτικής παραγωγής από μένα ένα μπουκάλι ουίσκι) οπότε πάλι τζίφος και κατά τα λεγόμενα της πολεοδόμου ολόκληρος ο δήμος εκτός μια ζώνης 200 στρεμμάτων είναι άχρηστος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.