Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή για αναθεώρηση άδειας λόγω αποκλίσεων διαστάσεων άνω του 2%. Ποιος οφείλει να την χρεωθεί;


Kostas79

Recommended Posts

26 λεπτά πριν, pegiavass said:

Το διαβάσαμε κι αυτό!!!!!!!!!!!! Ο επιβλέπων μηχανικός δεν έχει ευθύνη για το αν τηρήθηκαν τα τετραγωνικά!!!!! Στα μπετά!!!! Τι άλλο θα διαβάσουμε σ' αυτό το φόρουμ!!!! Γνωρίζετε κύριε τι σημαίνει "επίβλεψη";;;;;; Τι σημαίνει "αμοιβή επίβλεψης";;;;

Εμείς γνωρίζουμε τι λέμε

Εσύ είσαι σίγουρος ότι διαβάζεις (τα όσα λέμε) σωστά???

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολλοί ιδιοκτήτες όμως έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η αμοιβή του επιβλέποντος είναι ίδια , είτε κάνει μία επίσκεψη γιατί τα συνεργεία ειναι καλά , είτε κάνει 3 γιατί τα συνεργεία ήταν φθηνά...

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, tetris said:

Εμείς γνωρίζουμε τι λέμε

Εσύ είσαι σίγουρος ότι διαβάζεις (τα όσα λέμε) σωστά???

Σχολίασα συγκεκριμένη απάντηση, την οποία και παρέθεσα. Ούτε αναφέρθηκα, ούτε απευθύνθηκα σ' εσάς, κύριε tetris.

Και προφανώς ΔΕΝ είπα πουθενά ότι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δε γνωρίζουν τι λένε, όπως μάλλον υπονοείτε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θιχτήκατε...

Link to comment
Share on other sites

Αμα θες να απευθυνθείς σε κάποιον συγκεκριμένα υπάρχουν και τα PM , αμα θες να το κάνεις δημόσια θα δεχθείς και τα σχόλια των υπολοίπων.

Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, skidoo23 said:

Πολλοί ιδιοκτήτες όμως έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η αμοιβή του επιβλέποντος είναι ίδια , είτε κάνει μία επίσκεψη γιατί τα συνεργεία ειναι καλά , είτε κάνει 3 γιατί τα συνεργεία ήταν φθηνά...

Δεν είναι θέμα αριθμού επισκέψεων, αλλά τρόπου επίβλεψης. Υπάρχει η κανονική επίβλεψη, και η υψηλή (επιστασία) η οποία πληρώνεται έξτρα. Στη δεύτερη περίπτωση, ο επιβλέπων ελέγχει εξονυχιστικά τα συνεργεία και τα υλικά. Είναι παρών στις σκυροδετήσεις και, γενικά, είναι παρών στο εργοτάξιο σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο συν. Didonis. Τα υπόλοιπα (μαζί και το τι νομίζει ο καθένας) δεν μας αφορούν

συμπλ.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, η ευθύνη του επιβλέποντα για την ορθή τήρηση των διαστάσεων (σε κάτοψη) εξαντλείται στη θεμελίωση. Αν η χάραξή της  έγινε σωστά, δεν ευθύνεται για τα μετέπειτα λάθη του μπετατζή.

Edited by tetris
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω τι είναι επιστασία tetris , αλλά και με την απλή επίβλεψη , δεν εχει ευθύνη ο μηχανικός αν δεν έχει ειδοποιηθεί να παραλάβει. 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, διότι δεν διαθέτουμε πτυχίο μαντικής....

Στην περίπτωση αυτή (σκυροδέτηση χωρίς παραλαβή) ο μηχανικός οφείλει να παραιτηθεί αμέσως

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να έχει ο μηχανικός μου είχε την επίβλεψη και όχι την επιστασία, το συνεργείο που έριξε τα μπετά έχει 40 χρόνια εμπειρίας και ποτέ δεν είχε ακουστεί κάτι για να την δουλειά τους, από ότι καταλαβαίνω θα πληρώσω εγω τα κερατιατικα.

