Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γεννήτρια


delste

Recommended Posts

Για σας φίλοι μου.Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά δια ένα πρόβλημα που έχω με μια γεννήτρια που κατασκεύασα ο ίδιος το λάθος που έκανα είναι ότι οι μαγνήτες είναι περισσότεροι από τα πηνία έχω 42 μαγνήτες και 30 πηνία .Δι αυτόν τον λόγο έκανα 5 γκρουπ των 6 πηνίων το κάθε γκρουπ βγάζει 220v .Δια να έχω περισσότερη ένταση θέλω να τα συνδέσω παράλληλα .Αν κάποιος γνωρίζει να μου πει αν μπορώ να τα συνδέσω χωρίς να υπάρχει πρόβλημα διότι επειδή οι μαγνήτες είναι περισσότεροι  οι καμπύλες τις περιόδου είναι διαφορετικές σε κάθε ένα γκρουπ θα υπάρξει πρόβλημα και αν ναι πως θα το αντιμετωπίσω .Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να εξετάσεις τις κυματομορφές, ώστε αυτές που θα συνδεθούν μαζί να μην είναι αλληλοαναιρούμενες, ή η μία να μειώνει την άλλη. Το αντιμετωπίσαμε κι εμείς αυτό το πρόβλημα και χωρίσαμε - αν αυτό σε βοηθάει - τη γεννήτρια σε δύο τριφασικά γκρουπ. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Κωνσταντίνε .Ευχαριστω πολύ που ενδιαφερθηκες να με κατατοπισης περί του θέματος. Θα ήθελα να αναφέρω ότι λόγο των περισσοτέρων μαγνητών οι κυματομορφες είναι διαφορετικές. Πως μπορώ να τις εξετάσω και να της προσαρμόσω όπως πρεπη, δια να δουλεψη κανονικά .Επίσης την γεννήτρια την θέλω μονοφασική στα 220V.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα και από μένα. έχετε ψάξει μήπως υπάρχει κανένα λογισμικό προσομοίωσης που να μειώνει τις δοκιμές σε πραγματικά μοντέλα; 

Link to comment
Share on other sites

καλημερα Γεωργιε.Ενοης καποιο προγραμμα δια να κανω δοκιμες οχι δεν γνωριζω αν υπαρχη τετοιο προγραμμα..

Link to comment
Share on other sites

 

1 ώρα πριν, delste said:

Θα ήθελα να αναφέρω ότι λόγο των περισσοτέρων μαγνητών οι κυματομορφες είναι διαφορετικές. Πως μπορώ να τις εξετάσω και να της προσαρμόσω όπως πρεπη, δια να δουλεψη κανονικά .Επίσης την γεννήτρια την θέλω μονοφασική στα 220V.

Αγαπητέ @delste Ο σχεδιασμός μιας γεννήτριας εξαρτάται από τι θες να πετύχεις από αυτήν. Με γνώμονα την τελική λειτουργία, οι έξοδοι, οι κυματομορφές και οι φάσεις είναι προβλεπόμενες από κατασκευής. Εμείς π.χ. τη δικιά μας κατασκευή την προσαρμόζουμε σε ανεμογεννήτρια και την έξοδο σε φόρτιση μπαταριών. 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν οι κυματομορφές των τάσεων στα άκρα των πηνίων δεν είναι συμφασικές θα υπάρξει πρόβλημα στους παραλληλισμούς και στις προσθέσεις. Υπάρχει περίπτωση το ένα ρεύμα να "τρώει" το άλλο, ή να κάψεις τη γεννήτριά σου. Στην περίπτωση που η κατασκευή είναι de facto, μια ασφαλής αλλά ακριβούτσικη διάταξη πρόσθεσης ρευμάτων, είναι η ανόρθωση και η νέα αντιστροφή σε 220 AC.

Γιώργο, γενικό λογισμικό προσομοίωσης κατασκευής ηλεκτρογεννητριών δεν υπάρχει, γιατί υπάρχουν 100.000 τύποι και ο κάθε ένας από αυτούς έχει άλλες 200.000 εξειδικεύσεις. Υπάρχει όμως λογισμικό για κατασκευές σε κάθε τύπο ξεχωριστά όταν οι προσαρμογές είναι μικρές. 

Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενο να υπάρχει εξειδίκευση στο λογισμικό και αυτό είναι πλεονέκτημα. Σε πρώτη φάση αναφέρθηκα σε κάποιο on line calculator που θα είναι και δωρεάν. 

Link to comment
Share on other sites

Πριν 3 χρόνια που φτιάχναμε τη δική μας δεν είχαμε βρει τίποτε. Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Αν ξέρεις κάτι ποστάρισέ το μας. 

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Κωνσταντίνε είπες την μαγική πρόταση να το κάνω συνεχές και μετά πάλι εναλλασσόμενο νομίζω πως είναι η πιο σωστή πρόταση. Δια να γηνη συνεχές είναι εύκολο .Δια να το κάνω πάλι εναλλασσόμενο μήπως εχης καμιά ιδέα με λίγο κόστος να γηνη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.