Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατέβασε πάνω από 3.500 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής η Περιφέρεια


Engineer

Recommended Posts

Ολοκληρώθηκε, την περασμένη εβδομάδα, η διαδικασία αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών λαβάρων και αφισών από κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, η οποία ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία και υπό την εποπτεία της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ευρώπης Κοσμίδη, σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους και την τροχαία Αττικής, με καλαθοφόρα και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούσε καθημερινά  παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών του Λεκανοπεδίου.

Συνολικά καθαρίστηκαν 3.575 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης από σχοινιά και ταινίες, αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και μικρές αφίσες και καλύφθηκε συνολικό μήκος οδικού δικτύου 275 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα:

-Στον Κεντρικό τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 27 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 7 Δήμους 425 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 376 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

-Στον Βόρειο τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 32 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 11 Δήμους 489 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 546 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

-Στον Δυτικό τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 35 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 5 Δήμους 318 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 281 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

-Στον Νότιο τομέα σε μήκος οδικού δικτύου 42 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 8 Δήμους 605 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 577 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

-Στον τομέα Ανατολικής Αττικής σε μήκος οδικού δικτύου 102χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 12 Δήμους 1251 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 1231 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

-Στον τομέα Δυτικής Αττικής σε μήκος οδικού δικτύου 19 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε4 Δήμους 150 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 157 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.

-Στον τομέα Πειραιώς σε μήκος οδικού δικτύου 18 χλμ, αφαιρέθηκαν από κεντρικούς οδικούς άξονες σε 4 Δήμους 313 λάβαρα και αφίσες και καθαρίστηκαν 408 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

25 λεπτά πριν, piliadis said:

Τρομερή είδηση! Πρέπει να αναφέρουμε και τα αυτονόητα. Και εγώ σήμερα πήγα στη δουλειά μου. Κάντε ένα άρθρο...

χαχαχαχαχαχαχαχα δεν ξέρω αν είναι για γέλια η για κλάμματα η κατάσταση..

Edited by iliasrules
Link to comment
Share on other sites

αν δεν επιβληθούν πρόστιμα θα γίνεται συνέχεια και οι δημοτικοί υπάλληλοι θα γκρινιάζουν για την αγγαρεία που τους βάζουν να κάνουν για τα μάτια του περιφερειάρχη.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, georgios_m said:

το κόστος όμως δε βάρυνε τους υπαίτιους της ζημιάς αυτής αλλά πάλι εμάς..

Κάποιος νόμος λέει (νομίζω στον ΚΟΚ είναι) ότι χρεώνονται οι διαφημιζόμενοι και τα χρέη εισπράττονται σαν τα δημόσια έσοδα!

Άραγε θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος??? 

Link to comment
Share on other sites

σιγά μην εφαρμοστεί. στην πράξη, τους γλιτώσαμε από το κόστος να καθαρίσουν οι ίδιοι τους χώρους πριν βάλουν τις επόμενες αφίσες. διότι κάποια στιγμή θα το έκαναν, αλλιώς δε θα φαίνονταν πια οι διαφημίσεις τους.

οι μόνιμοι υπάλληλοι μπορεί να το είδαν σαν αγγαρεία, αλλά εκτός από αυτούς, άλλοι μπορεί με αυτή την αφορμή να ανανέωσαν τη σύμβασή τους ή να ως ιδιωτικά συνεργεία να πήραν εργολαβία και να τα κονόμησαν.

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, antloukidis said:

Κάποιος νόμος λέει (νομίζω στον ΚΟΚ είναι) ότι χρεώνονται οι διαφημιζόμενοι και τα χρέη εισπράττονται σαν τα δημόσια έσοδα!

Άραγε θα εφαρμοστεί αυτός ο νόμος??? 

Φαντάσου να βάλεις μια διαφημιστική ταμπέλα κάπου και ο πρώτος "πελάτης" που θα σε πάρει τηλέφωνο να είναι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου...Γκαντεμιά; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.