Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Σχεδιάζει παράταση έως έξι μήνες για την ρύθμιση αυθαιρέτων


Engineer

Recommended Posts

8 ώρες πριν, nik said:

Ιάσονα δεν γίνεται ξαφνικά να υποχρεώσεις τόσο κόσμο να φτιάχνει ηλεκτρονικές ταυτότητες. 

Να δεις πόσο εύκολα γίνεται!!!! Αλλά αντί να το δεις τώρα, θα το δεις σε 5-6 μήνες... 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Να δεις πόσο εύκολα γίνεται!!!! Αλλά αντί να το δεις τώρα, θα το δεις σε 5-6 μήνες... 

Η δική μου πρόταση, βεβαίωση στις αποδοχές, είναι πίστεψε με πολύ πιο άμεση και αποτελεσματική. Τα αυθαίρετα δεν έχει λόγο να τα τακτοποιήσει ο άλλος εάν ξέρει ότι μπορεί να τα κληρονομήσει το παιδί του. Ακόμη και ηλεκτρονική ταυτότητα να βάλεις εάν εξαιρούνται οι αποδοχές πάλι το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πιο πολύπλοκη τη βεβαίωση και να δημιουργήσεις ένα τόνο γραφειοκρατίας στις μεταβιβάσεις. Επίσης και αυτή θα τυποποιηθεί από τους ιντερνετικούς οι οποίοι με 1-2 κλητήρες θα τις κάνουν στο τσακ μπαμ. Θα τρέχουμε σε συμβολαιογράφους για κατόψεις, σε αρχεία πολεοδομιών, θα αποτυπώνουμε σαν τρελοί και στο τέλος τσάμπα θα δουλεύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω πως η αιτία εξαίρεσης της κληρονομιάς είναι καθαρά οικονομικού χαρακτήρα.

Στις αγοραπωλησίες ο ιδιοκτήτης θα πάρει στο χέρι ζεστό χρήμα, τμήμα του οποίο μπορεί να καταλήξει στα ταμεία του κράτους μέσω της τακτοποίησης.

Στην αποδοχή κληρονομιάς, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρευστό (για το λόγο αυτο και πολλές γονικές παροχές καταλήγουν σε διαθήκες), οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για τακτοποίηση. Καλώς ή κακώς η ιδιοκτησία (πρωτίστως το νόμιμο τμήμα της) είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν έχει δικαίωμα η πολιτεία να το στερεί.

Αυτό που θα έπρεπε να γίνει για να σβήσουν οι μαϊμου τακτοποιήσεις θα ήταν η υποχρέωση συνυπογραφής απο ελεγκτή δόμησης απο την αρχική υποβολή, ώστε να ελέγχεται κάπως ουδέτερα και η παλαιότητα αλλά και ο υπολογισμός προστίμου. Βεβαία το κράτος υποχρεούται να μας παρέχει σωστά εργαλεία όπως δωρεάν online πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες καλής ανάλυσης και διαφόρων χρονολογιών.

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, Gousgounis said:

Εγώ νομίζω πως η αιτία εξαίρεσης της κληρονομιάς είναι καθαρά οικονομικού χαρακτήρα.

Κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη φίλων νομικών είναι, καθαρά "νομικού θέματος" (εκλείπει ο εξουδιοδοτών....).

 

Link to comment
Share on other sites

Με τις κληρονομιές νομίζω ότι υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ ή του Αρείου Πάγου, που για νομικούς λόγους δεν μπορεί να επιβληθεί η βεβαίωση μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς. Πολύ παλιότερα είχα πέσει απάνω στο κείμενο της απόφασης, αλλά δεν το έχω κρατήσει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει αυτο, το πολυ σωστο,  απο την νομικη υπηρεσια του ΕΚ

ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

και, θεωρω οτι, χωρις αποδοχη, δεν υπαρχει "ιδιοκτητης",  αρα ουτε πελατης.

Ούτε δικαιουμαστε σαν μηχανικοι να ανατρεξουμε στις διαταξεις του ΑΚ περι κληρονομιών για να "ονομαζουμε" κληρονομους...

ειδικα που ειναι περιπλοκες και δυσερμηνευτες.

 

Ούτε να ζηταμε και να κρινουμε με βαση διαφορα πιστοποιητικα,  που  θα μας φερουν και "θα το αποδειχνουν".

Και, τελικα, αφου με βαση αυτα τα πιστοποιητικα αποδειχνεται η κληρονομιά, αλλά με αυτα τα ιδια γινεται  και η αποδοχη,

και,  αφου ο καθε κληρονομος υποχρεουται να δηλωσει στην ΔΟΥ την κληρονομια εντος 6μηνου απο τον θανατο  με τα ίδια πιστοποιητικα και μετα να κανει αποδοχη,

δεν εχει κανενα  νοημα να μην προηγειται  η αποδοχη, για ενα εξοδο της ταξης των 200 ευρω.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Aρθρο 1847 ΑΚ :
"Ο κληρονόμος μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών που αρχίζει από τότε που έμαθε την επαγωγή και το λόγο της....." 

