Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ατμοσφαιρική υγρασία σε υπόγειο


matchaman

Recommended Posts

Διαθέτω έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο 150 τ.μ. ο οποίος βρίσκεται πλήρως κάτω από το έδαφος, χωρίς δηλαδή παράθυρα για φως και αερισμό.

Έχει δείξει άριστη συμπεριφορά χωρίς τις λεγόμενες ανοδικές υγρασίες. Δηλαδή οι τοίχοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Όμως η ατμόσφαιρα είναι το άκρως αντίθετο. Η υγρασία που αισθάνεται κάποιος όταν κατέβει, θυμίζει εκδρομή σε σπήλαιο!

Οτιδήποτε κι αν βρω στο internet είναι λύσεις για τους τοίχους αλλά όχι για την ατμοσφαιρική υγρασία. Φυσικά υπάρχουν οι αφυγραντήρες αλλά το συνεχές κόστος για έναν τέτοιο χώρο είναι απαγορευτικό.

Υπάρχει κάποια δομική ή χαμηλής κατανάλωσης λύση; Θεωρώ πως αν αποθηκευτεί οτιδήποτε εκεί μέσα (π.χ. παλιά βιβλία ή οτιδήποτε μεταλλικό) θα υποστεί σοβαρή φθορά...

Το μόνο θετικό εκτός από τους τοίχους και ταβάνια που δεν έχουν πρόβλημα, είναι και η παντελής έλλειψη μούχλας. Ίσως φταίει ότι είναι όλο περασμένο ρεπουλίνη ή άλλα ποιοτικά υλικά κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον δεν υπαρχουν ανοιγματα αερισμου μονο με μηχανικο αερισμο θα το επιτυχεται.Μπορει να μην ειναι always on αλλα με καποιο υγρομετρο ή χρονοδιακοπτη να λειτουργει καποιες ωρες την ημερα.

Link to comment
Share on other sites

Το να λειτουργεί σύμφωνα με το υγρόμετρο ακούγεται ενδιαφέρον, θα το ερευνήσω! Ευχαριστώ πολύ :)

Κάτι άλλο που σκέφτηκα ...υπάρχει περίπτωση αυτό που νιώθει όταν κατεβαίνει κάποιος να μην είναι υγρασία αλλά η απότομη διαφορά θερμοκρασίας σε συνδυασμό με «κλεισούρα»;

Διότι ήρθε ένας μάστορας για βάψιμο στο ισόγειο, πήγε κάτω και του φάνηκε πολύ παράξενο που δεν υπήρχαν προβλήματα στους τοίχους.

Link to comment
Share on other sites

On 4/10/2019 at 11:28 ΜΜ, matchaman said:

Κάτι άλλο που σκέφτηκα ...υπάρχει περίπτωση αυτό που νιώθει όταν κατεβαίνει κάποιος να μην είναι υγρασία αλλά η απότομη διαφορά θερμοκρασίας σε συνδυασμό με «κλεισούρα»;

Η αίσθηση μας δείχνει κάποια πράγματα, αλλά χωρίς μετρήσεις δεν μπορούμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.. Αν δεν μετρήσετε με θερμόμετρο που να έχει ένδειξη σχετικής υγρασίας, πρώτα στον εξωτερικό αέρα και μετά μέσα στο υπόγειο δεν πρόκειται να καταλάβετε τίποτε. Η γνώμη μου είναι να φωνάξετε έναν ειδικό σε εξαερισμούς, ή ένα μηχανικό να δει το πρόβλημα επί τόπου. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.