Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οριοθέτηση ρέματος


xakouma

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας.έχω ένα αγροτεμάχιο και βρήκα αγοραστή ο οποίος θέλει να βγάλει άμεσα άδεια δόμησης.Το θέμα είναι ότι δίπλα διέρχεται ένα ρέμα.είναι εκτός από το τοπογραφικό του χωραφιού,δεν έχει συνέχεια νερό και για την ακρίβεια δεν αναβύζει από πηγή αλλά είναι ας το πούμε "νεροφαγιά" που καταλήγουν τα νερά από το βουνό.Διάβασα αρκετά τα υπόλοιπα θέματα αλλά επειδή είμαι άσχετη με τον χώρο δεν έβγαλα άκρη.Αυτό που κατάλαβα όμως είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται οριοθέτηση.Πως μπορώ να μάθω αν είμαι μια από αυτές;Με τον τοπογράφο μου που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε στα γρήγορα ότι είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και ότι κοστίζει αρκετά.Είναι το ίδιο χρονοβόρο να γίνει κάποια μελέτη ή αυτοψία για να πάρω απαλλαγή από την οριοθέτηση;Ευχαριστώ για την όποια απάντηση και σας παρακαλώ με απλά λόγια...Ξανθή.

ΥΓ.Μπορώ να βάλω κ το τοπογραφικό ή κάποια φωτο από τον χάρτη για να σας δώσω να καταλάβετε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν το ρέμα είναι μικρό τις περισσότερες φορές εξαιρείται της οριοθέτησης και τεκμαίρεται ότι η γραμμή δόμησης των 20 μ λαμβάνεται από την φυσική όχθη του. Για να γίνει η εξαίρεση από την οριοθέτηση θα υποβληθεί ειδική έκθεση-μελέτη για την εξαίρεση αυτή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όλα τα άλλα θα είναι απλώς εικασίες. Το κριτήριο βασει του Ν. 4258/14 για να χαρακτηριστεί ένα ρέμα ως μικρό  υδατόρεμα είναι η λεκάνη απορροής του να είναι μικρότερη από 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Αυτά και καλή συνέχεια. Γρήγορα σε τοπογράφο ή πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με υδραυλικά και οριοθετήσεις ρεμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.