Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pilotis & χώροι εκτός ΣΔ σε κάθετες ιδιοκτησίες


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι.

Χρειάζομαι τα φώτα σας σε ένα δύσκολο θέμα.

Αδόμητο οικόπεδο εντός σχεδίου έχει χωριστεί με κάθετη σε ίσα τμήματα.

Στη μια κάθετη σχεδιάζεται κτίριο οροφοδιαμερισμάτων σε Pilotis όπου θέλουμε να γίνει χρήση της διάταξης για χώρο εισόδου & αποθήκη (-ες) εκτός ΣΔ.

Το κτίριο θα εφάπτεται στο όριο με την άλλη κάθετη και θα έχει τοίχο που θα το διαχωρίζει (και στο επίπεδο του ισογείου) με αυτή. Εννοείται ότι το κτίριο (άρα και το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιό του) είναι ανεξάρτητο.

Τα ερωτήματα είναι:

1. Σύμφωνα με ΝΟΚ Αρ.11, παρ. ιζ. σχόλιο β) ΤΟ "Σε περίπτωση που οι οικοδομές εφάπτονται στο καθορισμένο κοινό όριο της κάθετης συνιδιοκτησίας, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται επί του ενιαίου πλέον κτιρίου των συνιδιοκτητών." . Εφόσον το κτίριό μας εφάπτεται του ορίου, πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες της  άλλης κάθετης ώστε να κάνουν και αυτοί Pilotis; (Αν δεν κάνουν τότε δεν θα βγει ο έλεγχος του 50% στο σύνολο του ισογείου στο οικόπεδο)

2. Αν το πρώτο εμπόδιο ξεπεραστεί και βγαίνει ο έλεγχος του 50%, το bonus των 40 μ2 για είσοδο/αποθήκη ισχύει ΜΙΑ φορά στο οικόπεδο ή για το κλιμακοστάσιο ΚΑΘΕ κάθετης;

3. Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται: "Στην παρούσα περίπτωση δεν προσμετρούνται επίσης χώροι κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, εισόδων και αποθήκης εξυπηρέτησης περιβάλλοντα χώρου επιφάνειας έως 40 τμ. για κάθε συγκρότημα κλιμακοστασίου."  Θεωρείτε ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν ο χώρος αποθήκης διαιρεθεί συμβολαιογραφικά και η χρήση του δοθεί στις οριζόντιες των άνωθεν διαμερισμάτων; (δεν κατασκευάζεται υπόγειο και δεν υπάρχει αλλού διαθέσιμος χώρος αποθήκης)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ασχολήθηκα με έκδοση Ο.Α σε κάθετη και για πολλά θέματα τρόμαξα  να συνεννοηθώ με την ΥΔΟΜ,  αυτό που  έχω να πω, είναι ότι το ΥΠΕΝ  πρέπει σύντομα να δώσει πάρα πολλές διευκρινίσεις  και για πολλά θέματα τους. 

Π.Χ εγώ έκανα νέα οικοδομή ισόγεια με σοφίτα, σε επαφή με υπάρχουσα 2/όροφη με πυλωτή κατά την Ο.Α της, ενώ στην πράξη η πυλωτή είχε κλειστή αυθαίρετα. Ισχύει ο έλεγχος του 50% ή όχι?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.