Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή για αναθεώρηση άδειας λόγω αποκλίσεων διαστάσεων άνω του 2%. Ποιος οφείλει να την χρεωθεί;


Kostas79

Recommended Posts

Σε καταλαβαινω πως σκέφτεσαι, αλλα δεν χρειαζεται να πληρωσεις αν εισαι απολυτως σίγουρος για τη θεση σου και την τηρηση των υποχρεωσεων απο την πλευρά σου.

 

Απο την αλλη, για να ανακουφιστεις, σε ενημερωνω οτι με τον τροπο που επελεξες να κτισεις (δηλαδη αυτεπιστασια, οπως και το 99,99% των ιδιωτων στην Ελλαδα) εχεις ηδη γλυτωσει ενα εργολαβικο οφελος που για πλακα ανερχεται τουλαχιστον σε 20% του συνολικου κοστους ανεγερσης. Δηλαδη αν την κατασκευη την ειχες αναθεσει σε εταιρεια, θα πληρωνες υπηρεσιες project management και ο Επιβλεπων σου θα ετρεχε να τους κυνηγαει, γιατι αυτοι θα τον επρηζαν ολημερίς στα τηλεφωνα. Και δεν θα μπορουσε να αδιαφορησει απο τη στιγμη που θα ηταν ενημερος, ο Επιβλεπων εχει μεγαλες ευθυνες καθως και δυναμη. Μπορει ακομη κ να σου διακοψει το εργο αν αντιληφθει οτι κατι παει λαθος.

 

Επομενως ανακουφισου.

Edited by [email protected]
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είμαι σίγουρος ότι έχω δικιο αλλά φοβάμαι να έρθω σε  αντιπαράθεση με τον μηχανικό μου γιατί κρέμονται πολλά σε αυτή την φάση το σπίτι εχει τελείωσει ουσιαστικά και απλά θέλω να φύγω από το ενοίκιο, τουλάχιστον όπως λες δεν θα είναι τόσο περίπλοκο εάν είχα διαλέξει εταιρεία.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 3/10/2019 at 5:27 ΜΜ, Kostas79 said:

Ισχυρίζεται ο μηχανικός ότι η διαφορά στις διαστάσεις είναι παραπάνω από 2% για αυτό χρειάζεται αναθεώρηση.

προτείνω να επαληθεύσεις αν όντως ισχύει αυτό.

Ελεγκτή δόμησης έχετε καλέσει στα θεμέλια?

Link to comment
Share on other sites

Λέει ότι το μέτρησε και βγήκε παραπάνω όχι στα θεμέλια δεν καλέσαμε ελεγκτη ήταν το 2011 όταν πέσαν τα θεμέλια.

Ποιος μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την οικοδομή? Ένας τοπογράφος?

Link to comment
Share on other sites

Για μιά αρχική επαλήθευση δεν χρειάζονται ειδικά όργανα τοπογράφου.

Παίρνεις μία κάτοψη και με μία μετροταινία, επαληθεύεις τι έχει γίνει στην πράξη σε όλες τις διαστάσεις που φαίνονται στην κάτοψη.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι το 2% είναι στις καθαρές διαστάσεις τοιχοποιίας, οπότε δε συμμετέχουν σοβάδες ή επενδύσεις. Ίσως αυτά τα λίγα εκατοστά να κάνουν τη διαφορά.

Επιπλέον καλέστε πρώτα τον ελεγκτή δόμησης και μετά προχωράτε σε αναθεώρηση αν απαιτηθεί από το πόρισμα ή ίσως νομιμοποίηση ή τακτοποίηση μέσω Ν.4495/17 (πχ η κατηγορία 3 δικαιολογεί παρεκκλίσεις στις διαστάσεις έως 5%) δεδομένου ότι ο φέρων οργανισμός έπεσε το 2010.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες οι τοίχοι ήταν 50εκ. σε πάχος τα υπόλοιπα θα τα μεταφέρω στον μηχανικό μου αλλά μου το έχει παρουσιάσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή έκτος από αναθεώρηση.

Και πάλι ευχαριστω πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Τραβήξτε και λίγο το αυτί του εργολάβου - μπετατζή.... Μέχρι το σημείο που θα πονέσει.... Υπάρχει λόγος.....

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/10/2019 at 7:32 ΜΜ, Didonis said:

Στο ερώτημα σου τώρα.

Δίνεις λίγα δεδομένα και δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα.

Ο Μηχανικός που έχει οριστεί επιβλέπον για την Οικοδομική Άδεια δεν μπορεί να έχει ευθύνη στην ιδιοκτησία σου παρά μόνο έαν του έχεις αναθέσει ή την επιστασίας του έργου ή εργολαβία ή κάτι σχετικό και να υπάρχουν έγραφα μεταξύ σας για έναρξη εργασιών.

Δεν μπορεί καν να γνωρίζει ούτε είναι υποχρεωμένος να κάνει περιφορά κάθε βδομάδα σε έργα που έβγαλε οικοδομική άδεια και είχε έχει οριστεί επιβλέπον αν ξεκίνησαν οι εργασίες ή όχι.

Εάν είχατε ξεκινήσει τις εργασίες από κοινού και με εντολή σας τότε ισχύουν οι ευθύνες που λογικά από κοινού είχατε κάνει σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό σας.

Το διαβάσαμε κι αυτό!!!!!!!!!!!! Ο επιβλέπων μηχανικός δεν έχει ευθύνη για το αν τηρήθηκαν τα τετραγωνικά!!!!! Στα μπετά!!!! Τι άλλο θα διαβάσουμε σ' αυτό το φόρουμ!!!! Γνωρίζετε κύριε τι σημαίνει "επίβλεψη";;;;;; Τι σημαίνει "αμοιβή επίβλεψης";;;;

 

Κανόνες Συμμετοχής

1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους.

  • Δεν κάνουμε κατάχρηση των σημείων στίξης.

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Όταν μου παρουσιάστηκε το θέμα από τον μηχανικό μου θεώρησα ότι το λάθος ήταν χοντρό και δεν μου πήγε το μυαλό ότι θα πρέπει εγώ να πληρώσω κάτι αφού η επίβλεψη που φαίνεται στις αμοιβές μηχανικού φαίνεται καθαρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.