Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Για ποιες οικοδομές θα ισχύσει η 3της αναστολή του ΦΠΑ


Engineer

Recommended Posts

Χαράς ευαγγέλια για τον οικοδομικό κλάδο. Κι αυτό γιατί για τις νέες οικοδομικές άδειες οι οποίες θα εκδοθούν από τις αρχές του 2020 αλλά και για ακίνητα με εκδοθείσες άδειες εντός του 2019, για τα οποία όμως δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής, αναμένεται να ισχύσει η τριετής αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

Στη λύση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του μέτρου το οποίο εκτιμάται ότι θα τονώσει την οικοδομική δραστηριότητα, θα δώσει ώθηση στις αγοραπωλησίες νεόδμητων ακινήτων και θα προσελκύσει τους ξένους που θέλουν να επενδύσουν στο ελληνικό real estate.

Η τριετής αναστολή του ΦΠΑ 24% στις οικοδομές θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά:

1. Τα ακίνητα των οποίων οι οικοδομικές άδειες θα εκδοθούν από τις αρχές του 2020.

2. Τα ακίνητα των οποίων η οικοδομική άδεια εκδόθηκε εντός του 2019 αλλά μέχρι την εφαρμογή της νέας διάταξης δεν θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της οικοδομής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο πρώτο εξάμηνο του έτους εκδόθηκαν 7.162 οικοδομικές άδειες.

Με την «κατάργηση» του ΦΠΑ για μια τριετία οι αγοραστές νεόδμητων ακινήτων θα έχουν μεγάλο κέρδος, αφού για ένα διαμέρισμα 100.000 ευρώ, ο φόρος θα πέσει από 24.000 ευρώ σε 3.000 ευρώ.

Αν και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά με την τελική διατύπωση της νομοθετικής διάταξης και αφού προηγηθεί το πράσινο φως των αρμόδιων κοινοτικών υπηρεσιών (οι κανόνες ΦΠΑ σε ισχύ θέτουν περιορισμούς), όλα δείχνουν ότι με ΦΠΑ 24% θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται περίπου 100.000 ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έχουν πουληθεί. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει ηδη συζητηση εδω

https://www.michanikos.gr/forums/topic/57067-η-τριετής-αναστολή-του-φπα-24-στις-οικοδομές/?do=findComment&comment=1036180

και δεν βλεπω τον λογο για  "χαρές και πανηγυρια..."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.