Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανοστάσιο ανελκυστήρα κάτω από σκάλα - 41/2018


zio7

Recommended Posts

Καλησπέρα. Επιτρέπεται να τοποθετηθεί μηχανοστάσιο κάτω από την σκάλα σύμφωνα με τον νέο νόμο 41/2018? Με βάση τον παραπάνω νόμο τα μηχανοστάσια κατατάσσονται στους επικίνδυνους χώρους κατηγορία Α

6.7. Επικίνδυνοι χώροι Οι επικίνδυνοι χώροι πρέπει να αποτελούν αυτοτελές πυροδιαμέρισμα με πυράντοχο περίβλημα με δείκτη πυραντίστασης ίσο με τον απαιτούμενο για τα πυροδιαμερίσματα του κτιρίου και όχι μικρότερο των 60 λεπτών και δεν πρέπει να τοποθετούνται κάτω από ή σε άμεση γειτνίαση με τις τελικές εξόδους των κτιρίων. Στην περίπτωση επικίνδυνων χώρων θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για την αποφυγή διάδοσης του καπνικού μίγματος (κατάλληλος εξαερισμός, αυτοκλειόμενες πόρτες, φραγή αρμών κ.ά.). Οι επικίνδυνοι χώροι διακρίνονται στις ακόλουθες δύο κατηγορίες από τις οποίες προκύπτουν τα απαιτούμενα μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας τους.

I. Κατηγορία Α. • Γενικές Αποθήκες. • Κεντρικές Λινοθήκες. • Ψυχροστάσια, Αντλιοστάσια, Μηχανοστάσια. • Χώροι Καυστήρων Θέρμανσης και/ ή λεβήτων με θερμική ισχύ ≤ 50 kW. • Χώροι, που λόγω της φύσης των περιεχομένων τους παρουσιάζουν επικινδυνότητα και έχουν πυκνότητα πυροθερμικό φορτίο μικρότερη ή ίση των 2000 MJ/m2 .

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Κανονικά αυτά τα μηχανοστάσια  δεν θεωρούνται επικίνδυνοι χώροι. Για κοίτα και τις διευκρινιστικές.

Για να θεωρηθεί επικίνδυνος χώρος πρέπει να έχει μια ισχύ (ηλεκτρική) αρκετά μεγάλη ώστε να διακιολογεί την επικινδυνότητα ή να περιέχει  καύσιμο.

Διαφορετικά μιά πιεστική αντλία ή ακόμα και το κλιματιστικό θα θεωρείται επικίνδυνο....

Link to comment
Share on other sites

Οπότε μπορώ να το βάλω? Θα πάει και στην πυροσβεστική για έλεγχο οπότε αν το δεχτούν εκεί δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.