Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η τριετής αναστολή του ΦΠΑ 24% στις οικοδομές ....


dimitris GM

Recommended Posts

απόσπασμα

"Η τριετής αναστολή του ΦΠΑ 24% στις οικοδομές θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά:

1. Τα ακίνητα των οποίων οι οικοδομικές άδειες θα εκδοθούν από τις αρχές του 2020.

2. Τα ακίνητα των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε εντός του 2019 αλλά μέχρι την εφαρμογή της νέας διάταξης δεν θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της οικοδομής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο πρώτο εξάμηνο του έτους εκδόθηκαν 7.162 οικοδομικές άδειες.

Με την «κατάργηση» του ΦΠΑ για μια τριετία οι αγοραστές νεόδμητων ακινήτων θα έχουν μεγάλο κέρδος, αφού για ένα διαμέρισμα 100.000 ευρώ, ο φόρος θα πέσει από 24.000 ευρώ σε 3.000 ευρώ.

Αν και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά με την τελική διατύπωση της νομοθετικής διάταξης και αφού προηγηθεί το πράσινο φως των αρμόδιων κοινοτικών υπηρεσιών (οι κανόνες ΦΠΑ σε ισχύ θέτουν περιορισμούς), όλα δείχνουν ότι με ΦΠΑ 24% θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται περίπου 100.000 ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έχουν πουληθεί."

πηγη

https://www.b2green.gr/el/post/73357/gia-poia-akinita-pagonei-o-fpa-poioi-einai-oi-tycheroi

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

είναι γελοίο απόλυτα να αφήνει εκτός τα ακίνητα 2006-2019 και άρα εκείνοι να καταστρεφονται οριστικά καθώς πιά θα είναι ακίνητα 3 ταχυτήτων , και συγκεκριμένα  αυτού που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι (του παλιού μικροεπαγγελματία κατασκευαστή χωρίς καβάτζες κλπ στην άκρη) στην χειρότερη μοίρα του 24%. Είναι γελοίο  που το σκέφτηκαν διότι προεκλογικά δεν είπαν αυτό. O κόσμος τούς ψήφισε ώς καλύτερους γνώστες τής ελεύθερης οικονομίας να δώσουν μία ώθηση στην οικοδομή κλπ. Ξέρουν ότι αυτό που θα ψηφίσουν είναι ταφόπλακα σε κάποιους που φανταστείτε μπορεί μέσα στην κρίση να στηριξαν την οικοδομή , να έβγαλαν καμιά άδεια, να ΄'εδωσαν μεροκάματο σε εργαζόμενους και πιθανόν να έμειναν με μία περιμένοντας να πουλήσουν για να τα ξαναρίξουν στην οικοδομή. Και τούς εκτελούν απόλυτα. Μα τα λεφτα που θα πάρουν στην οικοδομή θα τα ρίξουν. Κατ΄αρχάς για να αποπερατώσουν τα ημιτελή με ΦΠΑ , για να τα πουλήσουν. 

Για ποιό λόγο κάποιος να αγοράσει με ΦΠΑ όταν με 3% θα αγοράσει ολοκαίνουργιο?

Edited by katrmp
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι δύο κατηγορίες νεόδμητων που θα έχουν διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση , δεν πρόκειται να σταθούν ούτε σε κρίση του ειρηνοδίκη της Ανω Πετρομαγούλας . Ακόμα είναι επίσης προφανές ότι άδειες από 1/1/ 2019 που δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες με αυτές που έχουν ξεκινήσει εργασίες , αλλά και αυτές πριν την 1/1/19 που δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες και διάφορες άλλες ηλιθιότητες των ηλιθίων των υπουργείων δεν μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε δίκη και ίσως να υπάρξουν και αστικές απαιτήσεις από τους δικαιωμένους πολίτες .