Αρθρο 1850 ΑΚ :
"Η αποποίηση είναι άκυρη, αν γίνει μετά την πάροδο της προθεσμίας για αποποίηση. Αν περάσει η προθεσμία, η κληρονομία θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή."

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Αν παρέλθει η προθεσμία αποποίησης ΕΙΣΑΙ κληρονόμος είτε το θέλεις είτε όχι. Αρα υπάρχει πελάτης για τακτοποίηση.

Τα υπόλοιπα είναι νομικές ακροβασίες των συμβ/φων που μοναδικό στόχο έχουν την διατήρηση της πελατείας τους  από τις αποδοχές κληρονομιάς.

ΕΡΩΤΗΣH : Εξώστης κτιρίου  για το  οποίο έχει παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αποποίησης αλλά δεν έχει γίνει ακόμα συμβολαιογραφικη αποδοχή πέφτει και σκοτώνεται περαστικός. Ο κληρονόμος διώκεται ή όχι ?

 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

σωστα, μετα την παροδο 4μηνου εισαι κληρονομος

[με εξαιρεση την ενσταση ακυρωσης λόγω αγνοιας  της επαγωγής....αλλά να μην μιλησουμε για αυτο].

"πελατη" εχουμε αυτον που θα κανει αποδοχη.

Εάν καποιος μηχανικος θεωρει οτι μπορει να κρινει και να δεχθει τους "κληρονομους"  και τα ποσοστα τους

με βαση διαφορα πιστοποιητικα [που δεν ξερει ποιά και πόσα ειναι]

ας το κανει.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έλα ρε συ Δημήτρη....πελάτης είναι ο κληρονόμος μην το κουράζουμε. Μπορεί να προβλεφθεί διάταξη που να λέει ότι αν έχεις τα τάδε πιστοποιητικά είσαι εν δυνάμει κληρονόμος και πριν την αποδοχή μπορείς να κάνεις τακτοποίηση. Τώρα μην το κουράζουμε με νομικίστικα απλά οι κληρονόμοι συνήθως είναι άφραγκοι, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη τακτοποίησης και θα μπλοκάρουν οι αποδοχές από τις οποίες ζούνε κυρίως οι συμβολαιογράφοι. 

Link to comment
Share on other sites

https://www.b2green.gr/el/post/73874/neo-aitima-paratasis-prothesmias-tis-rythmisis-afthaireton

"Την παράταση εισαγωγής νέων δηλώσεων στον Ν.4495/17 μέχρι την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων.
Τη διαρκή δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων και σχεδίων, τόσο στον Ν.4178/13, όσο και στον Ν. 4495/17, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιφέρει καμία εμπλοκή στην εφαρμογή του νόμου.
Τη διασφάλιση του αναγκαίου συντονισμού για την παροχή οδηγιών από τους συλλόγους των συμβολαιογράφων, με τρόπο ώστε να μην απαιτούν από τους μηχανικούς σχόλια και αναφορές που δεν προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία."

Ταυτίζομαι απόλυτα με αυτή την προσέγγιση και με το κείμενο της επιστολής γενικότερα. Μακάρι να ακουστεί και στο υπουργείο! Λογικά το γνωρίζουν και οι ίδιοι, δίνουν όμως τα deadlines στα δικαιολογητικά (τόσο στον 4178 όσο και στον 4495 εντός ενός έτους μετά την υπαγωγή της δήλωσης, το οποίο στην πράξη δεν εφαρμόζεται), προκειμένου οι μηχανικοί να μην αμελούν τις υποχρεώσεις τους και να κλείνουν τις παλιές τους υποθέσεις. Το κλείδωμα της επεξεργασίας των δηλώσεων του Ν.4178/13 κατ' εμέ θα ήταν ολέθριο, για τους λόγους που πολύ σωστά και τακμηριωμένα αναφέρει η επιστολή!!! Από την άλλη η υποχρέωση περαίωσης των δηλώσεων του Ν.4495/17 προκειμένου να γίνει συμβολαιογραφική πράξη, είναι μέτρο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, για να μην συνεχστεί αυτή η κατάσταση των εκκρεμών δηλώσεων εσαεί...

Κι επιτέλους ας βάλει κάποιος φρένο στους συμβολαιογράφους, που επεμβαίνουν συνεχώς στο περιεχόμενο των δηλώσεων 4178 και 4495, και ζητάνε να βεβαιώνει ο μηχανικός για ό,τι @#%&$^* τους κατέβει!!!

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.