Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Σχεδιάζει παράταση έως έξι μήνες για την ρύθμιση αυθαιρέτων


Engineer

Recommended Posts

Αγαπητέ μου φίλε, αυτός δεν είναι ουσιαστικός λόγος για να δοθεί παράταση στον 4495.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

30 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Αγαπητέ μου φίλε, αυτός δεν είναι ουσιαστικός λόγος για να δοθεί παράταση στον 4495.....

Δεν ειναι σημαντικος λογος οτι θα σταματησουν  οι πραξεις στα ακινητα;εκτος αν καταργηθει η βεβαιωση μηχανικου...

Edited by giannisp
Link to comment
Share on other sites

31 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Αγαπητέ μου φίλε, αυτός δεν είναι ουσιαστικός λόγος για να δοθεί παράταση στον 4495.....

Πως δεν είναι ? Άρα λες να καταργηθεί η βεβαίωση μηχανικου στις μεταβιβάσεις γιατί και αυτό το σκέφτονται μάλλον. 

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, nik said:

Πως δεν είναι ? Άρα λες να καταργηθεί η βεβαίωση μηχανικου στις μεταβιβάσεις γιατί και αυτό το σκέφτονται μάλλον. 

Αυτο θα ηταν μια λυση σε πολλα προβληματα που εχει δημιουργησει ( η βεβαιωση)  χωρις να εχει ανατρεψει κατι ως προς την αυθαιρετη δομηση!! Γιατι ολοι ξερουν οτι και αυθαιρετα μεταβιβαζονται με μαιμου βεβαιωσεις και αυθαιρετα χτιζονται και μαλιστα πολλα....  

θεωρω οτι αλλου ειναι λυση για την παταξη των αυθαιρεσιων αλλα το πολιτικο συστημα βολευεται με αυτη τη κατασταση...

Η λυση ειναι η παρακατω κατα την ταπεινη μου γνωμη:

Κωδικοποιηση του ΓΟΚ και ενταξη περιοχων στο σχεδιο πολεως αμεσα και οπου απαιτειται (οχι μετα απο 50 χρονων διαδικασια) 

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου, όλα αυτά που αναφέρετε είναι προφανή.... ΔΕΝ αντιμετωπίζονται όμως με μια παράταση του 4495!!! Δεν είναι η παράταση λύση σε αυτά τα προβλήματα!!!!

Η ατολμία των αποφασιζόντων, η έλλειψη βούλησης, η αδυναμία του να δώσουν κάποια ουσιαστική λύση κ.λπ. οτιδήποτε κι αν φταίει ΔΕΝ λύνεται με μια παράταση του 4495... Είναι όπως όταν κάποιος δεν θέλει να παντρευτεί και "...στρίβειν δια του αρραβώνος"!!!

Η αγορά έχει βαλτώσει! Οι ιδιοκτήτες είναι απρόθυμοι και γελούν με την κατάντια που έχει επέλθει! Δεν ρυθμίζει ουδείς! Μόνο όποιος αναγκάζεται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του! Ούτε πρόκειται να ρυθμίσει κανείς μέσα  σε οποιαδήποτε παράταση και να δοθεί!!! Οι τιμές ευτελίστηκαν... Οι περισσότεροι μηχανικοί βαράνε μύγες....

Και τα αυθαίρετα κυριαρχούν.... Χτίζονται και σήμερα.... Έχω χαρακτηριστικά παραδείγματα.... Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 9.500.000 ιδιοκτησίες και το 60% αυτών έχει μικρές ή μεγάλες αυθαιρεσίες.... Τα τελευταία δέκα χρόνια ρυθμίστηκαν 500.000 .... Ούτε το 10%... Απέτυχαν όλοι οι αυθαιρετονόμοι!!!! Εισπράξεις για το κράτος, μόνο για στραγάλια....

Κάτι άλλο πρέπει να γίνει.... Κάπως αλλιώς πρέπει ν' αντιμετωπιστεί το θέμα.....

 

Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λες Ιασωνα! Θεωρω οτι οι περισσοτεροι συναδελφοι συμφωνουν και με μενα και με σενα!! 