Η αναθεώρηση της αδειας ελπίζω να περάσει χωρίς αλλά προβλήματα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

 

Link to comment
Share on other sites

To ότι το συνεργείο έχει 40 χρόνιας εμπειρίας και ότι δεν ακουστεί κάτι στη πιάτσα για αυτούς είναι από αδιάφορο έως αστείο επιχείρημα στη συζήτησή μας.

Εάν ο μπετατζής έσφαλε, οφείλει να αποζημιώσει (και ας έχει ρίξει σωστά μπετά ακόμη και στον πλανήτη Άρη).

Εάν ο επιβλέποντας παρέλαβε τα μπετά με τις διαφορές στις διαστάσεις ή δεν ειδοποιήθηκε να παραλάβει, όφειλε να παραιτηθεί χωρίς πολλά λόγια.

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, pegiavass said:

Το διαβάσαμε κι αυτό!!!!!!!!!!!! Ο επιβλέπων μηχανικός δεν έχει ευθύνη για το αν τηρήθηκαν τα τετραγωνικά!!!!! Στα μπετά!!!! Τι άλλο θα διαβάσουμε σ' αυτό το φόρουμ!!!! Γνωρίζετε κύριε τι σημαίνει "επίβλεψη";;;;;; Τι σημαίνει "αμοιβή επίβλεψης"

Προφανως ο συνάδελφος εννοει οτι αν δεν χρησιμοποιεις τον Επιβλεποντα με τον τροπο που θα επρεπε, τοτε ο Επιβλεπων δεν εχει κανενα απολυτως λογο να βαραει σκοπέτα εξω απο το οικοπεδο σου περιμενοντας εσενα ποτε θα κτισεις. Καθεται σπιτι του και απολαμβανει την πιο ευκολη αμοιβη Επιβλεψης που ειχε ποτε του. Σου εχει κανει και μια γραπτη ενημερωση να τον καλεσεις για ελεγχο, σου εχει χωσει και 5-6 παλουκια εκει που δε λεμε με γραπτους κανονες ασφαλειας, και εσυ κανε ο,τι καταλαβαινεις. Και ναι, σε τετοια περιπτωση (που σου εχει κανει γραπτή ενημερωση) δεν εχει καμια απολυτως ευθυνη αν δεν τον καλεσεις, οσο κ αν φαινεται απιστευτο. Και ειναι και απολυτως λογικο. Αν ο ιδιωτης δεν σεβεται ο ιδιος τη δαπανη της αμοιβης του Επιβλεποντα, ο Επιβλεπων δεν ειναι Δον Κιχωτης με το ζορι να κατασκηνωσει εξω απο το project. Ξαναλεμε, ο Επιβλεπων δεν ειναι project manager οπως εσφαλμενα πιστευει ο κοσμος. Οι υπηρεσιες project management χρεωνονται πολυ ακριβοτερα, οσο θα πληρωνες μια κατασκευαστικη να σου φτιάξει το εργο, χοντρικα ως ταξη μεγεθους ενα 20-30% του συνολικου κοστους. Ο Επιβλεπων εχει ευθύνη συμβούλου ποιοτητας και συμβουλου ασφαλειας-υγιεινης. Μόνο. Και μόνο. Και τιποτε αλλο. Τελος. Και όποιος γνωριζει τους ορισμους ποιοτητας και Α&Υ καταλαβε. Και ναι, στις προδιαγραφες ποιοτητας ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι συμπεριλμβανονται και οι διαστασεις του εργου. Οποιος δεν γνωριζει, θα το μαθει με τον κακο τρόπο, δυστυχως γι αυτόν. Οποιος θελει κατασκευαστες εργολαβους, τους προσλαμβανει εξτρα, η αγορα ειναι γεματη απο υποψηφιους. Τελος, οποιος θελει την εξασφαλιση ποιοτητας και Α&Υ για το εργο του ΧΩΡΙΣ να πληρωνει κατασκευαστες εργολαβους, καλα θα κανει να ενημερωνει τον Επιβλεποντα του να αναλαβει τις ευθύνες του ΕΓΚΑΙΡΑ.

Edited by [email protected]
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.