Η μόνη λύση αν θέλουν να διατηρηθεί η διαφορά αυτή , είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παλαιούς να κάνουν αυτοπαράδοση και να μπορούν να πουλήσουν αμέσως με ΦΜΑ χωρίς την δέσμευση της 5ετούς διακράτησης .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, BAS said:

Η μόνη λύση αν θέλουν να διατηρηθεί η διαφορά αυτή , είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παλαιούς να κάνουν αυτοπαράδοση και να μπορούν να πουλήσουν αμέσως με ΦΜΑ χωρίς την δέσμευση της 5ετούς διακράτησης.

Ολόσωστη πρόταση ! Δεν ξέρω μόνο αν κολλάει σε διατάξεις κοινοτικής νομοθεσίας περί ΦΠΑ ... Στην περίπτωση αυτή ας πολεμήσουν για την εξαίρεση.

Επίσης δεν γνωρίζω και απορώ για το ποσοστό των απούλητων υφιστάμενων οικοδομών που υπόκεινται σε ΦΠΑ στο συνολικό στοκ των απούλητων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

φυσικα  προκύπτουν  και αλλα ερωτήματα

πχ. τι γινεται με τις αδειες που εκδοθηκαν περι το 2010, 2011 ή και επ. αλλά δεν εχουν ξεκινησει λογω της κρισης???

Να μην μιλησουμε για τα δεκαδες "σκαματα" ή τις "παρατημενες" σε διαφορα σταδια οικοδομες.
Ποια ειναι η διαφορα τους απο  τις αδειες του 2019....?

βας

αυτοι δεν φοβηθηκαν να σταματησουν τις αγοραπωλησιες  ακινήτων για 6 σχεδον μηνες το 2014, τότε που εβαλαν τον φορο υπεραξιας,

τον οποίο   μετα τον ακυρωσαν για να φτιαξουν αλλον...και να τον "αναβαλουν" στη συνεχεια

αφου ταλαιπωρησε και παρεμποδισε τις συναλλαγες για 6 μηνες...

Οι εμπνευστες  αυτού του νομου,  εξακολουθουν να ειναι δημοσια προσωπα με λογο και επιρροη στα φορολογικά τεκταινόμενα.

υγ

ακομα και αν υπαρχουν αγωγες και επιδικασεις αποζημιωσεων, οι υπευθυνοι αυτης  της βλακωδείας δεν θα τα πληρωσουν απο την  τσεπη τους.

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, dimitris GM said:

πχ. τι γινεται με τις αδειες που εκδοθηκαν περι το 2010, 2011 ή και επ. αλλά δεν εχουν ξεκινησει λογω της κρισης???

Έχω την εντύπωση ότι είναι μικρό κλάσμα αυτών που έχουν αριθμό πρωτοκόλλου του 2005 ...

Να μην μιλησουμε για τα δεκαδες "σκαματα" ή τις "παρατημενες" σε διαφορα σταδια οικοδομες.

Πόσα από αυτά όμως υπόκεινται σε ΦΠΑ και πόσα όχι ;

Ποια ειναι η διαφορα τους απο  τις αδειες του 2019....?

Γι΄αυτό αναρωτήθηκα για το ποσοστό παραπάνω ...

αυτοι δεν φοβηθηκαν να σταματησουν τις αγοραπωλησιες  ακινήτων για 6 σχεδον μηνες το 2014, τότε που εβαλαν τον φορο υπεραξιας,

Θυμήσου (τον Αλογοσκούφη) το 2005 ... και με ποιό τρόπο άρχισε το καθεστώς ΦΠΑ. Δεν μιλάω για το γεγονός αλλά τον τρόπο.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα ποσοστά δεν τα ξέρω , αλλά σίγουρα τα έχοντα ΦΠΑ είναι πολύ περισσότερα . 

Οταν το έβαλε ο Αλογοσκούφης , ήταν 11 ο ΦΜΑ επί του συνολικού κόστους περιλαμβανομένου και του ΦΠΑ εισροών , ενώ ο ΦΠΑ ήταν 17 % επί του καθαρού κόστους αφαιρουμένου του ΦΠΑ εισροών . Στην πράξη ήταν μία η άλλη .