Επιτελους δωστε σχεδια πολεως στο κοσμο να χτισει νομιμα και με προγραμμα, εχουμε κτισει ολοι στα δαση στις παραλιες μονο στην ακροπολη δεν κτισαμε! Σχεδια πολεως ετοιμα σε 1 χρονο οχι σε 30-40 δωστε τις μελετες εξω στα γραφεια περιμενουν με λαχταρα οι ελληνες μηχανικοι μελετητες να δουλεψουν! Εχετε τον ελεγχο και τιποτα παραπανω....φτιαξτε παρκα, πλατειες, δρομους σε 1 χρονο οχι σε 40 και μετα απο 500 υπογραφες... το Ελληνικο θα ξεκινησει μετα απο 20 χρονια....μιλαμε για μια γενια χαμενη!!! Ειμαστε η χωρα της χαμενης γενιας!

και επιτελους αφηστε στην ακρη τον πολλαπλασιασμος της χαρτουρας, δεν μπορει ο κοσμος μπουχτισε! Αναπτυξη θελουμε με υγιη τροπο με διαφανεια  και αμεσα....!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά για να τα πούμε απλά και σταράτα και χωρίς να πλατιάζουμε με βούληση των κυβερνόντων κτλ...ΜΙΑ είναι η λύση για άμεση τακτοποίηση όλων. Ούτε έλεγχοι, ούτε επέκταση σχεδίων πόλεως, ούτε ταυτότητες, ούτε τίποτα.

Βεβαίωση μεταβίβασης στις αποδοχές κληρονομιάς ! Αλλά εάν γίνει....θα γίνει πόλεμος. Οπότε πάμε παρακάτω.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, απολύτως τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει....

Η δική μου "αγωνία" είναι το πώς άμεσα θα κάνουν κάτι,  το οποίο έμμεσα θα αρχίσει να γεμίζει τις τσέπες μας!!!

Κι αυτό το κάτι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίων και π.χ. για κατοικίες ολοκλήρωση μέσα σε 2 χρόνια!!! Ταυτοχρόνως κατάργηση της Βεβαίωσης 4495 και αντικατάστασή της από το Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτότητας!!! Αυτό θα εξαναγκάσει τους αγαπητούς ιδιοκτήτες,  να σταματήσουν να γελάνε και να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη... Συνδεση αυτης με εφορια, Ε9, Ε1, ΔΕΗ, κτηματολόγιο,  δημους κ.λπ. Προφανώς θα υπάρχει κι ένας νόμος από τον οποίο θα περνούν πρώτα για να ρυθμίζουν... 

Αυτό θα φέρει λεφτουδάκια σε όλους...

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα δεν γίνεται ξαφνικά να υποχρεώσεις τόσο κόσμο να φτιάχνει ηλεκτρονικές ταυτότητες. Στην τελική το θεωρώ και αυταρχικό μέτρο και δύσκαμπτο λόγω της υποχρεωτικής συνεργασίας μεταξύ συνιδιοκτητών. 

Όποιος θέλει να κάνει συμβόλαιο να τακτοποιεί και να παίρνει βεβαίωση. Πιστεύω αρκεί αυτό. Η μεγάλη πλειοψηφία συμβολαίων είναι αποδοχές κληρονομιάς όπου τα σπίτια μεταβιβάζονται χωρίς κανέναν έλεγχο. Αν μπει αυτό το μέτρο τότε θα αυξηθούν οι τακτοποίησεις. Η ταυτότητα για μένα είναι ακραίο μέτρο και κάνει μπαμ ότι είναι για να βγάζουν οι μηχανικοί λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Καταντήσαμε να παρακαλάμε να βγει νέος νόμος αυθαιρέτων ή να είναι υποχρεωτική η ταυτότητα (Ελληνική πατέντα για να μαζέψει? τα ασυμμάζευτα).Αντί να ασχοληθεί κανείς με την ουσία που είναι η κατασκευή. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε μηχανικούς αλλά αστυνομία δόμησης. Σε καμμία άλλη χώρα πέραν του ανατολικού μπλοκ δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό.Και μάλιστα κάποιοι χαίρονται για αυτό .Έμμεσοι φόροι αυστηρές ποινές για νομοθεσίες που τις φτιάχνουν άσχετοι των άσχετων λες και ζουν σε άλλο πλανήτη. Πραγματικά πιστεύω ότι οι ΓΟΚ από 73 και πίσω ήταν καλύτεροι από αυτούς που έχουμε....Επειδή ήταν απλοί 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.