Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 098-Ν. 4495/17] Αυθαίρετη επέκταση διαμερίσματος επί τμήματος φωταγωγού


Recommended Posts

Ένα ένα τα λες. Όλα μαζί στο πρώτο ερώτημα είναι το σωστό.

Η αυθαίρετη επέκταση της απόληξης δεν αφορά φωταγωγό. Σε αυτή θα βάλεις ΥΔ+ΥΥ+τμήμα που παραβιάζει Δ. Για τις κάτω στάθμες που έγιναν οι φωταγωγοί με αναλυτικό όπως είπαμε.

Για το ύψος, ότι είναι πάνω από τα 8,50 μ με υπέρβαση δόμηση. θα έχεις παραβίαση ύψους υπολογιζόμενη με τις γενικές διατάξεις. Για την παραβίαση Δ θα εξετάσεις την απόσταση των 2,50 μ. Ότι βρέθηκε μέσα σε αυτή την απόσταση θα λάβει το σχετικό πρόστιμο για την παράβαση αυτή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αν καταλαβα από τις προηγούμενες συζητήσεις υπάρχουν διαφορετικές γνώμες  ο φωταγωγος  όταν  στην άδεια έχει υπολογισθεί στην ΥΔ και ΥΚ τότε αν στην σύσταση φαίνεται κοινόχρηστος αλλά στη πραγματικότητα έχει συμπεριληφθεί στο διαμέρισμα μπορουμε να το υπολογισουμε και με αναλυτικό  ;στην τροποποίηση θα φανεί ότι συμπεριλαμβανεται στο διαμέρισμα. 

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου όχι, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το πρόστιμο αυτό με αναλυτικό!

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

Έχω και εγώ παρόμοια περίπτωση με τον Patrick. Σε πολυώροφη οικοδομη του 1976, στο διαμέρισμα του πελάτη μου έχει κατασκευαστεί φωταγωγός 0,30 τ.μ., στο πλάγιο όριο ο οποίος πήρε τμήμα του λουτρού και το παράθυρο του από τον ακάλυπτο μεταφέρθηκε στον φωταγωγό. Η κάτοψη της σύστασης συμφωνεί με την πραγματική κατάσταση και περιγράφει τις γειτονίες σωστά. Πάω με αναλυτικό;

Επίσης στην κάτοψη του τυπικού ορόφου της άδειας το διαμέρισμα αναφέρεται ως ΤΔ5 ενώ στη σύσταση αναφέρεται ως Α4. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή μπορώ να προχωρήσω κάνοντας μνεία ότι τακτοποιώ το Α4 το οποίο εικονίζεται ως ΤΔ5 στην κάτοψη;

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλεπω να εχεις  καμμια αυθαιρεσια. Φταιει που, μετα το συμβολαιο, δεν εκαναν ενημερωση της αδειας.

Στην αδεια ηταν "100"τμ., αλλα  στην συσταση και μεταβιβαση εγιναν "98", σε βαρος της ΟΙ και υπερ των κοινοχρηστων.

Η καλυτερη λυση θα ηταν η εφαρμογη της εγκ. 2, που οριζει οτι ΔΔ μπορει να υπαρχει και μεταξυ ΟΙ με κοινοχρηστα,

και καθαριζεις.

Γραφεις στις παρατηρησεις τον σωστο Α4 και ας το λυσουν με "προδηλο" κατα την μεταβιβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Κων.Λαλ.

Η απομείωση του διαμερίσματος λόγω κατάληψής του από τον φωταγωγό (κοινόχρηστος) θα δημιουργούσε συμβολαιογραφικό ζήτημα μόνο εάν δεν είχε συμπεριληφθεί στην κάτοψη της σύστασης. Αφού η υφιστάμενη κατάσταση ταυτίζεται με αυτή της σύστασης δεν έχει εφαρμογή η παρ 7 άρθρου 98 για μονομερή τροποποίηση, ενώ πολεοδομικώς δεν υφίσταται αυθαιρεσία, λόγω κατασκευής μικρότερης επιφάνειας (0,30 τμ λόγω επέκτασης φωταγωγού εις βάρος της οριζόντιας). Ίσως όμως θα πρέπει (αν και χωρίς τακτοποίηση το διαμέρισμα μεταβιβάζεται) να ρυθμιστεί η αλλαγή στο παράθυρο με κατηγορία 3 ή αναλυτικό και να είναι εντελώς "καθαρό" για να το αγοράσει ο ενδιαφερόμενος.

Link to comment
Share on other sites

παυλε, σωστα

εκεινο το "παραθυράκι"  πιθανον  κατι να χρειάζεται...[εκτος αν υπηρχε και στην άδεια]

Επίσης, όμως, η κατοψη  στην αδεια εχει  διαφορά σε σχεση  με την σύσταση.

"κάτι" πρεπει να κάνουμε   με αυτό...😀

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη. Ακριβώς γι αυτό θα τακτοποιήσει αυτές τις μικροδιαφορές για να ξεμπερδεύει. Μετά αν το πάρει κάποιος θα παει για ενεργειακή αναβάθμιση (εξοικονομώ) και θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρχει διαφορά στα ανοίγματα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και τους δύο σας. Για την τακτοποίηση των ανοιγμάτων με κατ.3 την  έχω ήδη στο πρόγραμμα για τον λόγο που ανέφερες Pavlos33, είναι σε εξοικονομώ και δεν είναι να μπλέκουμε με γραφειοκρατία για τόσο παλιές κατόψεις που ούτε διαστάσεις σημείωναν.

2 διευκρινήσεις μόνο θα ήθελα.

16 ώρες πριν, dimitris GM said:

Γραφεις στις παρατηρησεις τον σωστο Α4 και ας το λυσουν με "προδηλο" κατα την μεταβιβαση.

Εννοείς ότι στην τεχνική περιγραφή, 5σέλιδο και παντού εγώ αναφέρομαι στο διαμέρισμα ως ΤΔ5 όπως είναι στην άδεια και απλώς στα σχόλια του 5σέλιδου θα σημειώσω για το Α4 ή το αντίθετο;

 

16 ώρες πριν, Pavlos33 said:

λόγω επέκτασης φωταγωγού εις βάρος της οριζόντιας

Ο φωταγωγός σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε εξ αρχής στην κάτοψη. Δημιουργήθηκε στην κατασκευή και όντως πήρε τμήμα της ΟΙ, όπως και σε όλους του ορόφους. Αν δεν αλλάζει κάτι αυτό, κλείνω το αυθαίρετο μόνο με Κατ. 3.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.