Οταν αυτός που αναρωτιόμαστε αν ήταν ηλίθιος ή εκτελούσε εντολές ή και τα δύο , κατέβασε τον ΦΜΑ κατά 70 % στο 3 % και αύξησαν τον ΦΠΑ που έφτασε στο 24 % η κατάσταση ξέφυγε κάθε λογικής .

Τώρα όπως σωστά λέει ο Δημήτρης , οι ηλίθιοι ή αυτοί που εκτελούν εντολές ή και τα δύο , παραμένουν στα υπουργεία και νομοθετούν ηλιθιότητες ή πληρωμένους νόμους ή και τα δύο .

Link to comment
Share on other sites

Προχειρότητα των κυβερνήσεων με πολύ βραχύ χρονικό προγραμματισμό (να κινηθεί το χρήμα έστω και χωρίς φόρο).

Ο ΦΠΑ πρέπει να ισχύει σε όλα τα νεόδμητα ακίνητο, χωρίς εξαίρεσεις για πρώτη κατοικία. Αυτός που έχει δικαίωμα στην στην αγορά χωρίς ΦΠΑ, να τα καταβάλε το ΦΠΑ στον κατασκευαστή και να επιστρέψει το κράτος σε αυτόν το ποσό του ΦΠΑ και όχι να μπαίνει σαν έξοδο στον κατασκευαστή. Μόνο τότε θα ζητάνε οι κατασκευαστες από όλους ΦΠΑ, μόνο τοτε θα φορολογηθούνε τα μαστόρια των 20Κ+ ευρώ εισόδημα, θα πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές στα πραγματικά εισοδήματα, κλπ...)

 

Link to comment
Share on other sites

το πήραν λοιπόν απόφαση οι ανθέλληνες και αυτής της κυβέρνησης να αποτελειώσουν μια ελλάδα που έχτισε το 2006 - 2019 και να τους κλείσουν απλά το "καπάκι" από πάνω? Τα ίδια, τους περιμέναμε καλύτερους αυτούς. Και τα ακίνητα δεν είναι λίγα Καν, το 2006 και ως το 2010 δεν είναι λίγοι αυτοί που κτίζαν. Το 2006 επουδενί τα ακίνητα που κτίστηκαν δεν είναι ένα μικρό ποσοστό των όσων κτίστηκαν το 2005. Με ποιά λογική, με ποιά λογική να εξαιρέσουν τα ακίνητα που κτίστηκαν το 2006 - 2019, ότι ήταν κατασκευαστές που κτίζαν το 2000-2006 και είχαν βγάλει λεφτά? Ρατσιστές, διαιρούν την Ελλάδα σε μερίδια και καταδικάζουν μια γενιά που έκτισε το 2006 - 2011. Και για τον παραπάνω που λέει θα έπρεπε να δίνουν ΦΠΑ, όσοι κτίσαν τα χρόνια λίγο πριν την κρίση με μεγάλο ποσοστό δάνειο και δεν πουλήσαν τα χρόνια της κρίσης και λόγο του φπα, να χαθούν? Να φοβάσαι την οργή των ζορισμένων, απού σε πίστεψαν - και αναφέρομαι περσότερο στους της νεας κυβέρνησης - και τους πετάς μια πόρτα στα μούτρα να τση φοβηθείς. _ _

Link to comment
Share on other sites

Τελεια.

Απο 'κει που εχουμε αγορα ακινήτων δύο ταχυτητων, θα εχουμε...τριών ταχυτήτων.

Τα προ 2006 χωρίς ΦΠΑ, τα 2006 με 2020 με ΦΠΑ, και τα 2020 με 2022 πάλι χωρις ΦΠΑ....

Αυτή η ελληνική εφευρητικότηα, μου αναπτερώνει το ηθικό καθε φορα που σκεφτομαι πόσο βλάκας ήμουν που αποφασισα να μείνω εδω......

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.